Ce sînt căsătoriile necanonice…

SĂ NU NE AMĂGIM FRAȚILOR,ȘI SĂ LUAM AMINTE !!
CUNUNIILE DACĂ NU SÎNT FĂCUTE CONFORM LEGILOR LUI DUMNEZEU ,NU AU BINECUVÎNTAREA LUI DUMNEZEU CHIAR DACĂ SÎNT FĂCUTE ÎN BISERICĂ!
Related image
1.Căsătoria este legătura sfântă dintre un bărbat şi o femeie, care îşi asumă liber şi responsabil calea mântuirii prin dragoste, ajutor reciproc şi naştere de prunci.
Pentru realizarea acestui scop Biserica binecuvântează căsătoria.
Căsătoria nesfinţită este lipsită de apărare. Fără acoperământul haric al lui Dumnezeu, căminul domestic este vulnerabil şi în faţa înrâuririlor dăunătoare din afară, şi în faţa degradării lăuntrice. Inimile soţilor care nu sunt păziţi de har sunt atacate de insuflările diavoleşti:
gelozia bolnavă, iritarea, mânia, deprimarea, plictiseala – sentimente care distrug dragostea.
Nevoinţa cinstitei cununii – aceea de a duce dragostea reciprocă, din tinereţe şi până la sfârşitul vieţii, în curăţie şi în frumuseţe care sporeşte tot mai mult – este posibilă doar în sânul atotputernicei iubiri a lui Dumnezeu. (Mitropolitul Vladimir al Asiei Centrale)
(Cum să ne întemeiem o familie ortodoxă: 250 de sfaturi înţelepte pentru soţ şi soţie de la sfinţi şi mari duhovnici, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2011, p. 23)
Cununiile necanonice sînt acele cununii care nu au fost săvîrșite conform legilor lui Dumnezeu,date prin Sfinții Părinți la  cele 7 Sfinte Sfintele Sinoade (care sînt cuprinse în Pidalion).
Așa cum la încheierea primei căsătorii cei doi , trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a-și uni sufletele înaintea lui Dumnezeu tot așa și la a doua și a treia căsătorie, trebuiesc îndeplinite anumite condiții pentru ca aceste căsătorii să fie valide înaintea lui Dumnezeu .Însă,a doua și a treia  căsătorie ,nu e căsătorie ci doar binecuvîntare pentru a nu trăi în desfrâu.
A doua casatorie, este numai un remediu de potolire a poftelor, dar nu un mijloc de incurajare al dezmatului. Daca nu se poate infrana, sa se casatoreasca, zice Sfantul Pavel (I Cor, 7,9), deci, casatorindu-se, ei nu pot sa calce legea.Asta în cazul în care îndeplinesc condițiile cerute de legile lui Dumnezeu.
Dupa desfa­cerea primei casatorii – prin moartea unui sot sau prin divort – Biserica a ingaduit, cu epitimii, incheierea casatoriei a doua si a treia (Can. 4 si 50 ale sf. Vasile cel Mare). Prin hotararea luata de sinodul din Constantinopol, in anul 920, prin Tomos-ul Unirii, existenta casatoriei a treia a fost decretata ca impediment absolut la incheierea unei noi casatorii.
Deci, cei ce vor să se căsătorească a doua și a treia oară(cazuri foarte rare,căsătoria a treia,norme canonice admit a treia căsătorie numai dacă persoana în cauză nu a împlinit 40 de ani şi nu are copii) e bine să știe că ei trebuie să îndeplinescă anumite condițiile impuse de legile lui Dumnezeu,dacă vor ca,cununiile lor să aibă binecuvîntarea lui Dumnezeu.
