Sf.Apostol Pavel – Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului…De aceea , mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit.

Image result for Sf.Apostol PavelEpistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – Capitolul 11

26.Căci de câte ori veţi mânca această pâine şi veţi bea acest pahar, moartea Domnului vestiţi până când va veni.
27.Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat faţă de trupul şi sângele Domnului.
28.Să se cerceteze însă omul pe sine şi aşa să mănânce din pâine şi să bea din pahar.
29.Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului.
30.De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit.
31.Căci de ne-am fi judecat noi înşine, nu am mai fi judecaţi.
32.Dar, fiind judecaţi de Domnul, suntem pedepsiţi, ca să nu fim osândiţi împreună cu lumea.
33.De aceea, fraţii mei, când vă adunaţi ca să mâncaţi, aşteptaţi-vă unii pe alţii.
34.Iar dacă îi este cuiva foame, să mănânce acasă, ca să nu vă adunaţi spre osândă. Celelalte însă le voi rândui când voi veni.

Din Lumina Sfintelor Scripturi – Antologie tematica din opera Sfantului Ioan Gura de Aur

„De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulți au murit(1 Cor. 11, 30).
Aici el nu mai aduce pildele de la alţii, după cum a făcut cu jertfele idoleşti, povestind de istorii vechi şi de ranele din pustie, ci le ia chiar de la înşişi corintenii aceştia, ceea ce face cuvântul încă şi mai atingător. Fiindcă a spus căJudecată lui îşi mănâncă şi bea şi că vinovat este, apoi ca să nu se pară că el spune numai vorbe, arată şi fapte, şi-i ia de martori chiar pe dânşii, ceea ce mai cu seamă ajunge a-i speria şi a le arăta că ameninţarea s-a făcut faptă. Şi nu s-a mulţumit numai cu acestea, ci de aici a adus şi a adeverit vorba despre gheena, înfricoşându-i din amândouă părţile şi dezlegând o pricină dezbătută de toţi.
Fiindcă mulţi se întrebau în sine:
De unde şi cum vin morţile cele de năprasnă? De unde bolile cele lungi şi grele? – Iată că el răspunde că multe din aceste nenorociri neaşteptate îşi au, sau mai bine zic îşi trag pricina din păcatele făcute. Dar ce, zici tu, oare cei ce sunt sănătoşi întruna şi ajung la bătrâneţe unse nu păcătuiesc? Şi cine ar putea spune aceasta? Apoi atunci pentru ce nu sunt pedepsiţi? Fiindcă vor fi pedepsiţi acolo mai grozav. Noi însă, dacă am voi, nu am fi pedepsiţi nici aici, şi nici acolo.” (Comentariile sau Tâlcuirea Epistolei întâi către Corinteni, omilia XXVIII, p. 292)
„Precum mâncarea ce prin natura sa este hrănitoare, cade într-un stomac bolnav şi bicisnic, şi vatămă totul şi strică, devenind cauza bolilor, întocmai aşa se petrece şi cu împărtăşirea Sfintelor şi Dumnezeieştilor Taine. (Comentariile sau Explicarea Epistolei către Evrei, omilia XVII, p. 231)
Sfânta Jertfă este o hrană duhovnicească.Şi după cum atunci când hrana cea trupească ajunge într-un stomac bolnav, care are sucuri rele, hrana măreşte şi mai mult boala, nu din pricina ei, ci din pricina bolii stomacului, tot astfel se întâmplă şi cu Tainele cele duhovniceşti: şi ele, când intră într-un suflet plin de răutăţi, îl strică şi mai mult îl pierd, nu din pricina lor, ci din pricina bolii sufletului care a primit Tainele.”(Omilia I la Vânzarea lui Iuda,VI,în vol.Predici la sărbători împărăteşti şi cuvântări de laudă la sfinţi,p.56)
Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!”(Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi,în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138)
Din Lumina Sfintelor Scripturi – Antologie tematica din opera Sfantului Ioan Gura de Aur
Sfantul Ioan Gura de Aur: Despre Sfanta Impărtășanie…care sînt condițiile împărtășirii … cine se poate împărtăși…sî cînd ne putem împărtăși
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/02/10/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie-care-sint-conditiile-impartasirii-cine-se-poate-impartasi-si-cind-ne-putem-imparta/
*******
Luați aminte la duhovnicii care dezleagă „păcate opritoare” pentru a vă împărtăși…căci de fapt nu vă împărtășesc ,ci vă osîndesc pe vecie!
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/21/frati-crestini-luati-aminte-la-duhovnicii-care-dezleaga-pacate-opritoare-pentru-a-va-impartasi-caci-de-fapt-nu-va-impartasesc-ci-va-osandesc-pe-vesnici/

*********

DECI:De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit.
Impărtășania cu nevrednicie (cu păcate opritoare)duce la demonizarea omului la îmbolăvirea lui  și apoi la osîndă și chin veșnic.
Cu cît se vor împărtăși mai des cu nevrednicie(cu păcate opritoare)cu atît se vor întuneca mai mult la minte …și apoi în final demonizarea lui.Căci plata păcatului este înseși întunecarea minții în care sînt lăsați cei ce păcătuiesc.O dată pentru păcatele de moarte în care trăiesc și nu renunță la ele….și apoi se mai și împărtășesc avînd la timpul cînd se împărtășesc păcate opritoare la care nu renunță la ele.
Cu cît se vor împărtăși mai des cu păcate opritoare cu atât boala lor se va spori mai mult.
Psalmi – Psalmul 15
4.„Inmultitu-s-au slabiciunile celor ce alearga dupa alti dumnezei.Nu voi lua parte la adunarile lor cu jerfe de sange,nici nu voi pomeni numele lor pe buzele mele”.

 

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre Sf.Împărtășanie, Fără categorie, Sf.Ioan Gură de Aur. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s