Iată ce ucenici a avut Pr. Iustin Pârvu

Images for murals
Actorul Vasile Muraru, despre Părintele Iustin Pârvu
https://www.youtube.com/watch?v=FgRLxcCNRzc
Actorul Vasile Muraru, născut în Girov, s-a întâlnit cu părintele Iustin în vârstă de 60-70 de ani, când se afla la mănăstirea Secu. De atunci a rămas cu mult devotament față de sfinția sa și de-a lungul anilor, când a fondat părintele Mănăstirea Sfinților Arhangheli – Petru Vodă, a fost implicat în construcția mănăstirii și aprobarea sinodică pentru ridicarea statutului schitului la rangul de mănăstire. Chiar dacă aceste lucruri le acoperă cu discreție și modestie,
părintele Iustin a fost întotdeauna recunoscător pentru sprijinul activ și permanent acordat mănăstirii noastre. Interviul de mai jos a fost luat de jurnalistul Victor Roncea pe data de 16 octombrie 2013, după ce i-a oferit albumul de fotografii „Părintele Iustin Mărturisitorul”.
REPORTER: Da, domnule Muraru, este mai puțin cunoscut că tu, alături de Nae Lazarescu, ați fost printre cei care au ajutat … [Părintele Justin].
VASILE MURARIU: Apoi, după aceea, l-am luat pe Nae târziu. Și au fost minuni, adevărate minuni.
VASILE MURARIU: Și eu, la un moment dat, una dintre minuni! – Eu spun: „Părinte, vreau să fac ceva mai mult … așa, mai mult … Iată, faceți o pictură a mănăstirii ([Arhanghelii] Mihail și Gavriil)”. „Da, orice vrei tu”. Bine și am mers în turneu prin țară…
VASILE MURARIU: Vă daţi seama?! Şi mi-a făcut-o, am dus-o părintelui şi întâi a pus-o la loc de cinste, apoi apărând icoanele ferecate şi acelea mai scumpe, pe aceea a dat-o mai de suflet, a pus-o la protocol, unde avea el… A fost în paraclis şi pe urmă la protocol. Pe urmă [am făcut] prăznicarele, tot cu domnul Oprea, acolo la Cristeşti. Am mers şi le-am luat. Îmi făcuse toate prăznicarele.
Maria: Deci a primit daruri de la cel vinovat? Primește oare Dumnezeu jertfă din mână spurcată? Ce sunt actorii? Decât uneltele și jucăriile diavolilor ce țin oamenii departe de pocăință, de plânsul păcatelor și departe de Dumnezeu! În loc Părintele Iustin a fi supărat pe el că desparte atâtea mii de suflete de Dumnezeu, chiar și pe el, sfinția sa  îi primește cu asemenea cinste și le primește mulțime de daruri? Celor doi actori, părintele Iustin nu ar fi trebuit a le primi nici un dar până nu încetează ceea ce fac. Vasile Murariu, ce este încă în viață, eu nu am auzit a fi renunțat la actorie și a face pocăință, iar  Nae Lăzărescu a murit actor… deci ce i-a folosit întâlnirea lui cu părintele Iustin? Ce pocăință face Vasile Murariu?…Pocăința înseamnă lepădare de păcate… A renunțat la actorie? Pocăință înseamnă a te opri tu de la păcat, dar să oprești și pe alții ce fac același păcat ce tu l-ai făcut. Sfinții Părinți au fost foarte aspri în ceea ce privește a primi daruri de la cei „în păcate de moarte”. Ori acești „comicari” nu erau oare în păcate de moarte, că țineau departe de Dumnezeu atâtea suflete? Și cu toate acestea părintele Iustin a primit „groase daruri ”de la ei…ceea ce este contrar Sfinților Părinți…așa a știut el a respecta Sfinții? Sfinții spun clar: cei în păcate de moarte, a nu li se primi darurile, până ce nu se pocăiesc deplin. Așa a făcut părintele Iustin?
Sf. Ioan Gura de Aur îi numea ,,mimi și măscărici,, pe astfel de actorași !
Câtă vreme omul trăieşte în duhul lumii, face nedreptate sau răpeşte lucru străin, trăieşte în beţie sau desfrânare, în zadar mai are nădejde că îl pomenesc preoţii la Sfintele Altare.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/07/cata-vreme-omul-traieste-in-duhul-lumii-face-nedreptate-sau-rapeste-lucru-strain-traieste-in-betie-sau-desfranare-degeaba-mai-are-nadejde-ca-il-pomenesc-preotii-la-sfintele-altare/
DECI I-A ȚINUT ÎN MINCIUNĂ PRIMINDU-LE DARURILE?
Stareţa contrabandistă care mergea în Turcia să încarce TIR-urile cu marfă. A intrat în călugărie „sub aripa“ faimosului duhovnic Iustin Pârvu:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/25/stareta-contrabandista-care-mergea-in-turcia-sa-incarce-tir-urile-cu-marfa-a-intrat-in-calugarie-sub-aripa-faimosului-duhovnic-justin-parvu/
S-a folosit de oamenii cu bani mulți ținându-i în minciună primindu-le darurile.
Vă voi da câteva citate din cartea ,,HRISTOITIA,a sf. Nicodim Aghioritul tipărită la editura Bunavestire din 2001 ,cum că actorii și teatrele nu sunt bune ! La pag.198, cap.99, spune:
,,PENTRU ACEASTA FRAȚII MEI CREȘTINI, LĂSAȚI MOTIVELE ACESTEA CE VI LE PUNE DIAVOLUL PENTRU A MUNCI SUFLETELE VOASTRE ȘI ÎNCETAȚI DE A MAI JUCA JOCURI ȘI A MAI PRIVI LA TEATRE.
Și mai departe spune:
,,CEL CE CU NEBUNIE STĂRUIE LA TEATRE ORI VÂNĂTORII ORI LA ALERGĂRI DE CAI ORI LA LUPTE  SĂ ÎNCETEZE SAU A SE SCOATE.”(AȘEZĂMÂNT . CARTEA 8 , CAP 37)
Sau mai departe la aceeași pagină:
,,IAR SF.SINOD ECUMENIC AL 6-LEA ÎN CANONUL 51 AFURISEȘTE CREȘTINII MIRENI CE FAC ORI PRIVESC LA TEATRE, LA VÂNAREA FIARELOR, LA COMEDII ȘI LA HORE,
iar la pag.199 spune:
,,IAR DUMNEZEIESCUL HRISTOSTOM, ÎN CUVÂNTUL CE-L FACE ÎNTR-ADINS PENTRU ACEASTA, ADICĂ PENTRU A NU MERGE CREȘTINII LA SPECTACOLE, AFURISEȘTE PE CEI CE AR MERGE LA ACESTEA, IAR NU LA BISERICĂ(CUVÂNT PENTRU A NU SE APROPIA DE TEATRE).
La pag.201 spune așa:
,,TOT AȘA ȘI SF.SINOD ECUMENIC AL 6-LEA ÎN CAN.24 OPREȘTE PE CEI SFINȚIȚI ȘI PE MONAHI A MERGE LA TEATRU SAU LA ALERGĂRI DE CAI, NICI A PRIVI ACESTE JOCURI. IAR ÎN CAN.51 AL SĂU PORUNCEȘTE A SE CATERISI ACEI CLERICI CE JOACĂ SAU PRIVESC LA TEATRELE SCAMATORILOR !
Sunt și alte pagini la acest capitol unde sf.Nicodim Aghioritul condamnă teatrele…
VASILE MURARIU: …Şi [Părintele Justin] ne dădea cărţi. Atunci Părintele Justin mi-a dat Nae Ionescu, mi-a dat acolo să citesc. Sigur, se uita… El [era deschis], dar eu – inconştient. De unde să ştiu eu ce?… Nişte filosofi!… Nu ştiam cine a fost şi ce pericole existau în perioada aceea. Era perioada ceauşistă.
Maria: Iată ce cărți le dădea părintele! În loc a-i da Sfinții Părinți, i-a dat filozofi?
VASILE MURARIU: Am botezat fata la Ardeluţa. Şi [Părintele Justin] a venit şi a oficiat [slujba de botez] împreună cu toţi ce erau acolo, la Ardeluţa. A fost un botez foarte frumos, foarte… înălţător. Har mare! Şi lume…Şi mergeam de câte ori aveam turnee. Pe urmă l-am dus şi pe Nae Lăzărescu. I-am adus şi pe nişte colegi – George Enache sau care mai erau. L-am luat cu noi pe fostul fotograf al lui Ceauşescu.