Căsatoria incheiata cu nerespectarea impedimentelor absolute este nula, iar cea incheiata cu nerespectarea impedimentelor relative ramane valabila ; dar se pedepsesc sotii cu epitimii, iar preotii savarsitori, cu sanctiuni bisericesti care pot fi mai aspre sau mai putin grave, dupa cum se constata ca cei in cauza au cunoscut sau nu impedimentele.
În cazul divorţului şi al recăsătoriei trebuie acordată o atenţie deosebită .Preotul trebuie să cerceteze bine situaţia pentru a nu batjocori Tainele Bisericii, iar dacă din neglijenţă sau dorinţa de câştig încuviinţează o astfel de căsătorie, trebuie să spunem clar că o astfel de Cununie nu este valabilă (indiferent de fastul cu care a fost săvârşită şi banii care au fost plătiţi). Anume aici se încalcă foarte mult, iar cei care divorţează şi încearcă să legalizeze juridic un adulter, trebuie să înţeleagă că bisericeşte acesta nu poate fi legalizat în nici un fel. Nu trebuie să existe excepţii nici pentru politicieni şi nici pentru „ctitori”, pentru că poruncile dumnezeieşti au aceiaşi putere asupra tuturor şi nu înseamnă că în urma unei astfel de Cununii (formale) relaţia celor care trăiesc în adulter nu va mai fi păcat, ci o binecuvântare. Nicidecum! O astfel de Cununie nu devine valabilă nici dacă ar fi săvârşită sau încuviinţată de patriarh. Şi atunci când cineva solicită binecuvântarea unei relaţii păcătoase (pornite din adulter), noi nu trebuie să le dăm impresii şi iluzii false, ci să-i chemăm la pocăinţă şi înfrânare.
Din păcate însă, în puţine cazuri solicitările de divorţ şi recăsătorire sunt examinate serios şi în conformitate cu învăţătura Bisericii (fundamentată obligatoriu pe Scriptură). După părerea mai multor teologi şi duhovnici, binecuvântarea căsătoriilor nelegitime nu înseamnă nici pe departe „o venire în întâmpinare” şi un imbold la pocăinţă, ci doar o încurajare a păcatului şi a divorţurilor.
Biserica nu poate şi nu are dreptul să binecuvânteze o căsătorie întemeiată pe adulter
Puțini sînt cei care mai vorbesc astăzi de aceste căsătorii necanonice și în special de DIVORȚURILE NECANONICE care se dezleagă astăzi cu atîta ușurință de anumiți duhovnici iresponsabili care(aceste divorțuri)sînt contrar legilor lui Dumnezeu.
Căci după ce se dezleagă aceste divorțuri( necanonice)sînt recăsătoriți, de acești duhovnici iresponsabili care habar nu au de legile lui Dumnezeu și cununiile lor nefiind binecuvîntate de Dumnezeu și ei nici măcar nu știu.
Bietele suflete amăgite de însăși păstorii lor….pentru neștiința lor!!Și apoi se întreabă?da oare ce are Dumnezeu cu mine de mă lovește?….da chiar pe mine?…și ei stau liniștiți că toate sînt bune.
SUB NESTIINTA VOITA SE ASCUNDE O MARE VICLENIE
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2016/07/03/sub-nestiinta-voita-se-ascunde-o-mare-viclenie/
Dar mai întîi să vedem care  sînt condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru a se săvîrși actul unei cununii:
Care sînt condițiile necesare săvîrșirii Sfintei Taine a Cununii
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/11/02/care-sint-conditiile-necesare-savirsirii-sfintei-taine-a-cununii/

********************************************************

Pr.Cleopa – cele unsprezece reguli canonice ale nuntii crestine ortodoxe, dupa canoanele Bisericii lui Hristos.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/11/02/pr-cleopa-cele-unsprezece-reguli-canonice-ale-nuntii-crestine-ortodoxe-dupa-canoanele-bisericii-lui-hristos/

********************************************************

Cei care vor să se căsătorească, trebuie să ia amin­te şi la aceste condiţii canonice:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2016/01/06/cei-care-vor-sa-se-casatoreasca-trebuie-sa-ia-amin%C2%ADte-si-la-aceste-conditii-canonice/

********************************************************

Căsătoria a doua, între Sfântă Taină și pogorământ
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/12/10/casatoria-a-doua-intre-sfanta-taina-si-pogoramant/

********************************************************

Acestea sînt condițiile în care se săvîrșește  Taina Sfintei Cununii .
Dar în cazul în care aceste cununii din diferite motive (întemeiate)se clatină …există soluția divorțului . Dar divorțul să nu credeți că-l  săvîrșim după cum vrem noi ,și cînd vrem noi…ci cum ne cere legile lui Dumnezeu lăsate prin Sfinții Lui,la cele 7 Sfinte Sinoade(cele cuprinse în Pidalion)
Căci dupa invatatura data noua de Dumnezeu, casatoria este indisolubila,  adica una singura pe toata viata :
”Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta„( Matei 19, 6 ).Numai moartea desparte in chip firesc pe cei doi soti.
Sfantul Apostol Pavel, la I Corinteni, despre casatorie:
,,Te-ai legat de femeie? Nu cauta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu cauta femeie.”
Căsătoria odată încheiată ea nu mai poate fi anulată așa oricum,ci sînt anumite condiții foarte stricte în care Biserica(pe temeiul sfintelor canoane)dezleagă cu epitimii, la aceste căsătorii.De aceea înaintea căsătoriei trebuie făcută multă pregătire și catehizare cu tinerii ce vor să se angajeze la așa unire ca să știe acei tinerii la ce se anagajează.Taina cuniniei nu e o haină pe care o schimbi cum vrei și cînd vrei . E un jurământ depus înainte lui Dumnezeu care trebuie respectat,așa cum ne cere legile lui Dumnezeu.
În vechime actul căsătoriei să făcea cu multă pregătire știind că nu e o decizie de o zi…ci pe toată viața.În această privință ne vorbește și Sf.Ioan Gură de Aur :
„Fără să realizeze adevărata ei dimensiune: îndumnezeirea celor doi. Dacă cei doi o fac doar ca să intre în rândul lumii, fără să ţină cont de realitatea ei profundă, le va deveni în timp povară de nesuportat. Pentru aceea este absolut necesar, poate chiar cu riscul de a nu mai accepta cununia a doi tineri, iniţierea prealabilă a tinerilor în profunzimile căsătoriei. Degeaba se căsătoresc, dacă nu ştiu ce implică acest fapt. 
În acest sens e urgentă şi catehizarea baptismală şi euharistică în Biserică, pentru a conştientiza ce înseamnă să fii creştin. Căci dacă nu vom conştientiza, cum spune Sfântul Simeon Noul Teolog, prin experienţă harul Botezului şi al împărtăşaniei, nu ne putem numi cu adevărat creştini”.
Ne mai spune Sf.Ioan Gură de Aur :
„…pe cei ce au de gînd să se însoare, să se sfătuiască cu Fericitul Pavel şi să citească legile pentru căsătorie…” – Sf. Ioan Gură de Aur – despre căsătorie
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/11/04/pe-cei-ce-au-de-gind-sa-se-insoare-sa-se-sfatuiasca-cu-fericitul-pavel-si-sa-citeasca-legile-pentru-casatorie-sf-ioan-gura-de-aur-despre-casatorie/
Astăzi foarte ușor se divorțează,fără să aibă la bază legea lui Dumnezeu,ci pun bază doar pe divorțul civil ,pentru că nu mai are cine să-i oprească.Duhovnicii ca și păstreze fiecare „scăunelul”au abandonat legile lui Dumnezeu,și fac fiecare după mintea lui….dar vai acelor preoți la acea înfricoțată judecată !! Puțini sînt cei care știu că, dacă divorțul  nu este făcut conform legilor lui Dumnezeu el nu este valabil,este NECANONIC și ei tot legați rămân….și cei care au divortat necanonic,adică nu au îndeplinit condițiile pe care le cer legile lui Dumnezeu,  divorțul lor nu este valabil și ei trăiesc în desfrânare  în cazul în care  vor încheia o altă căsătorie
Dar acum să vedem care sînt condițiile pentru ca cineva să divorțeze ?….repet din nou ca să putem înțelege mai bine cum stau lucrurile…: nu putem divorța cum vreum noi și cînd vrem noi, căci  dacă divorțul nu împlinește condițiile impuse de legile lui Dumnezeu,el nu este valabil,și prin urmare ei rămîn tot legati,și cei care vor dori să se cunune a doua oară sau eventual a treia oară(dacă îndeplinesc condițiile impuse de legile lui Dumnezeu)nu vor putea să se cunune dacă divorțul lor nu este valid(contrar legilor lui Dumnezeu) .Deci.dacă ei se cunună chiar și în Biserică cununia lor nu e validă pentru că nu au respectat condițiile impuse de aceste legi.
În trecut cei care vroiau să se cunune trebuia să aibă aprobarea episcopului pentru divorț.Și dacă ei nu îndeplineau condițiile prevăzute de legile Lui Dumnezeu episcopul nu le aproba divorțul.Și deci, nici nu se mai puteau recăsători.Dar înainte divorțurile erau foarte rare,spune Sf Ignatie Briancianinov,că episcopii din vremea lui aveau 1-2 divorțuri pe an,iar cei dinaintea lor spun că nici nu au auzit de vreun divorț,nu ca astăzi că a ajuns de batjocoră Sfânta Taină a cununiei.
Numai cei ce respectă regulile impuse de legile lui Dumnezeu numai aceia au binecuvîntarea lui Dumnezeu pentru acele cununii.
Apoi cei care s-au cununat a doua oară și dacă divorțul lor nu este valid(conform legilor lui Dumnezeu )aceste cununii ,nu sînt valide și ele se încadrează la desfrânare ,ca de altfel și cununiile mixte(cele făcute între un ortodox și un neortodox)căci nu au binecuvîntarea lui Dumnezeu.Căci  divorțul nu a fost valid.
Și acum să vedem mai întâi care sînt condițiile în care poate cineva să divoțeze

********************************************************

Ieromonah Nicodim Sachelarie – DIVORTUL
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/11/01/ieromonah-nicodim-sachelarie-divortul/

********************************************************

Ieromonah Nicodim Sachelarie – VADUVA
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/31/ieromonah-nicodim-sachelarie-vaduva/

********************************************************

In ce conditii Biserica Ortodoxa aproba divortul ?
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/09/08/in-ce-conditii-biserica-ortodoxa-aproba-divortul/

********************************************************

Cate casatorii ingaduie Biserica ?PR CLEOPA
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/09/08/cate-casatorii-ingaduie-biserica/

********************************************************

Despre cununiile religioase nevalabile – „Scrisoare către un duhovnic ”
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/09/30/despre-cununiile-religioase-nevalabile-scrisoar/

********************************************************

…Prin cuvintele:in afara de cuvant de desfranare,Hristos lasa barbatului numai un singur caz cand isi poate lasa femeia…
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/09/06/despre-desfranare-prin-cuvintelein-afara-de-cuvant-de-desfranarehristos-lasa-barbatului-numai-un-singur-caz-cand-isi-poate-lasa-femeia-2/

********************************************************

Sa nu credeti ca ne despartim asa de usor!Pînă se ajunge la dezlegarea divorțului ca să fie binecuvîntat de Dumnezeu sînt niște etape….nu te desparți imediat….
Sfântul Ioan Gură de Aur consideră că adulterul desface căsătoria ..cu toate acestea, nu recomandă în nici un caz separarea soţilor, ci mai degrabă readucerea celui ce a greșit la pocăință și îndreptare.
Chiar și cel care are pricina adulterul,nu se poate desparti imediat, ci trebuie sa-i dea celuilalt,timp de pocainta celui care a gresit caci poate se va intoarce,si daca va trece un timp si nu se va indrepta, atunci este liber sa se desparta,si divortul lui este valabil inaintea lui Dumnezeu
Cei care s-au despartit avand la baza motivele indicate mai sus,divortul lor este valabil inaintea lui Dumnezeu,dar,daca s-au despartit din cu totul alte motive,divortul lor nu este valabil,adica,ei tot cununati raman inaintea lui Dumnezeu,si daca vor indrazni a se recasatori ….a se angaja intr-o alta casatorie,casatoria ce o vor face nu este valabila inaintea lui Dumnezeu pentru ca motivele de divort nu sant conform legilor lui Dumnezeu,si prin urmare,chiar daca ei au facut o a doua casatorie,ea nu este valabila și ei trăiesc în desfrânare.
Aici,mare vină au duhovnicii care aprobă și săvîrșesc asemena taine,care nu sînt valabile,și le amăgesc pe bietele suflete neștiutoare.
Căsătoriile care nu au la bază despărțirii, ADULTERUL și cele prevăzute de legile lui Dumnezeu ,nu sînt valide. Și cu toate acestea ,ele sînt desfăcute fără să aibă așa motive.Dar sînt desfăcute de om nu de Dumnezeu,că legea lui Dumnezeu nu permite așa ceva ,căci ei tot legați rămân și nici măcar nu știu …..și mai rău … ei sînt recăsătoriți(necanonic) și împărtășiți…ceea ce legea lui Dumnezeu nu permite așa ceva…și mai rău,căci cununiile lor nu sînt valabile chiar dacă ei sînt cununați chiar și în Biserică și nici măcar nu știu.
SĂ NU NE AMĂGIM FRAȚILOR,ȘI SĂ LUAM AMINTE !!
CUNUNIILE DACĂ NU SÎNT FĂCUTE CONFORM LEGILOR LUI DUMNEZEU ,NU AU BINECUVÎNTAREA LUI DUMNEZEU CHIAR DACĂ SÎNT FĂCUTE ÎN BISERICĂ!
Puține sînt familiile care au rămas la prima casătorie,…și nimeni nu-i avertizează,că nu poți divorța oricum!! ….,ba mai mult după ce au dezlegat așa divorțuri care ele rămîn legate,că nu respectă legile lui Dumnezeu…și apoi îi îndeamnă la deasa împărtășanie?pe cine? pe adulteri?că ei se cred cununați și ei de fapt trăiesc în desfrânare fără să știe că nimeni nu-i avertizează.
VAI ACELOR PREOȚI CARE DEZLEAGĂ AȘA DIVORȚURI ȘI CUNUNĂ ASEMENA SUFLETE FĂRĂ SĂ AIBĂ LA BAZĂ CELE CERUTE  DE LEGILE LUI DUMNEZEU !!
Cand se considera incheiat divortul canonic ? Adica in ce moment cei doi soti sunt liberi sa se casatoreasca, din punct de vedere canonic ?
Divortul canonic se considera incheiat cand intre soti au urmat motivele de divort aratate mai sus( adica : adulterul, lepadarea de credinta, intrarea in monahism etc ) .
În primul rînd cel ce vrea sp se cunune a doua oară trebuie să aibă divorțul încheiat.Dar nu divorțul așa cum se face azi că se despart fără nici un motiv prEvăzut de legile lui Dumnezeu.
Odată divorțul încheiat(cel divorțat)este liber să să se recăsătorească.Dar și aici trebuie îndeplite alte condiții:
Daca cineva a avut aceste pricini de divort(menționate mai sus),si s-a despartit si vrea sa se recasatoreasca,si cel(cea)pe care il(o) ia trebuie sa fie la fel ca el(ea),adica sa aiba aceleasi pricini de divort.
Așa cum cel care a divorțat i s-au cerut niște condiții să poată divorțeze(pricină adulterul…etc),așa și cea pe care o va lua trebuie să fie liberă de obligații ca cununia lor să fie binecuvîntată de Dumnzeu. Cea cu care se căsătorește a doua oară trebuie să fie ori necăsătorită ,ori dacă a fost căsătorită trebuie să aibă divorțul încheiat conform legilor lui Dumnezeu,avînd  la bază adulterul sau alt motiv prevăzut de legile lui Dumnezeu că să fie binecuvîntată căsătoria lor.Căci,dacă nu are așa motive  atunci acea căsătorie nu este valabilă și ei trăiesc în desfrânare.
************
32.Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârşească adulter, şi cine va lua pe cea lăsată săvârşeşte adulter.
9.Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter.
************
Nu ne putem divorța așa cum vrem noi și după cum sîntem amăgiți de unii duhovnici iresponsabili care nu au treabă cu legile lui Dumnezeu,și despart cu așa ușurință pe cei pe care Sfinții i-au legat să nu se despartă,și apoi  îi cunună îi pe cei care ei deja sînt legați de Sfinții Părinți.Luați aminte nu vă amăgiți cu așa duhovici care  habar nu au de legile lui Dumnezeu că veți răspunde pentru NEȘTIINȚĂ.
Neștiința e un păcat ca multe altele pentru care vom răspunde pentru ce nu am căutat să știm
Odată divorțul(canonic) înhceiat,cei liberi se pot căsători a doua oară.Dar nu e căsătorie ci binecuvîntare pentru a nu trăi în desfrânare.
Să vedem care sînt condițiile pe care trebuie să le îndeplini pentru a ne căsători a doua sau poate a treia oară.

********************************************************

Ieromonah Nicodim Sachelarie – CASATORIA A DOUA
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/11/01/ieromonah-nicodim-sachelarie-casatoria-a-doua/

********************************************************

Ieromonah Nicodim Sachelarie – CĂSĂTORIA A TREIA
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/11/19/cine-se-poate-casatori-a-treia-oara/

********************************************************

CINE SE POATE CĂSĂTORI A TREIA OARĂ…PRAVILA BISERICEASCĂ-Ieromonah Nicodim Sachelarie
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/11/19/cine-se-poate-casatori-a-treia-oara/

********************************************************

PR XENOFONT

Cine se poate căsători a doua și a treia oară conform Sfintelor Canoane ale Sfinților Părinți….ca să fie binecuvântată de Dumnezeu căsătoria lor
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/11/19/cine-se-poate-casatori-a-doua-si-a-treia-oara-conform-sfintelor-canoane-ale-sfintilor-parinti/

