Întrebare adresată părintelui Tihon Bivoleanu

Image result for despre minciună sfinți părinți
„Căci nu este nimic ascuns, care să nu se dea pe faţă şi nimic tainic, care să nu se cunoască şi să nu vină la arătare” Luca 8, 17

*****************

Cu tristețe și amărăciune încep aceste rânduri pe care nu mi-aș fi dorit să le scriu, căci Dumnezeu ne chiamă la dragoste și la iubirea de frați nu la dezbinare sau tulburări în care nici eu nu aș vrea să mă bag, dar m-am văzut nevoită să mă apăr de acuzațiile care îmi sunt aduse.
Este foarte trist că am ajuns așa timpuri, ca noi în loc să trăim în dragoste și smerenie unii față de alți, noi perdem timpul în tot felu de răfuieli ca să ne dovedim unii pe alții și să arătăm cât de tari suntem.
În loc să ne unim ca frații să începem să trăim raiul și viața îngerească încă de aici, noi ne unim cu diavolii și facem numai rău celor de lângă noi. Mă întreb eu, oare cei care fac rău nu știu că Evanghelia este valabilă și pentru ei?
Oare Prooorocul David nu li se adresează și celor care fac rău și uneltesc minciuna? Oare Apostolul Pavel nu se adresează și celor mincinoși? Oare Sfinții Părinți nu ne-au avertizat cât de gravă este minciuna înaintea lui Dumnezeu, și cât de tare urăște Dumnezeu pe omul mincinos și viclean? Cum vor trece acei mincinoși de vama minciunii? Scopul vieții pe pământ este dobândirea duhului Sfânt și cum dobândește ei duhul lui Dumnezeu cu minciuna? Așa a făcut oare Mântuitorul nostru Hristos, a mințit pe oameni ca să poată câștia pe cineva cu minciuna? Sau sfinții care s-au asemănat Mântuitorului au adus oameni la Hristos cu minciuna?
9. Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii,
10. Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu..
Dar să fiu mai clară. Toate tulburările au apărut de la sinodul din 2016 când, parte dintre noi ne-am îngrădit de erezie și de cei ce ne-au trădat credința la Creta. Toate bune și frumoase atunci, căci eram destui creștini care ne îngrădisem de erezie. Dar vrăjmașul nu se lasă și a început să bată tare în noi fârâmițându-ne în zeci de bucăți. Am început să nu ne mai înțelegem unii cu alți și fiecare a luat-o pe câte un drum. Certuri, tensiuni, necinstiri și tot ce se poate spune mai rău ca să ne poată dezbina vrăjmașul nostru diavolul pentru că NU LUCRĂM PORUNCILE DOMNULUI. Și prin patimile noastre ne manevrează diavolul după cum vrea el. Așa se face că în loc să căutăm să ne unim în dragoste, noi ne unim numai în certuri si necinstiri care mai de care mai tare. Nu ne chiamă oare Dumnzeu la dragoste și la iubirea de vrăjmași? Și cum împlinim noi o asemenea poruncă când noi ne jicnim ne osândim ne brâncim ne amenințăm cu tot felul de vorbe care mai de care mai tăioase care să ne doboare la pământ și mai mult, ne mai și mințim.
La asemenea certuri și necinstiri am ajuns și noi cu părintele Tihon, certuri care nu se mai sfârșesc  ci în fiecare zi e ca un foc care se aprinde continuu și nu se mai stinge. A început cu tot felul de necinstiri, de bârfe, jicniri și mai ales cu tot felul de amenințări de tot felul în particular…etc. Dar lucrurile văd că nu se termină și acum a început să facă public acele jicniri și tot felul de disprețuri la adresa unora și în special a mea. Pe mine nu mă dranjează aceasta că nu face altceva decât să-mi sporească cununile, dar mă tem pentru sfinția sa, cum va răspunde în fața Mântuitorului pentru așa batjocori care le varsă asupra mea, și a altora?
Și cel mai trist este că nu este singur căci s-a aliat cu Sorin de la Rădăuți care împreună fac numai rele. Se ascund după tot felul de paravane de unde împroașcă cu noroi în stânga și în dreapta. Postează la comentarii cu tot felul de pseudonime ca să arate că are mulți comentatori pe blogul lui dar și cu acele pseudonime cu care batjocoresc și necinstesc pe alțiii după placul lor.
Dar aceasta nu a fost de ajuns, căci acum vine și pun comentarii în numele meu. Adică, cum că eu mi-aș cere iertare de la părintele Tihon pentru TOT ce am greșit față de sfinția sa. Nuștiu cine a postat acele comenturi în numele meu, dar mie îmi arată poza de gavatar că e Sorin care e și adminul acelui site.(Învățăturile Sfinților Părinți)O să dovedesc mai jos cu poza.
Nu se gândește oare că Dumnezeu este de față și vede ce face? Nu se gândesc oare că vor răspunde  amarnic pentru asemenea fapte?
Poate unii vor crede de acele comenturi, că sânt eu cea care am spus așa ceva. Dar, precizez că nu am nici un amestec la asemenea afirmații postate acolo. Repet, aceste comentarii  în care eu  îmi cer iertare nu-mi aparține. Sânt puse de Sorin care este adminul acelui blog.
Sunt minciuni!! dacă au ajuns să pună comentarii în numele meu asta e foarte grav de ei. Dacă au ajuns să mintă în așa hal e foarte grav de ei și de cei ce reușesc să-i păcălească.
Eu nu pot să cred că au ajuns la un așa stadiu de decădere!! Poruncile Domnului sunt departe de ei dacă fac așa ceva. Cum poate oare să facă asemenea lucru? Cum poate să posteze un coment în numele meu, cum că eu aș cere iertare pentru „TOATE”cele afirmate la adresa parintelui Tihon?! Ce credibilitate mai poți avea în asemenea oameni dacă au ajuns să facă așa ceva?
Eram nedumerită cine a putut să vorbească în numele meu și am dat clik pe acea emblemă să văd cine este, dar m-am blokat când am văzut că scrie Sorin!! Deci este contul lui SORIN și o să postez mai jos poza să vă dovedesc.
Cum poate oare Sorin să mintă în halul acesta și să pună pe seama mea ceva ce eu nu am spus public? Ce credibilitate mai pot avea ei în fața lumii când ei vin cu asemenea minciuni? Cum poate să vorbească în numele meu asemenea tâmpenii? Ce a vrut să demonstreze, că părintele Tihon este sfânt și că eu am greșit? 
De fapt, Sorin și pe mine mă învăța, de fapt mai mult mă obliga și mă mustra aspru că de ce postez cu numele real că nu voi avea credibilitate și nu voi convinge pe cineva. Deci, știa ce face și el. Sărmanu care habar nu are de puterea lui Dumnezeu. Fac eu ceva? sau Domnul e cel ce aduce ploaie să rodească. Dar oare de cine mă ascund eu?
„Căci de cel ce se va rușina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul omului Se va ruşina când va veni în slava Tatălui Său împreună cu sfinţii îngeri.”
Să luați aminte căci dacă veți avea ocazia să vorbiți cu ei în particular, ei le vor face public. Chiar și părintele Tihon a făcut publice păcatele mele. Dovada e postată mai jos.
O să zică pr Tihon ce amestec are el în toate acestea dacă Sorin a pus comentul în numele meu? Mă îndoiesc că pr Tihon nu știe că Sorin a făcut acest lucru și dacă nu știe să afle acum ce face ucenicul lui. Dar eu nu cred că Sorin nu i-a spus așa ceva părintelui Tihon. Și dacă pr Tihon comentează din spatele a tot felul de embleme la fel face și Sorin.
Este adevărat că într-o aseară am vorbit în particular cu pr Tihon gândind că poate ajungem la un duh de pace și de iubire duhovnicească, așa cum ne cere poruncile Domnului și am recunoscut că am greșit POATE față de sfinția sa când am amintit de câini într-un coment și i-am cerut iertare doar pentru așa ceva, dar nu pentru TOATE!! Deci eu i-am cerut iertare în particular părintelui Tihon, și de unde până unde vine Sorin și comentează în numele meu cerând iertare pentru TOATE părintelui Tihon?!
Eu nu am vrut să postez public asemenea „țigănii” dar a trebuit să mă apăr de acuzele aduse de pr Tihon pe care văd că pe unele le-a șters ca să nu mai vadă și alții cine este pr Tihon. Dar e treaba lor.  Eu repet, nu am vrut să fac public asemenea țigănii care nu sunt duhovnicești să ne ajute la mântuire, dar m-am văzut nevoită să mă apăr la cele spuse de părintele Tihon. Nu vreau ca alții să știe că eu am cerut iertare de la părintele Tihon și mă simt vinovată cu ceva.
Am fost nevoită să fac o asemenea postare deoarece nu mi-au primit comentul meu de apărare pe situl lor.
Vă dau mai jos poza unde se vede cum Sorin a comentat în numele meu. Deci este Gavatarul lui Sorin și mai jos se vede comentul meu unde el a pus numele Maria dar el nu știa că eu  mereu mă semnam cu maria cu „m” mic tocmai pentru a nu creea confuzie.
Mai jos o să vă demonstrez că nu-mi aparține aceste comenturi.
https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2019/11/03/inselarile-si-ereziile-actualilor-preoti-marturisitori-partea-i/?fbclid=IwAR0qxm5RQM71PnQRf-Eysl9fYzyHk4GfNQ-JeM0p9YwbDNWN2oTHmCtEdy0#comment-3529

