Ieromonah Nicodim Sachelarie – MALAHIA

Related image

1279. -Malahia (sa nu se confunde cu onania sau cu scurgerea) este pacatul pe care-l face cineva singur, artificial, impins fiind de poftele trupesti atatate de o imaginatie neinfranata, excitata de gandurile rele, cultivate cu lecturi din romane pornografice si lipsa de educatie. Unii ca acestia pierd memoria, devin nervosi, le tremura corpul, iar in casatorie obtin copii slabanogi si la trup si la suflet. Pentru vindecare se cere stapanire de sine, inlaturarea cauzelor pacatoase, ocupatia necontenita a timpului si deasa spovedanie (Lev. 15, 1-30).
1280. -„Cati vin la acest lucru de fac malahie, aceia sa manance sec 40 de zile si sa faca in toate zilele cate o suta de metanii, iar de nu vor putea sa manance sec atunci sa nu se pricestuiasca un an si sa faca in toate zilele cate o suta de metanii sau cincizeci”. -ILT, 32(J.
1281. -„Iar de se va face malahia intre mai multi, atunci fiecare sa manance sec 80 de zile sau sa nu se pricestuiasca doi ani si sa faca in toate zilele metanii cate cincizeci”. -ILT, 329,
1282. -„Iar de va fi cineva din partea si randul celor sfintiti si mai inainte de luarea preotiei va cadea intr-acel pacat al malahiei, acela intai sa se canoniseasca, dupa aceea sa se hirotoniseasca. Iar de se va face preot si va face acest pacat fara de minte sa fie lipsit de preotie un an, iar de il va face cu mintea intreaga dupa aceea, atunci sa fie lipsit de preotia lui de tot”. -ILT, 329.
1283. – Iar de va face aceasta calugarul, canonul este sa manance sec 60 de zile si sa faca metanii in zi cate 80″. -ILT. 329.
1286. -Daca nu poti sa te desfaci de deprinderea patimasa a curgerii de samanta din pricina obisnuintei indelungate, cum cutezi nenorocitule sa te apropii de cele pe care nici ingerii nu le ating? Deci sau tremura si stai de departe de aici inainte de slujba dumnezeiasca si asa vei castiga indurarea lui Dumnezeu, sau asteapta sa cazi in urgie, ca un nesimtit si neindreptat, in mainile-Dumnezeului celui viu, care nu te va cruta cu iubirea de oameni, ci te va pedepsi fara mila fiindca ai cutezat fara nerusinare sa intri la nunta imparateasca cu sufletul si cu haina intinata desi nu esti vrednic nici macar de intrare, dar inca de asezare”. (Matei 22, 11). -Filoc. IV, p. 267,54.
Ieromonah Nicodim Sachelarie – PRAVILA BISERICEASCĂ
http://www.sufletortodox.ro/arhiva/carti-documente/Nicodim%20Sachelarie%20-%20Pravila%20Bisericeasca.pdf
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în despre desfrânare, Fără categorie, Pravila Bisericească. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ieromonah Nicodim Sachelarie – MALAHIA

  1. Pingback: Cele mai grave păcate care ne opresc de la Sf Împărtășanie pentru mulți ani … | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s