Predica în Duminica Mironosițelor – Părintele Xenofont , Despre râvna sfânta și dreapta credință,…despre Sf Împărtășanie cu nevrednicie …despre lupta cu patimile pentru despătimirea sufletului…

Câteva din ideile predicii:
Nimeni nu poate să spună nu am știut că Dumnezeu oferă fiecărui argumente prin ceilalți ca să se poată mântui…dacă omul are viață îmbunătățită ….are smerenie si vrea să se mântuiască Dumnezeu găsește prin cineva și-l luminează,nu se poate să rămână în starea aceea și să-și piardă sufletul…din vina lor vor pieri duhovnicește…că nu se poate fără aceste două lucruri: dreaptă credință si dreaptă viețuire(împlinirea poruncilor lui Dumnezeu)…..rîvna sfântă să o întreținem prin toate virtuțile si în mod special a lupta cu toate patimile și să nu neglijăm vreuna din ele si a ne temelui pe Sfinții Părinți
Pentru a ne mântui ar trebui să avem râvna Sfintelor Femei Mironosițe și să fim fără îndoială în credință, ca și ele.
Râvna sfântă ca a lor se întreține prin rugăciune cu lacrimi și pocăință, prin dreaptă viețuire, prin credință dreaptă, prin lupta cu toate patimile (fie că sunt mici sau mari), prin menținerea trezviei față de toate pericolele (ecumenism, biometrie, avort, adulter, deasa împărtășanie iresponsabilă cu încălcarea canoanelor,desfrânare etc), respectarea tuturor poruncilor și prin temeluirea noastră în tot ce facem pe Sfânta Scriptură și pe Sfinții Părinți și Canoanele lor.
Cum îi putem identifica pe cei ce au cuget ortodox dar nu o arată vădit(așa cum spun / se spune depre unii preoți care nu au oprit pomenirea dar sunt împotriva ecumenismului de exemplu). Aceștia ar trebui să fie ca Iosif din Arimateea, care în mod vadit, public, nu arăta credința sa, dar prin viața particulară a demonstrat-o din plin (cerând trupul lui Hristos atunci când Apostolii nu au putut să o facă, de exemplu).
Sf. Vicențiu de Lerin enunță un principiu după care trebuie să ne conducem când vrem să stabilim dacă un lucru, o afirmație, un enunț, o idee aparține Adevărului( dreptei credințe)- acel lucru, afirmație, enunț, idee trebuie să fie crezut pretutindeni, în toate timpurile și de către toți, altfel nu aparține dreptei credințe! De exemplu ecumenismul chiar dacă va ajunge să fie o credință acceptată de toți în viitor și pretutindeni(să nu fie!), el nu a fost acceptat în trecut și nu este acceptat peste tot și de toți nici în prezent,deci nu aparține dreptei credințe.
Să ne întrebăm permanent dacă temelia pe care stăm este aceeași cu cea a Sfinților Părinți! Dacă răspunsul este afirmativ, atunci suntem pe calea Ortodoxiei. Cei ce refuză să se îngrădească de erezia ecumenismului chiar dacă aduc citate de la Sfinții Părinți, ele sunt trunchiate, scoase din context, siluite pentru a le modifica sensul.
Confortul și atașamentul de cele materiale constituie piedici importante în calea mântuirii noastre.
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre canoane, Despre lucrarea poruncilor, Ecumenism, Pr.Xenofont. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s