83339030_464770614467129_734645875283853312_n

82292458_923155424767543_7969733205559345152_n

Aceasta e prima dată când a comentat în numele meu
Se vede clar că acestă emblemă e diferită de cea cu care eu am comentat. A crezut că lumea nu va deosebi și vor lua de bune cele spuse acolo. Dar nu s-a gândit că eu voi vedea și voi sări ca arsă și el va pierde? Sau ce a gândit, că nu o să văd? Dar uite că Dumnezeu nu poate să treacă cu vederea (MINCIUNA)așa ceva și mi-a arătat adevărata față a lui Sorin. Păcat de el și de cele bune pe care le face, dacă se mânjește și cu asemenea murdării care nu-i fac deloc cinste și va mai fi și judecat pentru MINCIUNĂ.

*******

Aceasta este a doua oară cînd pune un coment în numele meu. Un alt coment de cerere de iertare pus în numele meu de Sorin, unde am comentat și eu dar mi-au șters comenturile de apărare.
https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2020/01/07/parintele-xenofont-horga-indeamna-crestinii-sa-nu-citeasca-carti-ale-parintilor-contemporani-care-nu-sunt-sfinti-parintele-cleopa-iustin-parvu-arsenie-papacioc-etc-dar-arsenie-boca-va-fi-cano/?fbclid=IwAR1p_XSj83PFkREfFEtJuR-SnCVIiLLTyB0w9u4S6I75xRUrCH3GADjFnR4#comment-3668

82300583_466888754252429_9175013101693566976_n

Aici se vede bine cum părintele Tihon face public păcatele mele.
Apoi un alt coment al lor care l-au modificat:
Spune pr Tihon:
Maria
Dupa ce v am primit in casa v am pus la masa v am cazat sa aveti unde dormi acum ca niste iude tu p.Xenofont,spiridon,vasile si ceilalți ma vindeți publicului ca as vrea oameni la slujba.Ai destule pacate grele sa mai adaugi si altele.Linie texte te”
Sfinția sa afirmă că nu face public păcatele oamenilor. Dar asta ce este oare?
Cum poate să facă public păcatele mele și că nu mă pot împărtăși? Se vede că a pierdut frica de Dumenzeu. A uitat oare ce spune Sf Nicodim Aghioritul în această privință? Îi reamintesc eu:
În carte folositoare de suflet la pg 99 spune Sf Nicodim Aghioritul:

N u se cuvine duhovnicului să arate păcatele auzite

După mărturisire, nu rămâne altceva, duhovnice, decât să păzeşti tainic păcatele şi să nu le arăţi niciodată, nici cu cuvântul, nici cu scrisoare, nici în vreun alt mod, chiar dacă te vei afla în primejdie de moarte; pentru că ţie ţi se potriveşte ceea ce spune înţeleptul Sirah: ,Auzit-ai cuvânt? Să moară cu tine!”(19, 10), şi iarăşi: „Nici prietenului şi nici vrăjmaşului, nu povesti” (19, 8). Adică: ai auzit cuvânt de taină, să moară şi cuvântul cu tine şi nici prietenului tău, nici vrăjmaşului tău să nu-i spui, atât cât trăieşti.
Si inca,ceea ce spune Miheia:”Nu va incredeti in prieteni si in cel de aproape „nu va prindeti nadejde, si de acela care se sprijina pe pieptul tau pazeste cuvintele gurii tale”(7,1)Că de le vei arăta, canoanele bisericeşti te caterisesc cu totul, iar legile politiceşti te pun în temniţă pentru toată viaţa si ti se taie si limba din gat. In al doilea rand, te faci pricina pentru aceasta sa nu se vor mai spovedeasca la tine creştinii, temându-se ca nu cumva să le arăţi păcatele lor, aşa cum s-a întâmplat în vremea lui Nectarie, Patriarhul Constantinopolului, că nu voiau să se mărturisească creştinii, pentru că un duhovnic a destăinuit păcatul unei femei (Socrate,Cartea 5, Cap. 19), şi a pătimit mult după aceea Dumnezeiescul Gură de Aur până când i-a înduplecat să se mărturisească din nou. Iar pentru aceasta, câtă osândă ţi se adună ţie care esti pricinuitor, nu este cu putinţă a se arăta în cuvinte.

Așa că luați aminte la cine vă spovediți!

***********************

Iată o dovadă că părintele Tihon  cu mailul altora poate să comenteze în numele altora.
 • tihon zice:
  Romeo
  Daca eu iti dau adresa mea de maill si tu o folosesti cu comentariu in numele meu,eu cand voi comenta si imi voi introduce adresa mea de maill,va fi aceiasi emblema cu cea de la comentariile tale.Daca vreau sa comentez cu 2-3 nume de ce nu as face de pe 2-3 adrese diferite.Si maria cred ca are adresa mea de maill si multi care ma cunosc si cei din petru voda.Oare sunt singurul care are ceva sa spuna acestui părinte.

81991849_579317136199040_7167442797954334720_n

************

Deci: nu le-au ajuns acestea, căci ieri din nou au pus un altul în numele meu unde am apucat să pun și eu unul împotriva lor căci nu au moderare dar l-au șters.
Dacă cineva dă klik pe numele meu „maria” sigur va vedea că trimite către situl meu.
https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2020/01/07/parintele-xenofont-horga-indeamna-crestinii-sa-nu-citeasca-carti-ale-parintilor-contemporani-care-nu-sunt-sfinti-parintele-cleopa-iustin-parvu-arsenie-papacioc-etc-dar-arsenie-boca-va-fi-cano/?fbclid=IwAR1p_XSj83PFkREfFEtJuR-SnCVIiLLTyB0w9u4S6I75xRUrCH3GADjFnR4#comment-3668

82874750_3000308013353612_5076265857672282112_n

Dar, iată că și acest coment l-au șters ca să nu mai vadă lumea cine sunt și ce fac.
*****************
Nu vă mai spun câte comenturi jicnitoare au dezlănțuit asupra mea care eu cred că nu are rost  să mă lungesc căci cei ce au citit acele comenturi au văzut cine sunt și care este starea lor duhovnicească, deși unele comenturi puse de ei când au văzut că sut criticați le-au șters..
E trist că am ajuns asemenea timpuri. Nu am făcut acestea cu nici un scop, ci doar pentru a-i avertiza pe alții să știe ce fac aceștia..Și cer iertare dacă am supărat cu ceva pe cineva.

Oare ei nu au citit aceste învățături?

Pierde-vei pe toţi cei ce grăiesc minciuna. Aşadar au dispărut şi au pierit pentru fărădelegea lor.

„Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Galateni 6:7

Pildele lui Solomon – Capitolul 6

16. Şase sunt lucrurile pe care le urăşte Domnul, ba chiar şapte de care se scârbeşte cugetul Său:
17. Ochii mândri, limba mincinoasă, mâinile care varsă sânge nevinovat,
18. Inima care plănuieşte gânduri viclene, picioare grabnice să alerge spre rău,
19. Martorul mincinos care spune minciuni şi cel care seamănă vrajbă între fraţi.
Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala …. cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării…https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/15/vai-lumii-din-pricina-smintelilor-ca-smintelile-trebuie-sa-vina-dar-vai-omului-aceluia-prin-care-vine-sminteala-cine-va-sminti-pe-unul-dintr-acestia-mici-care-cred-in-mine-mai-bine-i-ar-fi-lui/
4. Că Tu eşti Dumnezeu, Care nu voieşti fărădelegea, nici nu va locui lângă Tine cel ce vicleneşte.
5. Nu vor sta călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi. Urât-ai pe toţi cei ce lucrează fără de lege.
6. Pierde-vei pe toţi cei ce grăiesc minciuna; pe ucigaş şi pe viclean îl urăşte Domnul
11. Să nu furaţi, să nu spuneţi minciună şi să nu înşele nimeni pe aproapele său.
22. Buzele cele grăitoare de minciună sunt urâciune înaintea Domnului, iar cei ce făptuiesc după adevăr sunt plăcerea Lui. Prov. 12:22.
4. Oare, păstrând-o, nu-ţi rămânea ţie, şi vândută nu era în stăpânirea ta? Pentru ce ai pus în inima ta lucrul acesta? N-ai minţit oamenilor, ci lui Dumnezeu. Fapte 5:4
8. Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua. Apoc. 21:8
**********
Acum aș vrea să aud ce are de spus părintele Tihon și Sorin la asemena fapte? Poate dovedi că nu e adevarat? Are curaj înaintea ochilor lui Dumnezeu să zică că nu e adevărat ce am postat eu aici? Dacă dovedește eu îmi retrag acuzația și îmi cer iertare. Până atunci aștept dovezi.
Repet: Am fost nevoită să fac o asemenea postare deoarece nu mi-au primit comentul meu de apărare pe situl lor.
Nu vreau să ne scandalizăm și să începem din nou să ne terfelim că nu e plăcut Domnului și ne mai și osândim, ci atât vreau să-mi dovedească că nu e adevărat, că au comentat în numele meu și să spună cine a comentat în numele meu.
*******

