Ieromonah Nicodim Sachelarie – NEPASAREA

Related imageNEPASAREA
1450. -Nepasarea sau indiferentismul in slujba incredintata si in datoriile fata de sine, de aproapele si de Dumnezeu este o boala primejdioasa pentru societatea bisericeasca si lumeasca. Cel nepasator este un egoist al traiului bun, ingaduie raul sub toate formele, nedreptateste pe cei credinciosi, introduce dezordinea si pacatul atat in viata lui cat si in al aproapelui sub aparenta bunatatii. Blestemat este tot cel ce face lucrul Domnului cu nepasare (Ier. 48, 10). Acestia sunt caldiceii din Apocalipsa pe care Domnul ii va lepada, spre a lor osanda (3,15-18).
1451. -„Nepasatorul se considera ca un deznadajduit de mantuirea lui, iar nepasarea este un dispret fata de fagaduintele vietii monahale (crestine) si pretuire exagerata a lucrurilor lumesti. In necaz cel neglijent acuza pe Dumnezeu ca este nemilosliv si neindurat fata de viata oamenilor iar la rugaciunile particulare si la slujbele obstii, este fara de nici o tragere de inima. Randuim ca pentru acest pacat cel neglijent sa se pocaiasca 40 de zile; in 3 saptamani sa nu guste nici vin nici untdelemn si sa faca cate 250 de metanii pe zi, fiindca boala neglijentei poate sa-l duca la pierzarea cea vesnica a iadului”. -Sf. Teodor Stud. Scris. 6.
Ieromonah Nicodim Sachelarie – PRAVILA BISERICEASCĂ
http://www.sufletortodox.ro/arhiva/carti-documente/Nicodim%20Sachelarie%20-%20Pravila%20Bisericeasca.pdf
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Pravila Bisericească. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s