Maria: Știa de turnee și de faptul că smintea atâtea mii de suflete ce depărta de Dumnezeu, dar nu i-a oprit….a  continuat a le primi daruri….căci dacă i-ar fi oprit și le-ar fi hotărât schimbarea vieții, ei nu ar mai fi continuat a vini la el…și așa… i-a ținut în minciună.
VASILE MURARIU: Finul meu îi făcea drumurile, că lucra la drumuri. Fel de fel de din-acestea… ajutoare… Ajutorul a fost de la Dumnezeu. Aceasta s-a simţit. Noi aveam acolo, eram… familia mea şi eu, indiferent câtă lume venea, sigur, mergeam [şi] aşteptam. Că venea dumnealui… sau ne băga prin spate, cu maica. Nu puteai [a aştepta], că noi aveam turnee, lumea săraca [stătea la rând], dar nu se supăra nimeni, că ştia că ne bagă prin spate şi mai stă cu noi. Părintele nu se mai sătura când ne vedea… Ultima întâlnire…
Maria: „Sau ne băga prin spate, cu maica. Nu puteai [a aştepta], că noi aveam turnee,”….RĂSPUNS: SIGUR CĂ DA! AVEAU A AMĂGI ȘI A FURA DIN DIN TIMPUL MÂNTUIRII atâtor mii de suflete…. Și părintele Iustin îi favoriza pentru așa misiuni!
Vasile Murariu: Tot timpul îi ceream misiune: “Ce mai am de făcut? Ce mai avem? Ce să mai facem pentru românii aceştia?” Şi ultimele vorbe [ale părintelui], când am ieşit pe uşă [au fost]: “Unitate!” Acestea au fost: “Unitate!”
Maria: Ei erau vai de capul lor cu viața duhovnicească și voiau a fi ajutor altora?! De ce nu le-a spus părintele Iustin  a renunța la actorie pentru a nu mai ține lumea departe de Dumnezeu, chiar și pe ei? Ce sunt actorii? AVOCAȚII DIAVOLILOR ȘI DUȘMANI AI LUI DUMNEZEU ce despart oamenii de Dumnezeu și de plânsul păcatelor! Dacă părintele era văzător…de ce nu a văzut aceasta? De ce i-a lăsat a fura din timpul mântuirii altora?
REPORTERUL: Când a fost ultima oară când l-aţi văzut?
VASILE MURARIU: Înainte cu câteva luni de a pleca la Cluj şi de a pleca la [cele veşnice]… Tot timpul păstram legătura.
Maria: Deci aveau legături dese și el tăcea și îi lăsa a fi slugile diavolilor?
VASILE MURARIU: Avea o clar-viziune. Pe cine vedea, îl scana. Şi maică-mea, imediat: “Ţi-a luat acatistul? Ţi-a luat banii? Ți-a luat acolo, ce i-ai dat?” “Da.” “Ei, bun! Dacă te-a pus să scrii sau a scris chiar părintele altul, chiar părintele a scris acolo numele, gata, să ştii că se rezolvă. Te vindeci. Sau ce ai cerut…” Da. Că la alţii, nu… Era mai distant, tot îngăduitor, asculta pentru a da o vorbă bună.
Maria: Ce fel de clarviziune?Aceea de magician…!Cine-l lumina? Care duhuri?…Avea bagheta magică de minuni.
REPORTERUL: Şi cu domnul Lăzărescu cum a fost? Că ştim că aţi fost împreună.
VASILE MURARIU: L-am dus, da, nu o dată, l-am dus de multe ori. Şi ultima dată, tot împreună eram. Ne-am dus ultima dată de dimineaţă, pentru a fi primii când se trezeşte. Deja era de-vale, la maici, nu era la Petru-Vodă. Ne-am dus primii şi când s-a trezit ne-a chemat pe noi, că dacă eram… Am aşteptat vreo oră, cred.
Maria: Deci au avut dese legături și ei au rămas tot slugile și marionetele diavolilor? Iar părintele Iustin îi primea în continuare?
Sf.Ioan Gură de Aur:
„Deci arată-mi mie, dacă s-a umilit, dacă s-a schimbat și s-au făcut toate acestea ,dacă nu, ce folos avem?”
Tu vei spune destulă vreme au suferit penitenții pedeapsa. Dar spune-mi câți ani, doi sau trei? Ci eu mă îngrijesc nu de mulțimea vremii, ci de îndreptarea sufletului. Deci arată-mi mie îndreptare-dacă se observă zdrobire de inimă, dacă s-au schimbat, atunci totul este gata ,iar dacă aceasta nu-i, nimic nu ajută vremea. Noi nu întrebăm dacă rana a fost de multe ori legată, ci dacă legarea ei a adus vreun folos ,dacă i-a adus folosul dorit las-o, chiar și în scurtă vreme, iar de nu i-a adus și după 10 ani, continuă a lega.Vindecarea celui legat să servească ca termen de dezlegare.”
VASILE MURARIU: Dar… după cum am auzit că le-a spus maicilor căci va fi mai de folos de sus…
REPORTERUL: Avem un sfânt în ceruri.
Maria: Dar după cum am auzit că  le-a spus maicilor căci le va fi mai de folos acolo sus…deja se vedea mântuit precum părintele Arsiene Boca!…Să vedem smerenia Sfinților. Sfinții pe toate drumurile au strigat a nu lua aminte la minuni deoarece ne putem amăgi…
Sf. Paisie Velicicovschi :
„Sfințenia adevăraților bărbați Sfinți, nu se cunoaște propriu-spus după minuni (căci și păgânii și ereticii pot face minuni cu ajutorul diavolului), ci după adevărata credință ortodoxă, după felul în care păzesc cu grijă dogmele dumnezeiești,ce-i urmează toate Canoanele Apostolice, Sobornicești și Tradiția Bisericii Ortodoxe, după viețuirea cea fără de prihană, urmând toate poruncile Evanghelice și Patristice.”
„De nimic nu ne va întreba Hristos la judecată decât numai de ce nu ne-am pocăit, pentru ce nu am plâns păcatele, pentru ce au rămas candelele nostre stinse. Deci să ne silim la POCĂINȚĂ că iată noaptea vine și nu mai putem lucra, vine moartea și ne găsește în păcate”.
Să vedem ce spuneau Sfinții : Sfântul Pimen cel Mare spunea: „Credeți-mă,copii mei acolo unde stă satan, voi fi azvârlit și eu!” SF.Antonie cel Mare, fusese trimis de Dumnezeu la un curelar din Alexandria ce i-a spus așa : „Mă uit la lumea aceasta de pe stradă ce trece și mă gândesc că : ei toți se vor mântui și eu voi pieri!”
Sf.Siluan: Chiar dacă Domnul l-ar înălţa la cer în fiecare zi şi i-ar arăta toată slava cerească în care se află El şi iubirea serafimilor, a heruvimilor şi a tuturor sfinţilor, chiar şi atunci, învăţat de experienţă, sufletul smerit va spune:
„Tu, Doamne, îmi arăţi slava Ta pentru că iubeşti zidirea Ta; mie însă dă-mi mai degrabă plâns şi puterea de a-Ţi mulţumi. Ţie Ţi se cuvine slavă în cer şi pe pământ, mie însă mi se cuvine a plânge pentru păcatele mele”. Altfel nu vei păzi harul Duhului Sfânt pe care ţi-l dă Domnul după mila Sa.
Domnului i s-a făcut mare milă de mine şi mi-a dat a înţelege că trebuie să plâng toată viaţa. Aceasta este ca­lea Domnului. Şi iată, acum scriu din milă faţă de oame­nii care, asemenea mie, sunt mândri şi din această pricină se chinuie. Scriu ca ei să înveţe smerenia şi a-şi găsi odihna în Dumnezeu.
Unii spun că aceasta a fost cândva, de demult, dar că acum toate acestea s-au învechit; dar la Domnul, nimic nu trece niciodată, numai noi ne schimbăm, ne facem răi şi astfel pierdem harul; dar celui ce cere, Domnul îi dă toate [Mt.7,7-8], nu pentru că am merita aceasta, ci pen­tru că El este milostiv şi ne iubeşte.
************
El deja se vedea mântuit și mai promitea mântuirea altora ?!

Să vedem ce spuneau sfinții: Sfântul Pimen cel Mare spunea:

Apoi în caz de nenorocire, Sfinții îndeamnau la spovedanie pentru a vedea rădăcina relelor. Spune cuviosul Paisie:”Când vin necazurile, să căutăm rădăcina păcatelor”; sau mai spun sfinții, când vin necazurile, stai și te cercetează a vedea ce rele ai mai făcut și de ce îngăduie Domnul asemenea necaz, pentru a ști unde să te îndrepți.
Părintele Sisoe:
Un om oarecare, mirean, a mers pentru binecuvântare la Părintele Sisoe, în muntele lui Antonie, având cu el pe fiul lui – un copil mic. Deci s-a întâmplat că s-a îmbolnăvit copilul pe cale şi a murit; dar tatăl nu s-a tulburat de aceasta, ci cu credinţă a adus mortul la stareţ. Şi intrând în chilie la cuviosul, s-a aruncat la picioarele lui, împreună cu fiul cel mort, pe care punându-l cu faţa în jos, stătea ca şi cum ar fi cerut binecuvântare şi rugăciune. Şi făcând stareţul rugăciune, şi dându-le binecuvântare, a ieşit omul afară, lăsând copilul zăcând mort la picioarele sfântului. Iar stareţul n-a ştiut că este mort copilul, ci, socotind că șade pentru rugăciune, i-a spus:
„Scoală-te, fiule, şi du-te de aici”. Deci, îndată înviind mortul, s-a sculat şi a mers în urma tatălui său. Şi văzând omul pe fiul său viu, s-a întors cu el la stareţ şi închinându-se, i-a dat mulţumire. Atunci cunoscând stareţul învierea mortului ce se făcuse, s-a mâhnit foarte mult; pentru că niciodată nu voia a fi făcător de minuni. Deci a poruncit acelui om, a nu spune nimănui ceea ce se făcuse, până la sfârşitul lui.
Maria: Atunci cunoscând stareţul învierea mortului ce se făcuse, s-a mâhnit foarte mult; deoarece niciodată  nu voia a fi făcător de minuni. Deci a poruncit acelui om, a nu spune nimănui ceea ce se făcuse, până la sfârşitul lui.
Vedeti smerenie!? Nici nu vroiau a ști că fac minuni, în această viață. Sfinții se necinsteau pe ei, se ocărau, se batjocoreau sau dacă nu reușeau, plăteau pe alții a-i batjocori și el nici nu plecase din lumea aceasta și deja se vedea mântuit și mai promitea a ajuta pe alții! Păi Sfinții nu au avut niciodată certitudinea mântuirii, mereu spuneau că sunt vrednici de chinurile iadului și că nu se vor mântui, iar el deja se vedea mântuit și promitea a mai ajuta și pe alții?!
Vasile Murariu: Actor am ajuns datorită rugăciunii dumnealui…
Maria: A îndeplinit Dumnezeu asemenea rugăciune? Halal binecuvântare! A binecuvântat Dumnezeu așa ceva? A încurajat actoria? Dacă habar nu au de legile lui Dumnezeu…
Vasile Murariu: Fără minuni nu aș fi putut ajunge unde sunt…
Maria: Dumnezeu a făcut asemenea minuni?
http://roncea.ro/2013/11/14/la-multi-ani-vasile-muraru-am-fost-invaluit-in-minunile-parintelui-justin-video-marturie-despre-parintele-justin-parvu-de-la-lansarea-albumului-parintele-justin-marturisitorul-de-cristina/
Vasile Muraru: „Când merg la biserică, prima lumânare este de mulţumire pentru tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine şi pentru toţi ai mei.”
Ce a făcut Dumnezeu pentru el? L-a făcut Dumnezeu actor?
http://jurnalspiritual.eu/vasile-muraru-cand-merg-la-biserica-prima-lumanare-este-de-multumire-pentru-tot-ce-a-facut-dumnezeu-pentru-mine-si-pentru-toti-ai-mei/
Maria: DUȘMANI AI LUI DUMNEZEU SUNT ACTORII…AVOCAȚI AI DIAVOLILOR…UNELTE ȘI MARIONETELE DIAVOLILOR CE DEPĂRTEAZĂ OAMENII DE DUMNEZEU.
…Păi părintele Iustin în loc a fi supărat pe ei că rup și depărtează oamenii de Dumnezeu cu tot felul de măscăriciuni…el mai tare l-a încurajat?
Pământul a fost pus loc de pocăință atât pentru strămoșii noștri, cât și pentru întreg neamul omenesc ce va descinde din ei.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/02/21/pamintul-a-fost-pus-loc-de-pocainta-atit-pentru-stramosii-nostri-cit-si-pentru-intreg-neamul-omenesc-care-va-descinde-din-ei/
Cunoscutul actor de comedie Vasile Muraru, originar din judeţul Neamţ, a fost unul dintre apropiaţii părintelui Iustin Pârvu. Prietenia dintre cei doi a durat mai bine de 40 de ani, o perioadă în care actorul l-a ajutat în diferite împrejurări pe duhovnicul Moldovei. Vasile Muraru, renumitul actor de comedie, a dezvăluit în urmă cu doi ani cum a ajuns a-l cunoaște pe părintele Iustin de la Petru-Vodă şi a depănat amintiri despre experienţele de viaţă trăite în preajma duhovnicului. Despre relaţia apropiată dintre directorul artistic al Teatrului „Constantin Tănase” şi părintele Iustin Pârvu se ştiau destul de puţine lucruri, iar interviul realizat de ziaristul Victor Roncea pe 16 octombrie 2013, la patru luni după moartea duhovnicului, a readus la lumină elemente de detaliu ale acestei relaţii.
Maria: Deci în 40 de ani nu a reușit a-l face să renunțe la actorie? Și atunci ce minuni făcea? Deci: iată ce ucenici a avut părintele Iustin? Dușmani ai lui Dumnezeu! A aprofitat de oameni cu banii lor pentru a putea construi cât de multe ca să câștige el slava lumii, însă de cei care i-au dăruit banii, nu l-a interesat pentru  sufletul lor și mântuirea, ci le-a sporit și mai mult mândria și slava deșartă, întreținându-le păcatul în continuare. Cine va răspunde pentru mântuirea lor? Dincolo vor fi cei mai înverșunați dușmani deoarece se vor acuza unii pe alții. Unul ca Vasile Murariu ce venea doar a-l vizita și a-i cere „misiuni” fără a ști că cel mai important este a îngriji sufletul tău și apoi al altora. DAR BINE CĂ LE-A PRIMIT BANII ȘI I-A ȚINUT ÎN MINCIUNĂ?! De ce nu l-a oprit pe actorul Vasile Murariu a nu mai continua cu actoria ce este urâciune înaintea lui Dumnezeu? De ce i-a primit darurile? Măscărici sunt actorii și uneltele diavolilor…dacă părintele era văzător cu duhul nu știa cam câtă urâciune este aceasta înaintea lui Dumnezeu? A știut să profite de banii lor. Câte mii de suflete desparte diavolul de Dumnezeu prin asemenea avocați? Vasile Murariu fiind DIRECTORUL „AVOCAȚILOR”. Păcat de suferința ce a îndurat-o în pușcărie dacă nu a știut a chivenisi darurile lui Dumnezeu.
Vasile Murariu: Ultima poruncă dată de părintele Iustin Pârvu românilor: ce ne-a îndrumat duhovnicul Moldovei a face pentru a ne salva:
„Părintele nu se mai sătura când ne vedea… Ultima întâlnire… Tot timpul îi ceream misiune: «Ce mai am de făcut? Ce mai avem? Ce să mai facem pentru românii aceştia?» Şi ultimele vorbe, când am ieşit pe uşă: «Unitate!» Acestea au fost: «Unitate»”

OARE DE CE NU LE-A PORUNCIT A RENUNȚA LA ACTORIE? LA A MAI FACE PE CLOVNII?

Sf.Grigorie Palama spune:
Căci dacă nu este cu putință a-și întinde mâinile spre Hristos și a se ruga celui ce nu  le are curate de păcat și n-a îndepărtat mai întâi toată ura și gândurile ce vin din aceasta – iar acest lucru îl arată iarăși apostolul Pavel spunând: “Vrem a vă ruga în tot locul ridicând mâini cuvioase, fără mânie și gânduri”(1Tim.2, 8 )– și dacă n-avem îndrăznire spre Dumnezeu fiindcă n-am agonisit o conștiință necondamnată– precum spune ucenicul cel iubit al lui Hristos, Ioan Teologul: “Dacă inima noastră nu ne condamnă, avem îndrăznire la Dumnezeu”(1In.3,21) –cum vom avea în noi înșine pe Dumnezeu și ne vom face concorporali cu El, dacă n-am îndepărtat mai întâi de la noi păcatele prin mărturisire, nici n-am curățit murdăria ce se face sufletului de la ele prin milostenie, curăție, înfrânare, rugăciune, străpungere a inimii și celelalte fapte ale pocăinței? Sau nu cumva Dumnezeu nu va primi darul tău, dacă nu ești curat atât tu însuți, cât și el – iar acest lucru l-a arătat pe de o parte prin Cain ce n-a fost atent la darurile lui, ci i-a spus: “Nu, dacă le-ai adus corect, dar nu le-ai împărțit corect”(Fc.4,7), apoi prin Legea veche, ce oprea a se aduce la casa lui Dumnezeu plata unei desfânate(Dt.23,19), iar mai apoi spunând prin Evanghelie:
Du-te mai întâi și împacă-te cu fratele tău și apoi venind adu darul tău”(Mt.5,24) – dar îți va da ție, celui ce nu te-ai curățit mai înainte prin mărturisire și pocăință marele Lui dar, Trupul Său? Ce spui?Dumnezeu însă nu vrea nici măcar ca îndreptările Lui a fi grăite de o gură necurată, căci spune Scriptura: Iar păcătosului i-a spus Dumnezeu: Pentru ce povestești îndreptările Mele și iei legământul Meu în gura ta?”(Ps.49,17). Nu lăsa deci legământul Său a fi luat într-o gură necurată, dar va da Trupul Său într-o asemenea gură?
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2016/01/17/cei-care-se-cred-ca-l-marturisesc-pe-dumnezeu-sa-stie-cadumnezeu-nu-primeste-jertfa-din-mana-spurcata-2/
Maria: Sau nu cumva Dumnezeu nu va primi darul tău, dacă nu ești curat atât tu însuți, cât și el.  Dumnezeu însă nu vrea nici măcar ca îndreptările Lui a fi grăite de o gură necurată. Și atunci părintele Iustin de ce a primit bani din mâna lui fără a-l avertiza de viața păcătoasă ce o duce? Ci mai mult le-a sporit mândria fiind la un mare duhovnic? Primește Dumnezeu jertfă din mâna actorilor? În loc a-i spune hotărât  că această profesie nu este compatibilă cu statutul lui de creștin, sfinția sa încearcă a împăca și canoanele cu  profesiile incompatibile creștinismului.

***********

Spune părintele Iustin în cartea „Viața și învățăturile unui mărturisitor” la pagina 357:
„Regizorii și actorii sunt condamnați demult, ci săracii sunt fără revenire. Ei joacă și ies din canoane, nici un canon nu au”.
Maria: Ce să înțelegem de aici? Dacă Părintele Iustin a știut acestea, de ce a primit daruri de la ei? De ce nu i-a oprit? 40 de ani nu a reușit a-l convinge pe Vasile Murariu, dar bine că a primit daruri!