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Întrebare adresată părintelui Tihon Bivoleanu

 1. Vio zice:

  Nu este nimeni pe pamant asemanator cu femeia cea rea de gura si nici o fiara nu este intocmai cu femeia cea inselatoare.
  Cine este mai rau, intre cele cu patru picioare, decat leul ? Sau ce este mai cumplit decat sarpele, dintre taratoare. Si, totusi, nimic nu sunt toate acestea, fata de femeia cea rea de gura. Si, marturiseste, despre cuvintele mele, chiar Inteleptul Solomon, zicand: „Mai bine este a vietui cu leul impreuna, sau cu sarpele in pustie, decat a trai cu femeia cea rea de gura si certareata”. Sa nu socotesti ca Solomon a zis acestea fara de minte, pentru ca, si din fapte, vei pricepe acestea.

  De Daniil, in groapa leii s-au rusinat, iar, pe dreptul Nabot, Isabela l-a ucis. Chitul pe Iona in pantece l-a pazit, iar Dalila, pe barbatul sau Samson, tunzandu-l, l-a dat celor de alt neam. Balaurii si viperele se temeau de Ioan Botezatorul in pustie, iar Irodiada, la ospat, i-a taiat capul. Corbii, pe Ilie, in pustie si in munte, il hraneau, iar Isabela, dupa darul cel de ploaie, pe Ilie la moarte hotarase sa-l dea. Si ce zicea ea: „Asa sa-mi faca mie Dumnezeu si acestea sa-mi dea mie, daca maine, in acelasi ceas, nu voi pune sufletul lui cu sufletul celor ucisi”. Si, temandu-se, Ilie a fugit, in pustie. Vai mie, Proorocul se teme de o femeie. Cel ce ploaia a toata lumea o purta pe limba sa si foc din cer a pogorat si morti a inviat. O, cat de rea este arma cea ascutita a diavolului!

  Pentru femeie, Adam a fost izgonit din Rai. Pentru femeie, David cel bland s-a inselat si l-a ucis pe Urie. Prin femei, diavolul l-a surpat pe Inteleptul Solomon, aducandu-l la calcare de Lege. Femeia cea fara de rusine nu se sfieste de nimeni; nici pe preot nu cinsteste, nici de levit nu se rusineaza, nici de prooroc nu se teme. 0, ce rautate. Femeia cea rea este mai rea decat toate rautatile. Daca este saraca, pe toti ii osandeste. Sau, de are bogatie, pe toti ii ocaraste. Indoita este rautatea si grea este viata, neimblanzita este fiara. Eu am vazut vipere neimblanzite, imblanzindu-se, si lei si ursi si rinoceri domesticindu-se, dar femeia rea, niciodata nu se imblanzeste. Mai bine este a bate fierul, decat a invata pe femeie rea. Deci, sa stiti aceasta, ca, cel ce are femeie rea, si-a luat plata pentru pacatele sale, pentru ca femeia rea niciodata nu se smereste. Fiind pedepsita, se indraceste, laudata, se inalta si nu stie sa pazeasca obiceiurile dragostei.

  Apreciază

 2. Vio zice:

  Spune-mi cum combati, ca sa-ti spun cine esti

  S-a făcut odată sobor în Schit pentru un frate care a greşit. Şi părinţii grăiau, iar avva Pior tăcea. Mai pe urmă, sculându-se, a ieşit. Şi luând un sac, l-a umplut cu nisip şi îl purta pe umărul lui. Şi punând într-o traistă puţin nisip, o purta pe piept. Întrebat fiind de părinţi ce înseamnă aceasta, a zis: acest sac care are nisipul cel mult, sunt greşelile mele – căci multe sunt – şi le-am lăsat dinapoia mea ca să nu simt durere pentru ele şi să plâng. Iar acestea mici sunt ale fratelui meu, înaintea mea şi cu acestea mă indeletnicesc, judecându-l pe el. Dar nu trebuie să fac aşa, ci mai vârtos pe ale mele să le aduc dinaintea mea şi să port grijă de ele şi să mă rog lui Dumnezeu ca să mi le ierte. Şi auzind părinţii, au zis: cu adevărat aceasta este calea mântuirii.

  Sfantul Ioan Gura de Aur:

  „Dacă vrei să lauzi pe cineva, îmi voi deschide urechile. Însă dacă vrei să-l vorbești de rău, mi le închid. Primesc doar parfumuri și miresme, nu duhori și mizerie.

  Ce voi câștiga dacă aflu cum cutare este rău? Dimpotrivă, mă voi vătăma nespus. Să ne uităm la ale noastre. Să ne intereseze de păcatele și greșelile făcute de noi. Ce răspuns vom da lui Dumnezeu și ce milostenie Îi vom cere, atâta vreme cât ne preocupăm plini de curiozitate cu lucruri străine, iar la ale noastre nici nu ne gândim?