********************************************************

Apoi dacă am îndeplinit toate condițiile arătate mai sus pentru a ne căsători a doua și a treia oară, (cazuri rare) abia după toate acestea ne putem împărtăși cu Sfintele Taine așa cum prevăd legile lui Dumnezeu.Dar să nu uităm un lucru :
NU NUMAI SFÂNTA IMPĂRTĂSANIE NE MÂNTUIESTE….CI SI CELE 7 SFINTE TAINE
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/11/08/nu-numai-sfanta-impartasamie-ne-mantuieste-ci-si-cele-7-sfinte-taine/
Și să nu mai uităm un alt lucru că nu ne putem împărtăși oricum 
După toate cele spuse mai sus, întreb eu acum :care sînt cei care mai îndeplinesc asemenea condiții(aspre) ca să se poată împărtăși cu Trupul Domnului?Care dintre cei divorțați ce reușesc să îndeplinească asemenea condiții?care  dintre cei se despart au asemenea pricini și respectă legile lui Dumnezeu?Nici măcar nu sînt întrebați ,și sînt cununați cu așa mare ușurință fără nici un impediment cerut de legile lui Dumnezeu.Și atunci ne mirăm cînd auzim preoți cu morți dubioase și neașteptate și în niște chinuri neimaginabile?Da pentru că ei au fost puși icononomii lui Dumnezeu și vai lor,dacă nu au păzit cu sfințenie aceste tezaure care le-a fost date în grija lor,să le păzească cu sfințenie!!.
Cand divorturile astazi nu mai au friu,si multe familii sant la a doua sau a treia casatorie care nu este asa cum au lasat-o Sfintii Parinti….adica,nu s-au despartit conform Sfintilor Parinti ,ca despartirea lor sa fie valabila inaintea lui Dumnezeu( adulterul, lepadarea de credinta, intrarea in monahism etc),si cu toate acestea ei sant RECASATORITI de anumiti duhovnici iresponsabili,si conform Sfintilor Parinti asemenea suflete nu pot fi dezlegate si impartasite….
„Dispensa contra cost?!”…Feriţi-vă de proorocii mincinoşi care vă tot ademenesc cu tot felul de otrăvuri frumos ambalate pentru a vă osîndi la munca veșnică….
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/11/06/dispensa-contra-cost-feriti-va-de-proorocii-mincinosi-care-va-tot-ademenesc-cu-tot-felul-de-otravuri-frumos-ambalate-pentru-a-va-osindi-la-munca-vesnica/
 
Pentu cei ce se împărtășesc cu nevrednicie.Valabil și pentru cei care cununiile lor nu sînt valabile.
Iată ce găsim în cartea Sf Ioan Iacob Hozevitul – Hrană Duhovnicească, la pagina 308:
„ALTĂ POVESTIRE MAI ÎNFRICOŞATĂ
O POVESTIRE INFRICOSATĂ DESPRE CE AU PĂTIT CEI CARE S-AU IMPĂRTĂSIT CU NEVREDNICIE
De la Sf Nil de la Sfântul Munte Athos
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/12/26/o-povestire-infricosata-despre-ce-au-patit-cei-care-s-au-impartasit-cu-nevrednicie-2/
***********
O altă povestire infricosata cu un duhovnic
<<Vino §i tu, inselatorule si amagitorule, sa mergem amandoi acolo unde mi-ai gatit tu mie loc de odihna,
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/12/26/o-alta-povestire-infricosata-cu-un-duhovnic/
***************
Fragment din linkul de mai sus
NU AVEM APĂRARE SI NICI JUSTIFICARE DACĂ DUHOVNICUL NU NE-A CANONISIT DUPĂ LEGILE LUI DUMNEZEU…IN IAD NE VOM OSÂNDI IMPREUNĂ CU EL LA CHINURILE VESNICE
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/12/27/nu-avem-aparare-si-nici-justificare-daca-duhovnicul-nu-ne-a-canonisit-dupa-legile-lui-dumnezeu-in-iad-ne-vom-osandi-impreuna-cu-el-la-chinurile-vesnice/
****************
Despre cei ce s-au împărtăşit cu nevrednicie, şi au fost pedepsiţi de Dumnezeu în această viaţă, spre a noastră învăţătură şi pildă
Mântuire păcătosilor
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/12/27/despre-cei-ce-s-au-impartasit-cu-nevrednicie-si-au-fost-pedepsiti-de-dumnezeu-in-aceasta-viata-spre-a-noastra-invatatura-si-pilda/
****************
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în despre casatorie, despre desfrânare, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ce sînt căsătoriile necanonice…

  1. Pingback: „Dispensa contra cost?!!”…Feriţi-vă de proorocii mincinoşi care vă tot ademenesc cu tot felul de otrăvuri frumos ambalate pentru a vă osîndi la munca veșnică…. | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

  2. Pingback: Cele mai grave păcate care ne opresc de la Sf Împărtășanie pentru mulți ani … | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s