Noi, creștinii zilelor noastre am ajuns să luăm legile lui Dumnezeu în mână ca nu cumva să fim amăgiți de anumiți duhovnici iresponsabili care batjocoresc Sfintele Taine ale lui Dumnezeu

„Cum că de către toţi se cuvine a se păzi Dumnezeieştile Canoane nestrămutate. Că cei ce nu le păzesc se supun sub înfricoşate certări ori canonisiri.
„Episcopilor, acestea s-­au rânduit vouă pentru Canoane de către noi. Voi însă rămânând într-însele vă veţi mântui şi pace veţi avea, iar nesupunându-­vă vă veţi munci şi luptă unii cu alţii necurmată veţi avea. Plata neascultării cea cuvenită luând­-o. (Apostolii în sfârşitul [epilogul] cuvântării Canoanelor.)
OARE NU SE VEDE RĂZBOIUL CARE ÎL DUCEM UNII CU ALȚII ?!!
Noi, creștinii zilelor noastre am ajuns să luăm legile lui Dumnezeu în mână ca nu cumva să fim amăgiți de anumiți duhovnici iresponsabili care batjocoresc Sfintele Taine ale lui Dumnezeu.
Este foarte trist pentru cei ce nu se vor strădui să caute a citi pentru a  afla calea cea dreaptă și vor fi amăgiți de asemenea duhovnici iresponsabili, din neștiință pentru care vor răspunde în acea înfricoșată zi căci și neștiința este un păcat ca oricare.
SUB NESTIINTA VOITA SE ASCUNDE O MARE VICLENIE
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2016/07/03/sub-nestiinta-voita-se-ascunde-o-mare-viclenie/

Deci „Nimeni nu poate spune că nu a știut” așa că este foarte greu pentru cei care au alte preocupări decât cele duhovnicești.
Viața duhovnicească de astăzi este departe de cele ce au lăsat Sfinții și este vai de noi!!!
1. Îndrăzneşte, oare, cineva dintre voi, având vreo pâră împotriva altuia, să se judece înaintea celor nedrepţi şi nu înaintea celor sfinţi?
2. Au nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea? Şi dacă lumea este judecată de voi, oare sunteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri atât de mici?
3. Nu ştiţi, oare, că noi vom judeca pe îngeri? Cu cât mai mult cele lumeşti?
4. Deci dacă aveţi judecăţi lumeşti, puneţi pe cei nebăgaţi în seamă din Biserică, ca să vă judece.
5. O spun spre ruşinea voastră.

Dacă Sfinții vor judeca lumea ESTE VAI ȘI AMAR DE NOI! Ce va fi oare cu duhovnicii care au lepădat Sfintele Canoane care Sfinții spun: „că nici după moartea lor nu ne putem ruga pentru ei că sunt anatemisați”?
„S­-a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi  cei ce ori în Credinţă ori în Canoane ar păcătui (al V-­lea Sinod Ecumenic în trimiterea către Iustinian, foaia 392 al tomului al 2­lea). Vezi iubitule înfricoşat cuvânt.”

********

„S-­a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi cei ce ori în Credinţă, ori în Canoane ar păcătui”.
INTRODUCEREA LA PIDALION
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/03/s%C2%ADa-hotarat-de-sfintii-parinti-a-se-intrebuinta-si-dupa-moarte-a-se-anatematisi-cei-ce-ori-in-credinta-ori-in-canoane-ar-pacatui-deci-e-limpede-ca-nici-dupa-moartea-lorcelor-care-a/
************
Deci „S­-a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi, cei ce ori în Credinţă ori în Canoane ar păcătui (al V-­lea Sinod Ecumenic în trimiterea către Iustinian, foaia 392 al tomului al 2­lea). Vezi iubitule înfricoşat cuvânt.”
Înfricășător lucru că nici după moartea lor nu te mai poți ruga pentru cei ce au îndrăznit de au încălcat legile lui Dumnezeu care au fost lăsate de trâmbițele Lui.
Este îndrăzneală mare a celor care-și permit să vină cu tot felul de pogorăminte după mintea lor gândind că vindecă pe cineva. Că lepădând legile lui Dumnezeu nu va aduce decât suferință și moarte și chin veșnic. Nu mai vorbim de războiul care este între noi ca să ne combatem unii pe alții pentru a dovedi adevărul. Cei care au încălcat aceste legi vin cu argumentele lor. La fel noi le dovedim cu cele lăsate de Sfinți pe care ei ele neagă precum sectarii și uite asa război continuu: că am lepădat adevărul; fii ai blestemului care au părăsit calea cea dreaptă. Au pierdut frica de Dumnezeu.
Deci „Cei ce pun în defăimare Sfintele şi Dumnezeieştile Canoane ale Sfinţilor Părinţilor noştri care şi pe Sfânta Biserică o sprijinesc şi pe toată Credinţa petrec împodobind-­o, o povăţuiesc către Dumnezeiasca evlavie, fie anatema.
CE ESTE ANATEMA?
Anatema sunt duhovnicii care au îndrăznit a încălca Sfintele Canoane care sunt cuprinse în Pidalion.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/19/anatema-sant-duhovnicii-care-au-indraznit-a-incalca-sfintele-canoane-care-sant-cuprinse-in-pidalion/

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre canoane, Despre mărturisirea credinței, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu