Pr. Spiridon de la Man. Petru vodă – Despre ideologia tolerantei

Părintele Spiridon,actual la schitul Rădeni.

Dacă semenii noștri ar cunoaște cu adevărat Evanghelia ,și ar trăi după poruncile ei,în acestă situație ar ști să respingă orce învățături rele pe care oamenii vicleni încearcă astăzi să ni le impună,folosindu-se de masca toleranței.
Cu oamenii vicleni,creștinii,nu ar trebui să trăiască în armonie și pace,ci ar trebui să-i excludă,sau să se ferească de ei,după cuvîntul Mântuitorului.Dacă nici de biserică,adică de învățătura și Sfintele Canoane,nu asculă,să-ți fie ție ca un păgîn și vameș,Evanghelia de la Matei.
„…Pentru noi modelul absolut de îndelungă răbdare și de dragoste desăvîrșită este Mântuitorul nostru Iisus Hristos.Nimeni nu a arătat atîta îngăduință de oamenii păcătoși cum a făcut-o El .A arătat dragoste,blîndețe ,îndelungă răbdare față de toți vrăjmașii săi care-L invidiau,îl disprețuiau,îl huleau,știind foarte bine că diavolul lucra prin acei oameni.Hristos a tolerat toate acestea de a lăsa oamenilor răi,șansa de a se îndrepta și a primi iertare.Dar să luăm aminte că însuși Mântuitorul ne-a arătat în Evanghelie că și îngăduința are o limită care dacă ar fi nesocotită atunci toleranța devene păcat grav.Atunci cînd vrăjmașii atacă adevărul ,atunci pacea și toleranța trebuie abandonate și înlocuite cu mărturisirea curajoasă a adevărului.Atunci cînd farisei îl necinsteau pe Mântuitorul cu cuvinte hulitoare El nun a tăcut și a mărturisit deschis cuvinte împotriva lor…voi sînteți din tatăl vostru diavolul…
Deci iata că atunci cînd ești atacat pe nedrept ești provocat și atacat pe nedrept ești îndreptățit să-ți aperi cu demnitate adevărul.A tăcea din pricina fricii a lașității sau a nepăsării cu alte cuvinte a nu mărturisi,este la fel cu a te lepăda de adevăr și de a cădea sub aceiași osîndă ca și vrăjmașii tăi
Aici este principala problemape care ignorînd-o mulți dintre semneii noștri se lasă amăgiți de ideologia toleranței și astfel se fac și ei părtași la mari păcate.
Dacă semenii noștri ar cunoaște cu adevărat Evanghelia ,și ar trăi după poruncile ei,în acestă situație ar ști să respingă orce învățături rele pe care oamenii vicleni încearcă astăzi să ni le impună,folosindu-se de masca toleranței.
Cu oamenii vicleni,creștinii,nu ar trebui să trăiască în armonie și pace,ci ar trebui să-i excludă,sau să se ferească de ei,după cuvîntul Mântuitorului.Dacă nici de biserică,adică de învățătura și Sfintele Canoane,nu asculă,să-ți fie ție ca un păgîn și vameș,Evanghelia de la Matei”.

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Pr.Spiridon. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s