**************

Images for murals Images for murals Images for muralsImages for murals Images for murals Images for murals

Images for muralsImages for murals

Câtă blastfemie!„Aleluia S.R.L.”!…Și se mai declară mare credincios!…Iată pe cine cinstea părintele Iustin!…Banii lor de care se folosea…

***********

UN ALT UCENIC AL PĂRINTELUI IUSTIN

DIN CONGO LA PETRU-VODĂ:

Aime Lema, originar din Congo, membrul trupei Gloria

*****************
Aime Lema, antreprenor în vârstă de 42 de ani originar din Congo, refugiat din 1991 în  România. Pasionat de fotbal și de muzică, membrul trupei Gloria…s-a convertit la ortodoxie. Aime Mwinga Mi Lema, născut în Republica Democrată Congo(fostă Zair), România este a doua casă. Trăieşte în ţara noastră de aproape 25 de ani şi aici şi-a întemeiat o familie. Din 2007, timp de patru ani, a lucrat la chiliile de la mănăstirea Petru-Vodă, unde a avut ocazia a-l cunoaște pe părintele Iustin. Aime Lema spune că a lucrat pentru mănăstirea Petru-Vodă  timp de patru ani şi a rămas legat sufleteşte de părintele Iustin, cel ce i-a devenit şi duhovnic. „Când am mers la părintele Iustin şi m-a văzut prima dată m-a întrebat: Tu de-al cui eşti? Şi am glumit un pic şi-a spus: „Gata! Cu tine vreau să fac treabă!” Şi am stat vreo patru ani la mănăstire, am făcut şi am refăcut multe acolo”. În perioada în care a stat la Petru-Vodă, Aime Lema a fost botezat de părintele Iustin Pârvu, după ce s-a convertit din catolic în orthodox”. Cât repede s-a convertit? Oare câtă catehizare va fi făcut? Din fericire am aflat cine l-a botezat și mi-a spus că foarte repede l-a botezat…a avut timp părintele Iustin a-l catehiza? Deoarece cel ce l-a botezat, acum se căiește pentru acest fapt deoarece va răspunde înaintea lui Dumnezeu!
***********
Este în România din 1991 și în anii ‘90 s-a căsătorit cu Nicoleta, o bucureșteancă. Au doi copii: Elena Bokonde, de 11 ani și Paul Lumiangu, de 9 ani. Fetei i-a dat și un nume din țara sa natală deoarece Aime a vrut a-l purta pe al unei bunici ce a trăit 117 ani, ca semn de sănătate, în timp ce numele african al băiatului vine de la un „bătrân“ al tribului din care se trage familia sa. Fiica ar vrea s-o vadă handbalistă, iar băiatul- fotbalist. „Munca ne duce departe de copii și trebuie a face sport, în special de echipă, deoarece au șansa de a se disciplina pentru viață. Într-un astfel de mediu se pot dezvolta ca oameni. Sunt idei de la care nu mă poate deturna nimeni“, spune Aime. Plus că vrea ca ambii copii a fi sănătoși și a nu trăi printre golani. „Și eu sunt și-am fost un golan deoarece am fost fotbalist. Am apartament în Bucuresti, să spunem exact la granița dintre cartierele Rahova și Ferentari, iar peste drum de blocul meu are restaurant Nuțu Cămătaru. Așa că nu știu deloc ce înseamnă golănia“, încheie, râzând cu poftă, Aime Mwinga Mi Lame. Și Ioan, deoarece este ortodox.
http://mont.ro/stiri/?editia=20110910&pagina=1&articol=30045
LA FEL ȘI ACESTA, CÂTE MII DE SUFLETE ȚINE DEPARTE DE DUMNEZEU CU TRUPA „GLORIA”?!
Argumente din învățăturile greșite ale pr Iustin.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/argumente-din-invataturile-gresite-ale-pr-iustin/
Iar sfântul Sinod Ecumenic al 6-lea, în Canonul 51 afuriseşte pe creştinii mireni, care, ori fac, ori privesc la teatre şi la vânarea fiarelor, la comedii şi la hore; iar la Hristoitia 93 sfârşitul canonului de mai sus, zice Sinodul aşa: „Dacă cineva canonul acesta l-ar defăima, şi către ceva din cele oprite pe sineşi s-ar da; de va fi cleric, să se caterisească, iar de va fi mirean, să se afurisească”.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/11/17/iar-sfantul-sinod-ecumenic-al-6-lea-in-canonul-51-afuriseste-pe-crestinii-mireni-care-ori-fac- times-look-at-theaters-and-the-beast-hunt-the-comedies-and-the-hore-and-the-hristoitia-93-end-like /
Mai citiți și acestea:
Ce condiții trebuie a îndeplini cineva pentru a fi Sfânt:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/04/ce-conditii-trebuie-sa-indeplineaca-cinva-ca-sa-fie-sfant/
******
Argumente din învățăturile greșite ale părintelui Iustin Pârvu:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/argumente-din-invataturile-gresite-ale-pr-iustin/
******
Gheron Sava Lavriotul– Nu este nici un canon ce să vorbească de Potir comun… însă părintele Iustin spune: atâta vreme cât nu se împărtășesc împreună, mai merge…
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2018/04/28/gheron-sava-lavriotul-nu-este-nici-un-canon-care-sa-vorbeasca-de-potir-comun-pr-iustin-atita-vreme-cit-nu-se-impartasesc-impreuna-mai-merge/
******
Iată ce ucenici a avut părintele Iustin Pârvu:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/iata-ce-ucenici-a-avut-pr-iustin-parvu/
******
Stareţa contrabandistă ce mergea în Turcia pentru a încărca T.I.R.-urile cu marfă. A intrat în călugărie „sub aripa“ faimosului duhovnic Iustin Pârvu:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/25/stareta-contrabandista-care-mergea-in-turcia-sa-incarce-tir-urile-cu-marfa-a-intrat-in-calugarie-sub-aripa-faimosului-duhovnic-justin-parvu/
******
Ne permit oare Sfintele Canoane a participa la împreună rugăciuni?
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/24/ne-permit-oare-sfintele-canoane-sa-participam-la-impreuna-rugaciuni/
******
Ne permit oare Sfintele Canoane locuirea împreună monahii și călugări?
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/23/ne-permit-oare-sfintele-canoane-locuirea-impreuna-monahii-si-calugari/
******
Răspuns pentru părintele Teodot la postarea: „Noi contestatari ai P.Justin”:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/23/raspuns-pentru-parintele-teodot-la-postareanoi-contestatari-ai-p-justin/
******
Cuvânt al părintelui Iustin Pârvu, despre părintele Arsenie Boca:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/04/cuvant-al-parintelui-iustin-parvu-despre-parintele-arsenie-boca/
******
Părintele Iustin despre pictura părintelui Arsenie Boca:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/12/01/parintele-justin-despre-pictura-parintelui-arsenie-boca/
******
Cineva mi-a dat aceste linkuri:
Iată „ucenicii” călugări, Filotheu și Iustina, ai părintelui Iustin:
https://dragosvasilescu.wordpress.com/2016/05/23/o-maica-de-la-manastirea-paltin-petru-voda-a-fost-zdrobita-in-bataie-chinuita-si-alungata-de-ce-pentru-ca-s-a-imbolnavit-iar-stareta-manastirii-a-crezut-ca-e-o-curva-bortoasa/
http://rezistenta.ro/manastirile-din-petru-voda-mint-si-dezinformeaza-cu-nerusinare-aflati-cine-sunt-ucenicii-parintelui-justin-parvu/
https://dragosvasilescu.wordpress.com/tag/maici/
http://www.apologeticum.ro/2016/12/campanie-umanitara-dati-un-leu-pentru-filoteu-sa-sprijinim-viitoarea-casa-pentru-imigranti-de-langa-man-petru-voda-pan-ecumenismul-va-triumfa/
**************
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Pr.Iustin Pârvu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

39 de răspunsuri la Iată ce ucenici a avut Pr. Iustin Pârvu

 1. Domnule Vasile Vieru alias saccsiv, dvs cunoașteți ceva depsre un anume sfântul Pavel? Cât de puțin?

  Acuzați pe Părintele Justin care a făcut pentru Poporul Român fapte sfinte și jertfă infinită că a adus oameni rătăciți la dreapta credință dvs fiind de pe poziția dvs de infractor condamnat pentru înșelăciune și agent pentru ocupantul evreu. Chiart vi se pare ca nu se vede?