  Să arătăm interes și grijă pentru viața noastră. Preocuparea cu viețile altora dovedește josnicie și necuviință. E ca și cum am trece prin fața unei case străine și am privi indiscret înăuntru, ca să vedem ce fac stăpânii casei”.

  Apreciază

 3. Vio zice:

  Ca sa se înspaimânte, Pavel a zis: “Daca va mâncati între voi si va sfâsiati unii pe altii, bagati seama sa nu va distrugeti laolalta”. N-ati înfipt dintii în carnea altuia, ci i-ati înfipt bârfirea în suflet, ati sfâsiat prin relele voastre judecati, ati pricinuit mii de rele – si voua însiva si celui bârfit si multor altora.

  Caci, defaimând pe aproapele, ati înrait pe cel ce va asculta; daca-i pacatos, numaidecât îsi va afla tovaras întru pacat; daca-i un drept, trufia îl va încalzi, greseala altuia îi va sta prilej, gata, sa se amageasca de mândrie. Mai mult, veti strica prin aceasta însasi obstei Bisericii, caci cei care va asculta, nu vor judeca numai pe cel care a pacatuit, ci îsi vor extinde dojanele asupra întregii obsti crestinesti.

  Nu auzim pe cei necredinciosi zicând ca acela sau celalalt este nerusinat si stricat?

  In loc de a învinui pe cel ce a furat, ei au banuieli asupra tuturor crestinilor, între altele, pricina sunteti ca slava lui Dumnezeu este batjocorita. Pe cât buna noastra purtare slaveste numele Domnului, pe atât greselile noastre Il batjocoresc si-L jignesc. Apoi, ati necinstit pe cel despre care vorbiti de rau, si facându-vi-l dusman. Pe urma, v-ati învrednicit de pedeapsa si amestecându-va în treburi care nu va privesc de loc.

  Sa nu veniti sa-mi spuneti: “Sunt bârfitor doar când spun lucruri neadevarate”. Chiar de veti spune adevarul, vorbind de rau de altul, tot greseala este. Fariseul din evanghelie spunea adevarul, vorbind rau de vames, dar aceasta nu-i aducea nici o acoperire…

  Si nu ma adresez numai bârfitorilor.

  Pe cei care aud pe altii bârfind, îi rog sa-si astupe urechile si sa mearga pe urma vorbelor profetului, care zice: “Pe cel ce în taina vorbea rau de aproapele lui, l-am alungat”. Ziceti aproapelui nostru: “Vreti sa dati cuvânt de încuviintare cuiva sau sa-i aduceti lauda? Iata deschid urechile mele ca sa va primesc cuvintele, ca pe o buna mireasma. Ci, de vreti sa spuneti de rau, nu mai las cuvintele sa intre, caci nu pot primi gunoiul si tina”.

  Ce am învata daca aflu ca acela sau altul e rau? Pentru ca aceasta nu poate decât sa-mi strice si sa-mi aduca o grea paguba.

  Asadar, sa ne îndeletnicim cu treburile noastre, caci vom avea de dat socoteala de greselile noastre – vietii noastre însine sa-i dam bagarea noastra de seama, iscoditoare si cercetatoare. Care va fi acoperirea noastra, si la ce bunavointa vom fi îndreptatiti, daca în faptele noastre ne pripim îndeletnicindu-ne cu cercetarea faptelor celorlalti?

  Sa te apleci trecând, ca sa privesti în casa straina, ispitind ce se petrece în ea, e lucru de rusine si nedemn, e tot ce poate fi mai josnic.

  Ceea ce e înca si mai ciudat, e ca acel ce se poarta astfel si nu-si vad de loc de ale lor, când zic o vorba pe care n-ar fi trebuit s-o spuna, poftesc pe cei ce asculta, sa nu cumva sa spuna acestea altora si-l pun chiar sa jure. Prin aceasta ei lasa bine sa se vada ca a savârsit o fapta vrednica de ocara. Caci daca doresti ca cineva sa nu spuna altuia ceea ce a auzit de la tine, cu mai mult temei trebuie sa deprinzi discretia.

  Tineai taina bine dosita – si numai când ai tradat-o, cugeti ca trebuie sa fie bine pastrata. Daca vreti sa nu fie data în vileag, nu o spuneti voi mai întâi. Când ai spus secretul altcuiva, te trudesti zadarnic cerându-i, sub juramânt, sa vegheze bine asupra celor spuse de tine (…)

  E cu neputinta ca un bârfitor, ispitind faptele altuia, sa ia seama vreodata asupra propriei lui purtari. Tot zelul îl pune sa afle lucruri despre altii, iar treburile proprii sunt lepadate nepasarii si izbelistei.

  Daca, fara încetare, cugetam la pacatele altuia, când mai avem vreme sa ne îndeletnicim cu ale noastre?

  PS.P.Xenofont de ce barfeste.

  Apreciază

 4. maria zice:

  Eu nu o să stau să polemizez cu nimeni căci timpul este foarte prețios. Eu am spus ce am avut de spus ca lumea să ia aminte cu cine se însoțește, deoarece pe pagina lor unde am fost terfelită în modul cel mai josnic nu au fost primite toate comenturile mele și m-am văzut nevoită să avertizez pe alții de aici. Nu mă derajează umilințele, căci acestea sunt cununi.

  Nuștiu cine este acest Vio dar cred eu că ori este Sorin ori părintele Tihon care încă nu au curajul să-și arate identitatea. Căci din moment ce-mi spune așa ceva: „PS.P.Xenofont de ce barfeste”. e limpede că e unul din ei doi. Dacă ei au avut curajul să posteze așa ceva în numele meu ce încredere să mai am eu în asemenea oameni.

  Ce amestec am eu cu Pr Xenofont? Am pomenit eu în acestă postare numele lui? pentru ce mă amenințați și mă tot acuzați cu numele lui? pentru ce puneți comentarii în numele meu pomenind numele părintelui Xenofont?

