Ce folos si ce cîstig dă păcatul…În această stare se află ticălosul om…Orb si întunecat la cunoașterea dumnezeieștilor lucruri,și închis în mâna viclenilor diavoli,care-l leagă cu lanțuri ca pe o vită,ca să facă voile lor necuvioase…

Image result for MÂNTUIREA PĂCĂTOȘILORCe folos si ce cîstig dă păcatul si cîte bunătăti învredniceste pe toti cei ce-l săvîrsesc
-Mai întâi de toate te lipseste,de harul si darul Sfântului Duh care este cel mai mare„dar”al preabunului Dumnezeu,în viata aceasta.Care „dar”este ca un chip si năzuire peste fire,si apropie pe om de Dumnezeu.
-Si încă te lipseste de dragostea cea dumnezeiască si de bogătia harică ce însoțeste întodeauna harul.
-Si de este multă pagubă să pierzi prietenia unui domn pământesc sau boier,în ce fel socotesti să fie împăratul Ceresc si Autostăpânitor.
-Încă te păgubesti de darurile si puterile preasfântului Duh cu care erai împodobit înaintea lui Dumnezeu si înarmat asupra diavolului.
-Te lipsești de moștenirea Împărăției cerești,care se coboară din darul cel de sus,căci slava prin „dar”se dă.
-Te lipsești de duhul punerii de fii care ne face fii ai lui Dumnezeu si ne dăruiește duh și inimă de fii către El.
-Si încă te păgubește de pacea acelei conștiințe si de mângâierea prea Sfântului Duh,si de rodul si plata a toate faptele bune ce ai făcut pînă în ceasul acela.
-Te lipsești de cea părintească purtare de grijă de a fi părtaș dreptății lui Hristos;pentru că nu mai ești unit cu El ca un mădular viu prin dragoste si prin dar.
-Toate aceste pagube le iei pentru un păcat de moarte si dobânda ta aceasta este :
-rămâi osândit în munca cea veșnică,
-te ștergi din cartea vieții-te faci din fiu al lui Dumnezeu,rob vicleanului diavol;
-din biserică si locaș al prea Sfintei de o Ființă Treime te faci peșteră tâlharilor si vizuină balaurilor si vasilischilor.
Să zicem mai pe scurt rămâi ca Sedechia sub robia lui Nabucodonosor,sau ca Samson după ce a pierdut perii capului în care avea toată puterea lui,a rămas slab si neputincios ca și ceilalți oameni,si i-au scos ochii văjmașii lui,si l-au legat ca pe o vită ca să se învîrtească la moara cea de cai . În această stare se află ticălosul om după ce pierde prin păcat perii lui,care sînt podoaba dumnezeiescului dar,si rămâne slab și neputincios la toate faptele bune.
Orb si întunecat la cunoașterea dumnezeieștilor lucruri,și închis în mâna viclenilor diavoli,care-l leagă cu lanțuri ca pe o vită,ca să facă voile lor necuvioase.Ți se pare deci,să fie aceasă stare,a unui om cuvîntător?Puțină-i paguba aceasta?Au minte cîti cutează și fac atâtea fărădelegi cu atâta obrăznicie?
De aceea de cîte ori te întărâtă diavolul ca să păcătuiești,ia aminte cele mai de sus zise pagube și le pune în cumpănă,cîntărește-le.Într-o parte a cumpenei pune gustarea,dulceața și folosul ce-ti dă păcatul.Si socotește gîndind ca un om,de este cuviincios și drept,pentru atât de rușinos și spurcat cîștig,să păgubești atât de mari și neprețuite comori,să te faci asemenea lui Isav nepriceputul, care a vîndut întâia naștere,moștenirea de mult preț pentru un blid de linte
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Mântuirea Păcătoșilor. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s