  Apreciat de 2 persoane

 2. maria zice:

  cred că ați greșit adresa…eu nu sînt Vasile Vieru alias saccsiv,….numele meu e maria și sînt o biată amărâtă care se trudește să-și găsească mântuirea.

  Si din păcate Vasile ,el e mare cinstitor al pr Iustin…tocmai pentru el i-am pregătit așa articol,împreună cu altul….acum voiam să i le trimit să vadă sfințenia sântului care el îi pune aureolă.
  https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/03/argumente-din-invataturile-gresite-ale-pr-iustin/
  Referitor la faptele pr Iustin,dacă faptele lui nu au avut temelia smereniei….nuștiu cum va fi….Domnul știe care cunoaște inimile.
  Să ne uităm la dreapta credință dacă a mărturisit-o pr Iustin

  Apreciază

  • Vai de capul meu, dar cum a ajuns articolul dvs pe blogul saccsiv? ce face pușcăriașul Vieru, doarme și publică rahat antiromânesc fără să știe?

   Și pe dvs cum vă cheam de fapt, Maria si mai cum? POstati un act de identitate sa stim cu cine vorbim.

   Apreciază

  • Soiman Adrian zice:

   D-na Maria eu va adresez o singura intrebare. Chiar credeti c un pocait sectar ca saccsiv APARA ortodoxia? Raspunsul e evident nu. Acesta are o misiune clara de distrugere a ortodoxiei. Daca nu vedeti acest lucru atunci va imbatati cu apa rece.

   Apreciat de 1 persoană

  • Bogdan Hunedoara zice:

   Vai de capul tău de ticăloasă”amărâtă”care altceva Mai Bun Pt a ta mântuire n-ai găsit decât să cauți așa zise greșeli ale Marilor nostri Duhovnici.
   Părintele Justin împreună cu Arsenie Papacioc,Arsenie Boca și toți Sfinții din temnițele comuniste re vor judeca pe tine demonizațo ce ești la Marea Judecată De Apoi!!
   Să vedem ce răspuns vei da „Mărturisitoare”ce ești
   Te întreb oare ce-ai făcut tu pt Tara acesta să ai tupeul si nesimțirea să judeci pe alții care și-au vărsat sângele în pușcării pt Credința Ortodoxa,si au întors la dreapta Credință pe mulți rătăciți
   Sa-ti fie rușine ticăloasă ce ești pt vorbele tale spurcate…mai ai si tupeul să faci pe”smerita”spunând că ești o biată femeie care-și caută mântuirea!!
   Așa o cauți?????
   Judecând pe alții,mai ales Sfinții Noștri Dragi?!!
   Negreșit va veni urgia asupra ta și asupra îndrăcitului de duhovnic care îl Ai!
   Sa-ti fie Rușine tanta ce ești!!

   Apreciat de 1 persoană

  • Acta Diurna zice:

   Ascultă Mărioaro, – îți scriu pt că te-am socotit pînă acum cel puțin femeie serioasă –
   matale nu ți-e rușine să-ți afișezi cu atîta OBRĂZNICIE FĂȚĂRNICIA? Te numești „biată amărîtă”, dar îndrăznești să te faci, ca o ANTICRISTĂ, JUDECĂTOAREA PĂRINTELUI IUSTIN PÂRVU!! Au ai fost duhovnicul lui?? Cu numărătoarea PĂCATELOR MATALE PROPRII ai terminat, de „te-ai înaintat”, vorba lui Caragiale, să le numeri pe ale Părintelui de veșnică și fericită pomenire IUSTIN PÂRVU?! Matale și cu securistul ăla de roncea!!! plus toată tagma securiștilor „acoperiți” – că de fapt sînt din ce în ce mai descoperiți! nu cumva faci parte dintre ei?!– care o fac pe ortodocșii! RUȘINE !!! De unde știi cu ce gînd a tolerat Părintele pe acești actori pe lîngă el? De ce nu te duci să-l spovedești pe 1 din cei doi care încă trăiește, avînd în vedere că lăzărescu a murit tot în 2013? Pe acela l-ai spovedit? lui i-ai numărat păcatele comise DUPĂ ce l-a cunoscut pe Părintele? Ai fost la căpătîiul lui cînd a murit?! OCUPĂ-TE DE PĂCATELE PERSONALE, MĂRIOARO, și lasă-l pe Pr Iustin și pe toți cei ca el în pace!! Sau dacă îți place să numeri păcatele altora, cu ale NELEGIUIRILOR DIN BOR – ALEA VII – CU ALEA AI TERMINAT? LE-AI REZOLVAT? LE-AI PUS LA GAZETA DE PERETE?? SAU AI FOST PUSĂ SĂ MÎNJEȘTI CE AVEM SCUMP ȘI DRAG?? Păcatele Pr Iustin le judecă DUMNEZEU, iar nu o matale, Mărioaro!

   Apreciază

   • maria zice:

    Obrăznicie văzută de ochii dumitale…nu șia Sfinților care ne-au dat legi după care să mergem,și care mulți ca și pr Iustin s-au cam abătut de la ele
    Dacă ați cunoște învățăturile Sfinților Părinți nu ați mai spune așa ceva…Cei 2 măscărici(actori) Pr Iustin nu ar fi trebuit să le primească nici un dar pînă nu încetează ceea ce fac.Știți cumva ca Vasile Murariu care este încă în viață să fi renunțat la actorie?eu nu am auzit.Dacă auziți să mă anunțați și pe mine.Căci Nae Lăzărescu a murit actor….deci cu ce i-a folosit întîlnirea lui cu pr IUstin?Ce pocăință face Vasile Murariu?…pocăița înseamnă lepădare de păcate….a renunțat la actorie?
    Sfinții Părinți au fost foarte aspri în ceea ce privește a primi daruri de la cei „în păcate de moarte”.Ori acești măscărici nu erau oare în păcate de moarte ,că țineau departe de Dumnezeu atîte suflete?Si cu toate astea Pr Iustin..a primit „groase daruri ”de la ei…ceea ce este contrar Sfinților Părinți…așa a știut el să respecte pe Sfinți?
    Sfinții spun clar:cei în păcate de moarte, sau nu sa li se primeasca darurile, pana ce nu se pocaiesc deplin.
    Așa a făcut Pr Iustin?
    Câtă vreme omul trăieşte în duhul lumii, face nedreptate sau răpeşte lucru străin, trăieşte în beţie sau desfrânare, degeaba mai are nădejde că îl pomenesc preoţii la Sfintele Altare.
    https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/07/cata-vreme-omul-traieste-in-duhul-lumii-face-nedreptate-sau-rapeste-lucru-strain-traieste-in-betie-sau-desfranare-degeaba-mai-are-nadejde-ca-il-pomenesc-preotii-la-sfintele-altare/
    DECI I-A ȚINUT ÎN MINCIUNĂ PRIMINDU-LE DARURILE?
    Stareţa contrabandistă care mergea în Turcia să încarce TIR-urile cu marfă. A intrat în călugărie „sub aripa“ faimosului duhovnic Justin Pârvu
    https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/07/25/stareta-contrabandista-care-mergea-in-turcia-sa-incarce-tir-urile-cu-marfa-a-intrat-in-calugarie-sub-aripa-faimosului-duhovnic-justin-parvu/
    S-a folosit de oamenii cu bani mulți ținîndu-i în minciună primindu-le darurile

    Apoi : pe mine vă rog să mă iertați dar nu am nevoie de așa dulcegării… „Mărioaro” ..etc…. Fecioara Maria…nu a fost nici „Măriuța”…nici „Mărioara”…nici „Maricia”…ci simplu „MARIA”

    Apreciază

   • Acta Diurna zice:

    – femeie nenorocită, chiar apelativul „mărioaro” e prea sfînt pt tine, TE MAI CREZI PE DEASUPRA ȘI FECIOARA MARIA, AMĂRÎTO! DUPĂ CUM BINE ÎȚI ZICI!! ÎȚI SUGEREZ SĂ-ȚI SCHIMBI AVATARUL ȘI SĂ TE NUMEȘTI „femeie amărîtă” pt că ăsta ți-e numele! care din otrava ta drăcească vrei să împrăștii și în jur!!! SECURISTĂ ORDINARĂ CE EȘTI ȘI SLUGĂ A SATANEI CE EȘTI, ÎN DEGHIZAMENT ORTODOX! PIEI DIN PAGINA MEA, ȘI SĂ NU-ȚI MAI AUD DE NUME, CĂ TE-AM ȘTERS PE VECI!

    Apreciază

   • maria zice:

    Halal dovadă de sfințenie!așa făceau Sfinții?
    După roade-i veți cunoaște!

    Apreciază

 3. judecati cam aiurea, a gresit si p Iustin poate din nestiinta ca il aprecia pe Boca, dar voi scormoniti prea mult, ce daca l-a recomandat pe Nae Ionescu?

  Apreciază

  • Acta Diurna zice:

   alt „acoperit”! care nu doar că o face pe ortodoxul, dar se dă a fi CHIAR „ortodoxia” aia din „2013” – anul trecerii la cele veșnice a Pr Iustin probabil! Își bagă și el coada, ca să o facă pe „echilibratul”! Dați-vă pe față, băieți, că după ce emanați se vede cine sînteți!!

   Apreciază

 4. Eugenia zice:

  Cine esti tu sa-l judeci pe Parintele Iustin Parvu?

  Apreciat de 1 persoană

 5. vyck zice:

  Eu observ o grava necunoastere a istoriei biserici ortodoxe. Biserica Ortodoxa nu este o biserica a oamenilor „fara de pacat” ci a pacatosilor in cautare de pocainta. „Primește oare Dumnezeu jertfă din mână spurcată?” De ce nu ar primi ? A primit undelemnul din mana unei prostituate, iar pe un fost persecutor al crestiniilor care cunoscuse din toate placerile decadentei romane l-a trecut in randul discipolilor sai. Majoritatea Bisericilor noastre sunt construite de boieri care nu erau tocmai „usi de biserica”, Sf. Stefan cel Mare a avut si el mai multe pacate si totusi Biserica l-a trecut in randul sfintilor … in bizant lucrurile nu stateau diferit imparati precum sfintii: Irina Ateniana sau Iustinian au comis adevarate masacre si Biserica i-a trecut in randul sfinților Actorul Moralu nici macar nu se prezinta ca fiind o persoana evlavioasa asa ca unde e supararea ? nu vrea nimeni sa il faca sfant. Pozele prezentate, cu el deghizat in femeie nu au o mare relevanta deoarece pana pe la 1800, toate rolurile dintr-o piesa de teatru erau jucate de barbati. .Asa daca vrem sa judecam putem sa gasim lucruri neplacute chiar si in vietile marilor sfinti.

  Apreciat de 2 persoane

  • maria zice:

   HOPA MITICĂ
   Doamne ajută!v-am trimis un mail nu l-ați primit cumva?

   Apreciază

  • maria zice:

   HOPA MITICĂ
   Iată „ucenicii” călugări, Filotheu și Iustina, ai P. Iustin:

   Foarte bine punctat !! dar lista este cu mult mai lungă !!…și este foarte trist că nimeni nu țipă ca lumea să vadă adevărata „sfințenie” a pr Iustin…deși muți știu multe lucruri grave !

   Apreciază

   • HOPA MITICĂ zice:

    Desigur, omerta este legea călugărilor precum cea a mafioților. Fiecare știe o sumedenie de lucruri grave, dar tace din lașitate și frică.

    Apreciat de 1 persoană

   • Acta Diurna zice:

    măi nenorociților! – voi puneți mîrșăveniile comise de „filothei” în cîrca Pr Iustin? măi înmulțitorilor de linkuri MÎRȘAVE!!! se pare că vă plac aceste mîrșăvenii!! de ce nu săriți, măi „evalvioșilor”, chiar la gîtul filotheului? de ce nu-l băgați într-un interviu, colea, să vadă toată lumea pt CARE imirgranți vrea el ….un leu? va să zică, mărioaro, crezi și matale, ca amicul matale, CARE SINGUR ÎȘI ZICE SALTIMBANC – MĂSCĂRICI, ADICĂ, DIN ĂIA PT CARE ÎL ÎNFIEREZI MATALE PE PR IUSTIN ! – DIN MOMENT CE SE NUMEȘTE „HOPA MITICĂ” – CREZI DECI ȘI MATALE, „EVLAVIOASO”, CĂ „MONAHII SÎNT MAFIOȚI”, DA, AȘA CUM EMANĂ SALTIMBANCUL DE „HOPA MITICĂ„ ÎN mesajul de mai jos!! ce DEZVĂLUIRE!! CE VĂ MAI DAȚI PE FAȚĂ!!!! CE CURĂȚENIE MAI TREBUIE FĂCUTĂ!!!

    Apreciază

 6. maria zice:

  Eugenia
  Eu sînt o mare netrebnică înaintea lui Dumnezeu care dacă voi tăcea și nu voi arăta greșelile celor ce au greșit mă voi duce în iad ,după cum spun Sfinții Părinți.TĂCEREA ESTE CONSIMȚĂMÂNT…ADICĂ SÎNT DE ACORD CU GREȘELILE LOR…TĂCEREA ESTE A-L RENEGA PE DUMNEZEU

  Sf Ioan Gură de Aur

  Chiar daca toate faptele vietii noastre ar fi cit se pare de bune,daca nu ne ingrijim si de mintuirea altora,nu avem nici un folos de pe urma lor.

  Caci acest pacat indestulator sa ne arunce in adincul iadului.

  Daca nici o scuza nu poate scapa de pedepsa si pe cei care nu au voit sa-si ajute aproapele …

  Dumnezeu nu a creat pe om ca sa se ocupe numai de el,ci sa fie de folos si altora.Pentru asta si Ap.Pvel ii numeste pe credinciosi stele(Flp.2,15).

  Deci: Caci acest pacat indestulator sa ne arunce in adincul iadului.

  Aşa încît chiar şi săracul e lipsit de ori¬ce apărare în ziua judecăţii şi va fi osîndit ca unul care acum nu grăieşte, căruia şi osînda îi va fi sigură, fie şi numai pentru acest lucru https://paterika.wordpress.com/2014/03/21/sf-teodor-studitul-logofatului-pantoleon/

  Deci :
  Sf Ioan Gură de Aur

  Chiar daca toate faptele vietii noastre ar fi cit se pare de bune,daca nu ne ingrijim si de mintuirea altora,nu avem nici un folos de pe urma lor.