  Apoi mi-a adus cuvinte trunchiate de la Sfinții Părinți fără să vadă ca acele cuvinte îi sunt adresate, în cazul în care în spatele acelui Vio sunt aceștia doi de care mai vorbeam.

  Textele aduse mă acuză pe mine „femeia cea rea de gura”clevetitoare bârfitoare etc fără să vadă că ei fac acest lucru.

  Iată un coment de bârfire care au binevoit să-l șteargă văzând că au greșit…

  Maria
  „Dupa ce v am primit in casa v am pus la masa v am cazat sa aveti unde dormi acum ca niste iude tu p.Xenofont,spiridon,vasile si ceilalți ma vindeți publicului ca as vrea oameni la slujba.Ai destule pacate grele sa mai adaugi si altele.Linie texte te”

  asta nu e bârfă? sau mai bine zis imputare….

  Nu mai vorbesc de amenințările din particular și de tot felul de etichetări și jicniri vorbe pline de ironie care nu se cade să le fac public dar mai ales cu tachinări despre păcatele mele etc. Așa face un duhovnic care te spovedești la el, dă păcatele pe față? Ce încredere să mai aibă lumea în așa duhovnici care se pretind adevărați duhovnici?

  Vio spune: „Femeia cea fara de rusine nu se sfieste de nimeni; nici pe preot nu cinsteste, nici de levit nu se rusineaza, nici de prooroc nu se teme. 0, ce rautate. Femeia cea rea este mai rea decat toate rautatile”.

  maria: Să facem diferența între femeia rea de gură și gâcevitoare pentru mândria și nesupunearea ei de care vorbește acești sfinți și femeia mărturisitoare a adevărului. Căci una e a fi rea de gură și gâlcevitoare pentru mândria ei și alta e a spune adevărul pe față ca să nu te osândești pentru tăcere și a păzi pe alții de un rău. Una e femeia gâlcevitoare și femeile care au adus pagube și dezastre și altele au fost femeile Mironosițe și cele care l-au mărturisit pe Hristos, să facem diferența.

  ”Pavel supune la chin si pedeapsă nu numai pe cei ce săvârsesc răul, ci si pe cei ce-l incredintează(Rom.1,32). Iar profetul David dă aceiasi pedeapsă nu numai celor ce fură, ci si celor ce alargă cu ei(Ps.48,13). Si pe bună dreptate; că cel are îl stie pe cel care face răul si -l doseste si-l asunde, îi dă prilej să fie si mai nepăsător si-l face să săvîrsească răul cu mai multă libertate ”
  Nu te vei mântui căutând să te mântuiești pe tine, în vreme ce alţii cad în prăpastie din cauza ta.
  https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/02/22/nu-te-vei-mantui-cautand-sa-te-mantuiesti-pe-tine-in-vreme-ce-altii-cad-in-prapastie-din-cauza-ta/?fbclid=IwAR02ns6s2JObEtI4pMYwneY8UkEes1IG_IkYIudySNZsFC5ywmJpIHBYDlM

  Deci: „că cel are îl stie pe cel care face răul si -l doseste si-l asunde”…aceasta am făcut și eu, am păzit pe alții de un rău.

  Vio spune: „Care va fi acoperirea noastra, si la ce bunavointa vom fi îndreptatiti, daca în faptele noastre ne pripim îndeletnicindu-ne cu cercetarea faptelor celorlalti?
  Să arătăm interes și grijă pentru viața noastră. Preocuparea cu viețile altora dovedește josnicie și necuviință. E ca și cum am trece prin fața unei case străine și am privi indiscret înăuntru, ca să vedem ce fac stăpânii casei”.
  Pe urma, v-ati învrednicit de pedeapsa si amestecându-va în treburi care nu va privesc de loc”

  Sf Ioan Gură de Aur: „Dacă in casele oamenilor cînd una dintre slugi fură argint sau aur si este prins,atunci nu-i pedepsit numai hotul, ci si cei ce au stiut, si nu au spus, apoi cu mult mai mult in Biserică, Dumnezeu îti va spune:
  „Cum de ai tăcut cînd ai văzut că din casa Mea a fost furat nu un vas de argint, nici un vas de aur, ci a fost furată cumintenia? Cum de ai tăcut cînd ai vazut că cel care a luat Cinstitul Trup, că cel care s-a Impărtăsit, cu o Jertfă ca aceasta a plecat in casa diavolului si a păcătuit atît de mult? Cum de ai tăcut?cum de ai suferit? Cum de nu ai spus preotului? Nu ti se va cere o mică socoteală?”
  De aceea si eu, cu toate că am să vă supăr, nu am să vă crut de cele mai grele pedepse. Ca este cu mult mai bine să vă supăr, aici si să vă scap de judecata viitoare, decît să vă spun cuvinte plăcute si să fiti pedepsiti atunci. Da, nu-i fără primejdie, nici sănătos să taci in lucruri ca acestea.
  Fiecare dintre noi va da socoteală pentru sine, iar eu voi da socoteală de mântuirea tuturor. De aceea, nu voi inceta de a face si a spune tot ce trebuie, chiar dacă trebuie să vă supăr, chiar de v-as părea aspru si impovorător, ca să mă pot infătisa inaintea acelui infricosător scaun de judecată neavînd pată sau zbîrcitură sau altceva de acest fel(Ef.5,27).”

  Vio spune: „Chiar de veti spune adevarul, vorbind de rau de altul, tot greseala este. Fariseul din evanghelie spunea adevarul, vorbind rau de vames, dar aceasta nu-i aducea nici o acoperire…”

  maria: Oare chiar nu vede că li se adresează lor? Pr Tihon nu numai că m-a terfelit în modul cel mai josnic posibil după tot felul de paravane, a făcut public și păcatele mele.

