Răspunsuri și dezbateri ținute la Conferința Ortodoxă de la Tg. Frumos, de Părinții athoniți Gheron Sava, Hariton, Evghenie și Alipie. Traducerea este făcută de Pr. Ioan Staicu

Erezia este o boală care ne conduce la moarte.
Desigur cu toții ați auzit de sinodul din Creta…O să fac o scurtă sinteză a ceea ce s-a hotărât acolo ca să înțelegeți trădarea care a avut acolo.
1.) Au recunoscut ereziile ca fiind membre ale bisericii.
Această erezie a ecumenismului este propovăduită din anul 1902. Și ce spune această erezie?
– Că toate ereziile sunt mădulare ale lui Hristos. Deci această erezie anulează luptele Sfinților Părinți și dogma Bisericii.
– Că principalul organ al Bisericii este Consiliul Mondial al Bisericilor(C.M.B)
Ceea ce a avut loc în Creta la acest sinod tâlhăresc a fost că au recunoscut ereziile ca mădulare ale Bisericii lui Hristos. Asta e cea mai mare blastfemie care s-a spus vreodată în istoria Bisericii. Pentru că ea anulează simbolul de credință(crezul)în care spunem că credem Într-una sfântă soborniceasă apostolească Biserică și anulează întreaga Evanghelie în care Însuși Hristos ne-a spus că doar în Biserică există mântuire. Astăzi se propovăduiește că poți să fii protestant, papistaș și totuși te mântuiești.
2.) Au anulat sistemul sinodal al Bisericii. Adică au introdus papismul în care avem un episcop care face ce vrea.
Acest sinod din Creta au anulat canoane ale sinoadelor ecumenice. Îngăduie ca în mod legal sau permis să aibă loc căsătorii mixte. Iar aceste căsătorii sunt de fapt o consecință a ecumenismului, pentru că devreme ce nu există erezii nu există căsătorii mixte.
La acest sinod a fost anulat principiul sau instituția postului, și în general toată desfășurarea sinodului a fost ca să transforme Biserica în ceva lumesc…
Sf. Nicodim Aghiritul spune: pentru a fi aplicate sfintele canoane din Pidalion trebuie să existe sinod. Și ca să fie cineva caterisit acest lucru trebuie făcut de un sinod.
Un lucru pe care nu-l înțeleg unii este că există 2 tipuri de eretici: cei care nu au fost judecați încă de un sinod și despre acești eretici vorbesc sfintele canoanele înclusiv canonul 15 al sinodului 1-2 Constantinopol pentru că acest canon nu ne spune să întrerupem comuniunea cu cineva care deja a fost condamnat ci să întrerupem comuniunea cu cineva care propovăduiește erezia dar încă nu a fost condamnat.

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Pr Sava. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s