  Caci acest pacat indestulator sa ne arunce in adincul iadului.

  Sf.Theodor Studitul

  Aşa încît chiar şi săracul e lipsit de ori¬ce apărare în ziua judecăţii şi va fi osîndit ca unul care acum nu grăieşte, căruia şi osînda îi va fi sigură, fie şi numai pentru acest lucru https://paterika.wordpress.com/2014/03/21/sf-teodor-studitul-logofatului-pantoleon/

  TREBUIE A ASCULTA DE INVATATORI SI DE PREOTI, SI A NU-I JUDECA, CHIAR DE AR AVEA O VIATA URÂTA; DACA ÎNSA CREDINTA LE E GRESITA, ATUNCI NU TREBUIE DOAR SA NU-I ASCULTAM, CI SI SA FUGIM DE EI, SI SA-I JUDECAM. CACI DUMNEZEU PRIN TOTI LUCREAZA PENTRU MÂNTUIREA POPORULUI, IAR PROADUCEREA JERTFEI ACEEASI ESTE, FIE CA ARE VIATA CURATA SAU NECURATA CEL CE PROADUCE

  Apreciază

  • maria zice:

   deci „SA FUGIM DE EI, SI SA-I JUDECAM”

   Apreciază

  • Magdalena Bacila zice:

   Nu,Maria,Sfintii Parinti zic sa nu te faci invatator daca nu esti.Zic sa-ti vezi pacatele proprii si sa nu te apuci sa judeci in locul lui Dumnezeu.Iar „daca noi vom tacea pietrele vor vorbi” se refera la a vorbi despre Adevar,despre Dumnezeu,nu a infiera pacatele unora sau altora.Vezi ca degeaba citesti si umpli internetul de citate,caci s-ar putea sa-ti pierzi mantuirea,nu s-o castigi.

   Apreciază

 7. HOPA MITICĂ zice:

  Maria, rog trimite din nou email-ul. Cred ca din greseala l-am sters. De data asta voi fi atent. Multumesc.

  Apreciază

 8. maria zice:

  am trimis….vroiam să știu dacă l-ați primit…

  Apreciază

 9. HOPA MITICĂ zice:

  O altă ucenică a P. Iustin face furori la DNA: evaziune fiscală cu marfă din Turcia. Femeia aceasta a prestat oarece servicii neortodoxe prin Occident și, întoarsă în România cu stare foarte bună, s-a hotărât să se călugărească. P. Iustin i-a fost nașul. Venea împreună cu soră-sa cu ditamai jeep-ul la P Iustin. Intra înaintea proștilor de credincioși care așteptau la rând. Așa a intrat și înaintea altor călugărițe vrednice la stăreția mănăstirii de la Poarta Albă – Galeșu. Nu și-a lăsat apucăturile deprinse prin Occident la poarta mănăstirii. Acum o țară întreagă a aflat că Mucenicii din temnițele comuniste sunt cinstiți prin evaziune fiscală cu țoale din Turcia.
  http://adevarul.ro/locale/constanta/stareta-contrabandista-mergea-turcia-incarce-tir-urile-marfa-intrat-calugarie-sub-aripa-faimosului-duhovnic-iustin-parvu-1_5974815d5ab6550cb8686876/index.html

  Apreciat de 1 persoană

 10. maria zice:

  Nu pot să cred ce aud !! și cum poate lumea asta să fie așa de oarbă și să fie de acord cu așa lucruri negative!!

  Apreciază

 11. Acta Diurna zice:

  –te doare de „lume”, mărioaro, așa-i? da de matale personal te doare? toate citatele din sff Părinți pe care le scoți, le scoți ca să-ți poți valida NELEGIUIREA, CA ÎNSUȘI DRACU? Du-te și caută-le pe alea care arată CĂ TREBUIE SĂ-ȚI PLÎNGI MAI ÎNTÎI PĂCATELE PERSONALE, că nu pt lume ai a da seamă la final, ci pt matale personal!! – SE VEDE TREABA însă că te doare că „lumea” îl iubește pe Pr Iustin – ăsta-i BAIUL. Te doare UNDEVA că oarece actori ar fii fiind nepocăiți și în pericol să moară în păcatele lor, sau că la Petru Vodă s-ar fi întîmplînd cîte și mai cîte – NU TE DOARE SĂ MERGI ACOLO ȘI SĂ VEZI CE ȘI CUM, ȘI SĂ NE SPUI ȘI NOUĂ, eventual să-l iei pe numitul filotheu de barbă – NOOOO! Din purul motiv că f probabil EȘTI PE MÎNĂ, CA ȘIRESTUL HOPA MITICILOR cu numitul filotheu, la a DISTRUGE VATRA DE LA PETRU VODĂ și PRESTIGIUL PR IUSTIN ÎN FAȚA ……„LUMII”! Strașnic ce v-ați mai dat pe față în astă sfîntă zi!!!

  Apreciază

 12. teodora zice:

  MARIA,CE LEGATURA ARE PACATUL LUI VASILE ,CA NU S-A LASAT DE ACTORIE CU JERTFA MARTIRICA A PR.JUSTIN PARVU -MARE TAUMATURG?LIBERUL ARBITRU PRIMEAZA PT FIECARE IAR PR.JUSTIN NU PUTEA SA FORTEZE PE NIMENI SA INTRE IN RAI DACA NU VREA.

  Apreciază

  • maria zice:

   Citește ce i-am scris lui Acta Diurna despre asta…adevărat că nu bagă Dumnezeu cu forșa-n rai pe nimeni….și deci dacă e de bună voie,de ce a luat grase daruri de la ei fără să la ceară să se lepede de ceea ce face…el nu avea voie să primească bani și să-i țină în minciuneă.Dumnezeu nu primește jertfă din mînă spurcat(din mâna desfrânatului.)Așa spun Sfinții Părinți dacă tu nu știai….nu mergem după capul nostru.

   Apreciază

 13. teodora zice:

  tu spui DUPA ROADELE LOR AI VETI CUNOASTE asa-i! dar hai fa un mic efort si citeste VIATA PR.JUSTIN.Oare nu a stat in temnita pt HRISTOS?!tu cat ai stat? Oare nu intrau la sfintia sa demonizati si ieseau vindecati?!ba da!tu ai facut minuni de astea???

  Apreciază

 14. teodora zice:

  Afla,asta daca nu sti,ca doar un om cu viata sfanta scoate dracii din om! un astfel de om e PR.JUSTIN PARVU CU ICOANE IZVORATOARE DE MIR.Tu chiar crezi ca o tara intreaga e proasta si inselata?!tu nu vezi cati oameni i-au trecut pragul?!

  Apreciază

 15. teodora zice:

  roaga-te MAICII DOMNULUI ca sa te lumineze ca mult ratacesti! mantuire si indreptare iti doresc pt ca procedezi precum sectari.

  Apreciază

 16. teodora zice:

  @ACTA DIURNA ai dreptate! nu m-am gandit vre-o data ca am sa dau de-un blog „ortodox”unde e patata sfintenia PR.JUSTIN SI A PR.ARSENIE BOCA.Vai,celor ce-l hulesc pe SFANTUL JUSTIN!Nu as vrea sa fiu in pielea lor la JUDECATA!Mai bine sterge-ti blogu’Marie!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s