Părintele Alupei Ioan de la Onești ieșit la pensie….și pentru „buna purtare” a fost avansat ca inspector eparhial….iar a fost înlocuit cu Preotul Ioan Bâgăoanu, hirotesit protopop de Oneşti

În Biserica cu hramurile „Buna Vestire“ şi „Sfântul Simeon Noul Teolog“ – Mănăstirea Caşin II a fost oficiată sâmbătă, 12 martie 2016, slujba Hirotesirii noului protopop al Protopopiatului Oneşti. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de preoţi şi credincioşi.
„Biserica are ca scop adunarea credincioşilor în corabia mântuirii“
Învestirea noului protopop de Oneşti a început cu citirea deciziei Centrului Eparhial Roman de către preotul Alexandru Zamfir, consilier al Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Cu acest prilej, s-a amintit că de la 1 martie 2016, părintele Ioan Bârgăoanu este noul protopop al Protopopiatului Oneşti, iar apoi s-a făcut referire la atribuţiile protopopului, prevăzute în Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române.
Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a oficiat apoi slujba Hirotesirii întru protopop a părintelui Ioan Bârgăoanu. În cuvântul adresat celor prezenţi, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a remarcat că Biserica este organizată într-o manieră divino-umană şi are ca scop „adunarea credincioşilor în corabia mântuirii“.
Ierarhul de la Roman a apreciat modul cum părintele protopop emerit Constantin Alupei şi-a îndeplinit misiunea în cei 17 ani de slujire în fruntea Protopopiatului Oneşti. Motivând alegerea noului protopop al Protopopiatului Oneşti, chiriarhul locului a subliniat că preotul Ioan Bârgăoanu a înţeles „ce înseamnă să faci misiune într-o lume aflată în permanentă schimbare“. La rândul său, părintele protopop Ioan Bârgăoanu şi-a manifestat recunoştinţa faţă de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, mărturisind că demnitatea pe care a primit-o „este o mare responsabilitate“.
Deci :Părintele Alupei a ieșit la pensie….și pentru buna purtare a fost avansat ca  inspector eparhial.
Vorbește lumea că ar fi și patronul unui mare restaurant din Onești…patron sau o fi asociat?…cine știe?
ECUMENISM LA ONESTI…„nu mai exista ura intre noi,nu mai exista dusmanie intre noi,si iata ca primul pas l-am facut”…
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/23/ecumenism-la-onesti-nu-mai-exista-ura-intre-noinu-mai-exista-dusmanie-intre-noisi-iata-ca-primul-pas-l-am-facut/
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre ecumenism, Ecumenism, Fără categorie, Par.Alupei Ioan - Onești. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s