PS Siluan – Primul Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost hirotonit marţi, 1 mai, la Centrul Eparhial din Roma…unde au fost prezenți și oaspeți ai bisericii catolice, romano-catolice și greco-catolice române prezenți aici în Italia, pr Isidor Iacovici de la biserica romano-catolica și părintelui profesor Gabriel Buboi care este rectorul colegiului pontifical Pio Romeno de la Roma….

Hirotonie PS Atanasie de Bogdania_01.05.2018-153
„Fugiţi, fraţilor! Fugiţi de părtăşia cu cele de neîmpărtăşit, şi de pomenirea celor de nepomenit … cel ce cugetă dogmele latinilor(catolicilor), cu latinii se va judeca şi se va socoti vânzător al Credinţei.”(p. 244) 

**********

Primul Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost hirotonit marţi, 1 mai, la Centrul Eparhial din Roma. PS Atanasie va purta titulatura „de Bogdania”. 
Soborul slujitor
Soborul slujitor care a oficiat hirotonia în episcop şi Sfânta Liturghie a fost condus de IPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, delegatul Patriarhului României.
Alături de Înaltpreasfinţia Sa au slujit:
  • Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord,
  • Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor,
  • Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei,
  • Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei,
  • Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului,
  • Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale,
  • Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române al Spaniei și Portugaliei.
În încheiere, Mitropolitul Iosif a dat citire Mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la aniversarea a 10 de ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Siluan, în demnitatea de Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, 08 mai 2018:
Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la aniversarea a 10 de ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Siluan, în demnitatea de Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, 08 mai 2018:
„Înzestrat de Dumnezeu cu reală vocație misionară, dublată de o fire foarte energică, Preasfinţitul Părinte Siluan a împlinit şi a înmulţit faptele iubirii milostive, dezvoltând o bogată lucrare social-filantropică prin fondarea mai multor instituţii şi aşezăminte social-filantropice. De asemenea, lucrarea pastorală consacrată copiilor, tineretului şi familiei a constituit o prioritate misionară, concretizată în multe activităţi, concursuri, tabere şi pelerinaje.
„Astăzi, la ceas aniversar, aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra Preasfinţitului Părinte Siluan, asupra clerului şi credincioșilor din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. Totodată, îl felicităm pe Preasfinţitul Părinte Siluan pentru modul în care a înmulțit darurile primite de la Dumnezeu, lucrând „cu timp şi fără timp”, îmbinând viața spirituală cu slujirea socială, dar şi pacea între culte cu dragostea de țară!”
http://basilica.ro/ps-siluan-al-italiei-un-ierarh-dinamic-si-misionar/

*************

I.P.S.Iosif mulțumește tuturor și în special „bisericii romano-catolice”

20:15 Îl felictăm pe Preasfințitul părinte Siluan și îl fericim în același timp că de astăzi înainte lucrarea pastorală în Italia se va înmulți. Poporul este mult. Noi suntem într-o țară iminamente catolică creștină catolică care iată a primit mulțimea aceasta de ortodocși români ajutându-i cu Biserici și de multe ori cu cele trebuincioase. Adică răspunzînd oarecum nevoilor noastre. De aceea responsabilitatea prezenței noastre aici este cu atît mai mare și-mi permit să mulțumesc bisericii romano-catolice aici în Italia episcopiei de Roma și tuturor celor care sînt de față să mulțumim pentru ajutor precum și atutorităților de stat romîne și Italiene.

***********

P S Siluan aduce mulțumiri oaspeților prezenți la acest eveniment

34:36….de asemenea mulțumesc reprezentanților oaspeților bisericii catolice, romano-catolice și greco-catolice române prezenți aici în Italia cu care conlucrăm foarte frumos aici la Roma pe de-o-parte pr Isidor Iacovici de la biserica romano-catolica și părintelui profesor Gabriel Buboi care este rectorul colegiului pontifical Pio Romeno de aici de la Roma mulțumesc pentru prezență și mulțumesc și pentru a fi acceptat să participați astăzi și fim împreună la acest eveniment important din eparhia noastră. Colaborarea noastră și mărturia unității noastre nu numai pentru că este an centenar sunt foarte prețioase oriunde ne-am afla cu cît mai mult că împreună aici lucrăm frumos de mai mulți ani cu dv chiar cu precedesorii dv nădăjduim ca acestă lucrarea să capete un caracter tot mai frumos și tot mai deplin.
http://basilica.ro/un-nou-ierarh-in-slujirea-bisericii-si-comunitatii-romanesti-din-italia-video/

************

„Fugiţi, fraţilor! Fugiţi de părtăşia cu cele de neîmpărtăşit, şi de pomenirea celor de nepomenit! Iată eu, Marcu păcătosul, vă spun că oricine pomeneşte pe papa ca pe un ierarh ortodox este vinovat. Iar cel ce cugetă dogmele latinilor(catolicilor), cu latinii se va judeca şi se va socoti vânzător al Credinţei.”(p. 244) 
Sf. Marcu al Efesului: „Fugiţi de ei şi de orice comuniune cu ei, o, fraţilor! Asemenea oameni sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni, care îşi iau chipul Apostolilor lui Hristos”[17]..…
Sf. Efrem Sirul: „Vai de cei ce murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii! Atunci se va cere de la fiecare din noi mărturisirea credinţei şi unirea Botezului, credinţa curată de orice eres, pecetea neştearsă şi haina neîntinată”[22]
Sfântul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073) „ Acela care îl pomeneste pe papa ca arhiereu ortodox este vinovat si latino-cugetatorul trebuie considerat ca un tradator al credintei. Prin urmare, fugiti de ei, fratilor, ca si de împartasirea cu ei, pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni. Nu este altceva de mirare daca si ispititorii lui Satana se preschimba în îngeri ai dreptatii, al caror sfârsit va fi dupa faptele lor.”
Sfântul Marcu al Efesului îi îndemna pe clerici şi pe credincioşi să fugă de episcopii şi de preoţii, care îl pomeneau pe papa şi de cei cu un gând cu aceia. Într-o scrisoare către Ieromonahul Teofan din Evia, Sfântul Marcu scria:
”Fugiţi, fraţilor! Fugiţi de părtăşia cu cele de neîmpărtăşit, şi de pomenirea celor de nepomenit! Iată eu, Marcu păcătosul, vă spun că oricine pomeneşte pe papa ca pe un ierarh ortodox este vinovat. Iar cel ce cugetă dogmele latinilor (papistaşilor), cu latinii se va judeca şi se va socoti vânzător al Credinţei.” (p. 244)
Sfântul Nicodim Aghioritul (1809) (Tâlcuirea Canonului 46 Apostolic, Pidalionul de la Neamț de la 1844):
„Se cuvine sã ne îngrãdim pe noi înșine și sã ne separãm de episcopii care, în chip vãdit, stãruie în greșealã privitor la cele ce țin de credințã și de adevãr, așadar se vãdesc a fi eretici sau nedrepți.”
Sf. Atanasie cel Mare:
„Fugiţi de cei care, prefăcându-se că nu sunt de acord cu Arie, de fapt slujesc împreună cu cei care îl urmează”.

************

Motivele pentru care Sinodul de la Creta, 16-27 iunie 2016, a fost unul tâlhăresc
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2018/04/30/motivele-pentru-care-sinodul-de-la-creta16-27-iunie-2016-a-fost-unul-talharesc/
************
Oare suntem noi în adevărul lui Hristos? „Biserica ortodoxă și ecumenismul. Abaterile neortodoxe ale Sinodului din Creta”
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2018/04/30/oare-suntem-noi-in-adevarul-lui-hristos-biserica-ortodoxa-si-ecumenismul-abaterile-neortodoxe-ale-sinodului-din-creta/

************

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Episcopul Siluan al Italiei, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la PS Siluan – Primul Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost hirotonit marţi, 1 mai, la Centrul Eparhial din Roma…unde au fost prezenți și oaspeți ai bisericii catolice, romano-catolice și greco-catolice române prezenți aici în Italia, pr Isidor Iacovici de la biserica romano-catolica și părintelui profesor Gabriel Buboi care este rectorul colegiului pontifical Pio Romeno de la Roma….

  1. Pingback: Hirotonirea episcopului vicar al Iataliei sub supervizarea papistașilor cu încălcarea Canonului 5 Laodiceea – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s