Gheronda Gavriil întărește poporul român în lupta împotriva ecumenismului și infirmă acuzațiile și calomniile aduse lui Gheron Sava Lavriotul

Gheron Gavriil infirmă calomniile aduse lui Gheron Sava Lavriotul, 10.09.2017

-„Astăzi, 28 August după calendarul Aghiorit [10 septembrie în noul calendar] ne aflăm la Chilia Sf. Hristodul, împreună cu Gheronda Gavriil Aghioritul. Gheronda, dacă este binecuvântat, vă rugăm să adresați un cuvânt de întărire către încercatul popor român ortodox din România.
Răspunde Gheronda Gavriil Aghioritul: – Popor român, de Dumnezeu iubit, mă rog din toată inima ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu voi în toată această viață pământească și în veșnicie. Mă rog ca bunul Dumnezeu să scrie numele voastre în cartea vieții veșnice, să vă pomenească în Împărăția Sa și să fiți împreună cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov.
– Gheronda, dacă este binecuvântare, am vrea să vă întrebăm în legătură cu cele ce s-au auzit printre frații noștri din România, cum că ar fi o problemă cu gheron Sava Lavriotul, care, chipurile, ar conduce lucrurile către schizmă, trimițând oamenii către grupările vechilor calendariști și se aude că tocmai sfinția voastră ați fi spus asta [despre gheron Sava]. Ce ne spuneți în legătură cu acest lucru?
Răspunde Gheronda Gavriil Aghioritul: – Eu cu părintele Sava și cu toți părinții aghioriți suntem întru totul în acord pe această temă împotriva ecumenismului. Nu am spus niciodată eu că părintele Sava trimite oamenii la grupările zelotiste.
– Gheronda, oare ceea ce predică [gheron Sava] fraților români este îndrumare către schizmă sau lupta pentru Biserică?
Răspunde Gheronda Gavriil Aghioritul: – Este lupta bisericească. Toți suntem uniți încercând să combatem erezia ecumenismului.
– Așadar, gheronda, să înțelegem că lupta noastră este doar împotriva ecumenismului, până ce, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne rugăm să se ajungă la un sinod ecumenic și la condamnarea sinodală a acestuia.
Răspunde Gheronda Gavriil Aghioritul: – Da, așa este! Aceasta este dorința noastră! Nu avem nici o neînțelegere cu părintele Sava și nici cu alții dintre părinții aghioriți. Avem comuniune deplină de gândire. Lupta noastră este comună împotriva ecumenismului.
-Gheronda, vă mulțumim mult pentru această lămurire și vă rugăm să încheiați cu o urare pentru frații noștri români aflați în prigoană.
Răspunde Gheronda Gavriil Aghioritul: – ÎL rugăm pe Dumnezeu să-i binecuvinteze cu răbdare și să ne gândim la ceea ce spune Domnul în fericiri :
„Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că acelora este Împărăția Cerurilor”.
Din acest cuvânt să luăm puterea a continua lupta noastră și să nu ne pierdem curajul – Gheronda, vă mulțumim mult! -Și eu vă mulțumesc.”

**************

După sinaxa de la Tesalonic

*************

************

 

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre sinod, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu