Ieromonah Nicodim Sachelarie – SFATUL

Related image1773.- Sfatul este impartasirea de idei personale sau imprumutate, date altora cu un anumit scop. Sfatul bun este de un mare folos. Cel dintai sfatuitor este Dumnezeu si sfaturile Sale strabat Scriptura de la un capat la altul. Cine da sfaturi si invataturi altuia, sa bage bine de seama ca nu candva, prin sfaturile bune sa se strecoare si greseli, ci ele trebuie sa fie absolut curate in conformitate cu legea Domnului, tinand seama de locul, timpul, varsta, starea sociala, capacitatea si scopul urmarit de persoana sfatuita. Numai asa sfatul este ca o flacara, invatatura este ca o lumina, iar indemnul si mustrarea sunt calea care duce la viata”.- (Prov. 6, 23; 13,14).
1774.-„Daca cineva sub motiv de evlavie (dupa conceptia eustatienilor) invata pe un slujitor sa nu-si mai faca datoria, si sa nu-si mai slujeasca stapanii cu bunavointa si respect (lenevindu-se) sa fie anatema”, -(Gangra 3 (I Tim. 6. 1; Apost. 82).
1775.-„Cel ce va sfatui pe altul sa faca vreo greseala acela se va pedepsi cu aceeasi pedeapsa cum se va pedepsi si cel ce face greseala. Cine va indemna sau va invata, sau va sfatui pe altul sa faca vreun lucru rau si vreo gresala, acela se va pedepsi ca si cel vinovat ce va face gresala” (Prov. 6. 12-14)
Ieromonah Nicodim Sachelarie – PRAVILA BISERICEASCĂ
http://www.sufletortodox.ro/arhiva/carti-documente/Nicodim%20Sachelarie%20-%20Pravila%20Bisericeasca.pdf
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Pravila Bisericească. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ieromonah Nicodim Sachelarie – SFATUL

  1. Pingback: Uciderea și desfrânarea sunt păcate de moarte …Avortul este o dublă crimă (ucidere cu voie) | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s