  Vio spune: „Daca vreti sa nu fie data în vileag, nu o spuneti voi mai întâi. Când ai spus secretul altcuiva, te trudesti zadarnic cerându-i, sub juramânt, sa vegheze bine asupra celor spuse de tine (…)”
  maria: Nu vede că lor li se adresează sfântul căci aduce texte care vorbesc de ținerea secret a unei taine fără să vedă că ei au făcut public anumite lucruri în numele meu. Chiar nu vedeți asta? nu mai aveți frică de Dumnezeu să faceți așa ceva?

  Apreciază

 5. th zice:

  Nu am spovedit-o pe aceasta femeie vreodata cu spovedanie generala ci doar i-am facut o singura dezlegare de pacate de la ultima spovedanie la care a spus doar 5-6 pacate care nu am cum sa le spun cuiva.Povotuitorul duhovnicesc al acestei femei este p.Xenofont care o pune sa se ia de preoți, să sune sa ii ia la rost cum împărtăsesc ei credincioși, iar duhovnicul care nu o poate stăpâni este p.spiridon.
  Oglinda duhovnicului este ucenicul (adica una este aceasta marie ),oglinda părinților sunt copii lor.

  P.s
  Nu imi e frica sa postez cu numele meu si nici sa răspund la comentarii,dar a vorbi cu o femeie fără stăpân si rea de gură mi se pare exagerat.Daca maria mai are ceva de adăugat o poate face pe net cat doreste iar daca are duhovnic (spiridon rosu) care isi asumă ce spune ea îl astept pe el public sa aduca argumente.

  Apreciază

  • maria zice:

   Spune pr Tihon:„dar a vorbi cu o femeie fără stăpân si rea de gură mi se pare exagerat.”

   Deci e limpede cât de bine ați înțeles ce v-am spus eu, ce înseamnă feme rea de gură. Acum îmi dau seama și mai bine că vorbim paralel și nu ne înțelegm și mai derutăm și pe alții. Aceiași casetă. Deci e limpede că pierd timpul în zadar cu așa oameni. Nu că aș nădăjdui să îndrept pe cineva, ci vreau să-i feresc pe alții de MINCIUNILE cu care sunt manipulați. Repet:nu mă împinge nimeni, ci conștiința mea și durerea mea, pentru cum sunt manipulați oamenii cu așa mincinuni, de așa oameni care mai și poartă haina lui Dumnezeu și au pretenție de respect și să li se pupe mâna. Sfinții se smereau și fugeau de asemena lucruri.

   Apreciază

 6. th... zice:

  Acesta este site ul care promoveaza cultul personalități celor doi d uhovnici spiridon rosu si Xenofont Horga administrat de ioana.

  Apreciază

  • maria zice:

   Numai din bănuieli trăiți și sfinția voastră și Sorin. Dar nimic adevărat.

   Apreciază

   • maria zice:

    Repet: numai din bănuieli trăiți și de acesta s-au iscat atâtea scandaluri. Acum îmi dau seama că tot ce mi-ați spus de acești părinți sunt MINCIUNI, doar bănuieli și presupuneri ale sfinției v. De multe ori l-am văzut pe Sorin cum anumite lucruri le înflorea, le umfla ca să fie cât mai incendiar ceea ce spune el. Acum mă face să cred că și sfinția voastră faceți la fel, că mergeți numai pe benuieli.
    Ce credibilitate mai poate să aibă lumea?

    Apreciază

 7. tihon zice:

  Pe acest site ar trebui sa va ocupați impreuna cu maria ciobanul de urmatoarele probleme:

  1.Spiridon Rosu are botez prin turnare dupa cum spune fiul duhovnicesc Xenofont Horga la altii
  2.Despre erezia lui Xenofont Horga
  a.mersul in spatele convoiului cu eretici ecumenisti
  b.Despre dezlegarea la spovedanie ,,ce vrea domnul vreau si eu” o inovatie scoasă de cand
  era in petru voda
  c.erezia cum ca trebuie sa ai argumentat ,,învățătură de la trei sfinți deoarece un sfânt mai
  poate gresi”,se poate sa fi sfânt si sa gresesti.
  d.aceptarea ereziei lui staicu cum ca ,,copii botezați de eretici ecumenisti sunt la fel ca si
  copii avortati”
  e. acceptarea botezului prin turnare sau stropire sau in aer de la ultima conferința de la
  bucuresti unde sa zis ca nu poate spune cineva ca nu ar fi un botez valid cele doua
  botezuri combatant prin tăcere canonul 50 apostolesc cat si celelalte canoane despre
  botez si învățăturile sfinților parinti

  Apreciază

 8. maria zice:

  Părinte Tihon dumneata înțelegi românește, sau ascultați ceea ce vă convine? Comenturile de mai sus am spus:

  „Ce amestec am eu cu Pr Xenofont? Am pomenit eu în acestă postare numele lui? pentru ce mă amenințați și mă tot acuzați cu numele lui? pentru ce puneți comentarii în numele meu pomenind numele părintelui Xenofont?”
  Deci, nu mă mai amestecați cu numele pr Xenofont! Deci încetați să mă acuzați pe lucruri care nu le-am spus.

  Ceea ce privește botezul nu e treaba mea. Adresați-vă celor în măsură să vă dea un răspuns. Eu aici nu am vorbit nimic de botez.
  În ceea ce privește presupusele înșelări ale pr Xenofont nu mă întrebați pe mine că nu sânt în măsură să vă dau un răspuns că eu nu știu să fi afirmat pr Xenofont așa ceva.
  „Despre dezlegarea la spovedanie ,,ce vrea domnul vreau si eu” o inovatie scoasă de cand era in petru voda”

  ce e greșit?

  pr Tihon: „c.erezia cum ca trebuie sa ai argumentat ,,învățătură de la trei sfinți deoarece un sfânt mai
  poate gresi”,se poate sa fi sfânt si sa gresesti.”

