„Ce răspuns vei da(mamă) lui Dumnezeu la înfricoşata Judecată, despre copilul tău, dacă nu te-ai îngrijit a-l creşte în dreapta credinţă…Mama care nu se îngrijește de mântuirea copiilor îi crește „vrăjmași lui Dumnezeu”

ADEVĂRATA MAMĂ CREȘTINĂ
Image result for copii se roagă împreună cu părinții
Mama în rugăciune cu odraslele sale
La Părintele a venit o femeie cu două fete ale ei. După ce s-a mărturisit de păcate şi a primit şi canonul cuvenit, a mai întrebat pe Părintele despre unele probleme de familie. Între altele, a mai întrebat şi următoarele:
– Cuvioase Părinte, ca să pot reuşi să-mi fac cele şapte Laude în fiecare zi, trebuie să mă scol cu câteva ore înainte de a se face ziuă. Atunci nimeni nu mă deranjează, deoarece copiii dorm liniştiţi.
Când însă rămâne ca să-mi fac rugăciunea cu ei, atunci îmi vine mai greu. Ei sunt mulţi şi neliniştii. Unul vrea una, celălalt alta, aşa că împreună cu ei după cum am spus, merg mai greu cu rugăciunea. Când ei se scoală, eu mi-am terminat rugăciunile toate. Ei îşi fac singuri ce mai pot. Sfinţia voastră ce mă învăţaţi? E bine aşa cum procedez, sau nu?
– Ei! Aşa cum faci nu-i bine deloc, cu toate că le faci cu uşurinţă. E drept că atunci când mergi cu căruţa goală la deal, urci mai repede. „Tranca-tranca, tranca-tranca ”şi una două eşti în deal. Dar ce folos dacă urci cu căruţa goală. Iar când mergi cu căruţa încărcată, desigur că urci mai anevoie, urci mai greu. Din când în când opreşti vitele, mai pui ceva la roată,şi abia-abia într-un târziu te vezi în deal, dar cel puţin ai mulţumirea căai urcat cu căruţa încărcată.
Aşa şi atunci când faci rugăciunea împreună cu copiii. Mergi mai greu. Eşti cu căruţa încărcată.
Termini rugă ciunea mai târziu decât atunci când o faci singură, dar ai mulţumirea că ai făcut-o cu copiii laolaltă. Ai cea mai fericită ocazie să întipăreşti în mintea şi inima lor, câte ceva din credinţa pe care o ai faţă de Dumnezeu. Când vor ajunge şi ei mari, îşi vor aduce aminte de tot ce ai semănat ca mamă creştină în fiinţa lor. Dacă o parte din rugăciuni le faci singură, ca ei să se mai odihnească, da, e bine, dar rugăciunea de dimineaţă, cea de seară şi o parte chiar şi din cele şapte Laude să te osteneşti a le face cu copiii pe care ţi i-а dăruit Bunul Dumnezeu să porţi grijă de ei.
Pentru această osteneală pe care o depui la creşterea trupească şi sufletească a copiilor, Sfântul apostol Pavel făgăduieşte o recompensă mare de tot. Asigură chiar mântuirea sufletului, zicând:
„Iar femeia se va mântui prin naştere de fii” (1 Timotei 2, 15).
Aşa că, o mamă creştină care, după ce naşte copii, se ocupă de ei spre а-i face buni creştini, îi are asigurată mântuirea sufletului ei. Iar acea mamă care după ce a născut, îngrijeşte numai de creşterea lor trupească, este vinovată ca şi aceea се-şi omoară pruncii, deoarece îi ucide sufleteşte şi creşte nişte vrăjmaşi ai lui Dumnezeu, aşa după cum învaţă sfântul Ioan Gură de Aur în cartea cu Cele 64 de predici (paginile 336-337).
Ferice,şi de trei ori ferice, de mama creştină care creşte copiii ei în frica de Dumnezeu, căci îşi are asigurată mântuirea ei în viața viitoare. Ca mamă, nu te poate opri nimeni a-ţi creşte copiii în învăţătura cea bună şi folositoare a Bisericii lui Dumnezeu. Un mare învăţat spunea că o mamă bună şi credincioasă e mai de valoare decât o mie de profesori, căci ce nu pot face o mie de profesori dintr-un copil stricat, face o mamă creştină prin pilda vieţii ei, prin cuvintele ei şi prin rugăciunile ei către Dumnezeu.
Sfântul Ioan Gură de Aur, în cartea sa „Mărgăritare”zice aşa:
„Ce răspuns vei da lui Dumnezeu la înfricoşata Judecată, despre copilul tău, dacă nu te-ai îngrijit a-l creşte în dreapta credinţă, după cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie să cercetezi permanent intrările şi ieşirile lui din casă. „Unde te duci acum?”, „De unde vii acum?”. Pentru că Dumnezeua lăsat copilul în seama ta, tată şi mamă de copii.
Părinţii de vor avea viaţă chiar de sfinţi, dar dacă nu s-au îngrijit de creşterea copiilor în frică de Dumnezeu, își pierd mântuirea lor”.
Şi oamenii care ascultau se grăbeau, dar şi Părintele se grăbea şi mai mult decât ei, pentru că îl aştepta manuscrisul. După ce i- a mărturisit pe toţi şi pe toate, s-a dus fiecare la ale sale, cugetând la cele ce au auzit..

Vol 1.pg555-557

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre educarea copiilor, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Ce răspuns vei da(mamă) lui Dumnezeu la înfricoşata Judecată, despre copilul tău, dacă nu te-ai îngrijit a-l creşte în dreapta credinţă…Mama care nu se îngrijește de mântuirea copiilor îi crește „vrăjmași lui Dumnezeu”

  1. Pingback: Uciderea și desfrânarea sunt păcate de moarte …Avortul este o dublă crimă (ucidere cu voie) | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

  2. Pingback: Uciderea și desfrânarea sunt păcate de moarte …Avortul este o dublă crimă (ucidere cu voie) | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s