Sf.Grigorie Palama – „Dumnezeu însă nu vrea nici măcar ca îndreptările Lui sa fie grăite de o gura necurata”

Related imagePoate fi oare cinstit Dumnezeu de o gură spurcată?…„Dumnezeu însă nu vrea nici măcar ca îndreptările Lui sa fie grăite de o gura necurata” căci zice Scriptura:
“Iar pacatosului i-a zis Dumnezeu: Pentru ce povestesti indreptarile Mele si iei legământul Meu in gura ta?” (Ps 49, 17).
Căci „jertfa celor răi este o scîrbă înaintea Domnului” (Solomon, Proverbe 21, 27).
„Şi dacă cineva îşi întoarce urechea să nu asculte Legea, chiar şi rugăciunea lui este o scîrbă” (Proverbe 28, 9).

*****
Sf Grigorie Palama spune:

Caci daca nu e cu putinta sa-si intinda mainile spre Hristos si sa se roage celui care nu le are curate de pacat si n-a indepartat mai intai toata ura si gandurile care vin din aceasta – iar acest lucru il arata iarasi Pavel zicand:
“Vrem sa va rugati in tot locul ridicand maini cuvioase, fara manie si ganduri” (1 Tim 2, 8 ) – si daca n-avem indraznire spre Dumnezeu fiindca n-am agonisit o constiinta necondamnata – cum spune ucenicul cel iubit al lui Hristos, Ioan Teologul:
“Daca inima noastra nu ne condamna, avem indraznire la Dumnezeu” (1 In 3, 21) –cum vom avea in noi insine pe Dumnezeu si ne vom face concorporali cu El, daca n-am indepartat mai intai de la noi pacatele prin marturisire, nici n-am curatit murdaria care se face sufletului de la ele prin milostenie, curatie, infranare, rugaciune si strapungere a inimii si celelalte fapte ale pocaintei?
Sau nu cumva Dumnezeu nu va primi darul tau, daca nu esti curat atat tu insuti, cat si el – iar acest lucru l-a aratat pe de o parte prin Cain care n-a fost atent la darurile lui, ci i-a zis:
“Nu, daca le-ai adus corect, dar nu le-ai impartit corect” (Fc 4, 7), apoi prin Legea veche, care oprea sa se aduca la casa lui Dumnezeu plata unei desfranate (Dt 23,19), iar mai apoi spunand prin Evanghelie:
“Du-te mai intai si impaca-te cu fratele tau si apoi venind adu darul tau” (Mt 5, 24) – dar iti va da tie, celui ce nu te-ai curatit mai inainte prin marturisire si pocainta marele Lui dar, Trupul Sau? Ce spui?
Dumnezeu insa nu vrea nici macar ca indreptarile Lui sa fie graite de o gura necurata, caci zice Scriptura:
“Iar pacatosului i-a zis Dumnezeu:
Pentru ce povestesti indreptarile Mele si iei legamantul Meu in gura ta?” (Ps 49, 17).
Nu lasa deci legamantul Sau sa fie luat intr-o gura necurata, dar va da Trupul Sau intr-o asemenea gura?
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2016/01/17/cei-care-se-cred-ca-l-marturisesc-pe-dumnezeu-sa-stie-cadumnezeu-nu-primeste-jertfa-din-mana-spurcata-2/
Sau nu cumva Dumnezeu nu va primi darul tau, daca nu esti curat atat tu insuti, cat si el
Dumnezeu insa nu vrea nici macar ca indreptarile Lui sa fie graite de o gura necurata
SF GRIGORIE PALAMA
SFANTA IMPARTASANIE ZBOARA DE LA CEI NEVREDNICI….zboara de la noi in chip nevazut, caci „mirul nu se incredinteaza unui vas putred”
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/21/sfanta-impartasanie-zboara-de-la-cei-nevrednici-zboara-de-la-noi-in-chip-nevazut-caci-mirul-nu-se-incredinteaza-unui-vas-putred/
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre Sf.Împărtășanie, Fără categorie, Sf Grigorie Palama. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Sf.Grigorie Palama – „Dumnezeu însă nu vrea nici măcar ca îndreptările Lui sa fie grăite de o gura necurata”

  1. Pingback: Blastfemie să te folosești de numele Sfinților pentru a culege aplauze… „Trupa de teatru de amatori „Ardalion” din Arad, avându-l ocrotitor pe Sf. Ardalion mimul,…” | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

  2. Pingback: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!”…Trupa de teatru de amatori „Ardalion” din Arad, avându-l ocrotitor pe Sf. Ardalion mimul…au susținut 3 reprezentații cu spectacolul „S

  3. Pingback: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!”…Trupa de teatru de amatori „Ardalion” din Arad, avându-l ocrotitor pe Sf. Ardalion mimul…au susținut 3 reprezentații cu spectacolul „S

  4. Pingback: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!”…Trupa de teatru de amatori „Ardalion” din Arad, avându-l ocrotitor pe Sf. Ardalion mimul…au susținut 3 reprezentații cu spectacolul „S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s