  Se vede pr Tihon căci sfinția voastră sunteți ca o casetă ce repetă aceleași lucruri. Dacă eu v-am răspuns pe situl lui Sorin la acest coment și veniți din nou cu aceiași placă, e limpede că, comenturile cu sfinția voastră sunt zadarnice. Iertați-mă acum m-am lămurit că vrăjmașul nu vrea altceva decât să pierdem timp dându-va atenție.

  Iată răspunsul care vi l-am dat la articolul lui Sorin

  Apoi spune autorul articolului:

  „O a treia invatatura a parintelui ”marturisitor” Xenofont Horga este faptul ca un Sfant poate gresi in ale credintei si nu se poate lua in considerare ce zice.
  Sunt unii parinti, care sustin ca un adevar trebuie sa fie confirmat de mai multi sfinți deoarece un sfânt poate gresi. Aceasta erezie constă in faptul ca „un sfânt poate gresi”, dar daca greseste nu poate fi sfânt, iar daca este sfant atunci nu poate gresi pentru ca vorbeste duhul sfânt prin el.”

  R: de unde așa învățătură? de la care sfânt părinte aduceți așa învățătură? Dar să vedem ce spune sf Fotie cel Mare:

  „….Dacă unul dintre Sfinți a adus o învățătură greșită și restul Sfinților au spus alteceva…atunci ascultăm de cele ce au spus cei mai mulți…”
  https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/09/28/daca-unul-dintre-sfinti-a-adus-o-invatatura-gresita-si-restul-sfintilor-au-spus-alteceva-atunci-ascultam-de-cele-ce-au-spus-cei-mai-multi/

  Oar a fost mincinos Sfântul Fotie când a spus așa ceva?

  Spune autorul articolului: „că:„un sfânt poate gresi”, dar daca greseste nu poate fi sfânt”.

  Tocmai de asta a îngăduit Dumnezeu și la ei mici greșeli ca să arate că „doar” Dumnezeu este desăvârșit.”

  Dumnezeu a îngăduit și i-a lipsit de harul lui pentru mici greșeli, tocmai pentru ca să arate Dumnezeu nedesăvârșirea omenească. Căci cine este desăvâșit decât Dumnezeu? Dar să nu înțelegem că Sfinții au avut greșeli mari.
  https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2019/11/03/inselarile-si-ereziile-actualilor-preoti-marturisitori-partea-i/?fbclid=IwAR3PVC7_yEvPtnfBtRmUDdg1fWOixVf6nFrlygBWDjETs9LArCKqeUNEHe8#comment-3529

  Apreciază

  • maria zice:

   Spune pr Tihon:Nu am spovedit-o pe aceasta femeie vreodata cu spovedanie generala”

   maria:„Și atunci de ce spuneți păcatele mele public? de unde știți că nu mă împărtășesc? Aaa de la „poșta” Sorin!! și-mi vorbiți mie de păstrarea secretului, argumentând de la sfinți! dar Sorin ce face?

   Spune pr Tihon: „Povotuitorul duhovnicesc al acestei femei este p.Xenofont care o pune sa se ia de preoți, să sune sa ii ia la rost cum împărtăsesc ei credincioși, iar duhovnicul care nu o poate stăpâni este p.spiridon.”

   Seriooos!! Părintele Xenofont la fel și pr Spiridon întodeauna m-au oprit să nu intru în asemena țigănii că ei conform Sfinților Părinți iubesc pacea și nu gâlceava. Eu sunt cea care nu mai suport când văd că sunt terfeliți. Întodeauna m-au oprit de la așa lucruri. Acum am plecat pe contul meu și nu am vrut să-i mai ascult să le mai cer vreun sfat că știam că mă opresc. Dar acum le dau dreptate că mai bine să iubesc pacea decât gâlceava care nu aduce nici un rod duhovnicesc. M-am lămurit, când văd că-mi repetați de mii de ori aceiași casetă. Și de azi înainte nu mai vreau să știu nimic de sfinția vostră și ucenicul Sorin.

   Dar dacă Sorin face ce face înseamnă că este împins de sfinția voastră, nu-i așa? De cu nu-l sfătuiți ca să nu mai mintă și să vorbească în numele altora? Mă acuzați că terfelesc duhovnicii etc…dar Sorin ce face? el o face public și mai antrenează și pe alții.

   De ce nu-mi primește Sorin toate comenturile? că află lumea cine sunteți, oricum știe lumea după felul cum vă comportați. Chiar dacă vă ascundeți după tot felul de paravane Dumnezeu are grijă să-i lumineze pe cei care vrea s-i păzească de dvs.

   Spune pr Tihon:„dar a vorbi cu o femeie fără stăpân si rea de gură mi se pare exagerat.

   23. Iisus i-a răspuns: Dacă am vorbit rău, dovedeşte ce este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce Mă baţi?

   Spune pr Tihon:„Daca maria mai are ceva de adăugat o poate face pe net cat doreste .

   maria: Eu de azi înainte chiar nu mai vreau să știu nimic de sfinția voastră că nu merită să pierd timpul cu așa oameni. Un duhovnic a lui Dumnezeu nu ar sta pe net să se ascundă după tot felul de paravane și să împroaște cu noroi pe toți cei care nu sunt în duh cu el, ar sta undeva și ar propovădui cuvântul lui Dumnezeu prin predici nu prin tot felul de necinstiri etc.

   Spune pr Tihon:„iar daca are duhovnic (spiridon rosu) care isi asumă ce spune ea îl astept pe el public sa aduca argumente

   Repet: acești părinți mereu m-au oprit, acum nici nu am avut curajul să-i mai sun să le cer părerea că știu că mă oprește de la orece război, căci ei iubesc mai mult pacea decât gâlceava. Și aceasta am să și fac Nu mai vreaiu să știu nimic că e pierdere de timp cu asemena oameni care ne fură din timpul mântuirii.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s