Lăcomia pîntecelui – „este sinucidere să mănînci ceea ce-ți vatămă sănătatea”

Risultati immagini per ..LACOMIA PANTECELUI

.…LACOMIA PANTECELUI E UNUL DIN CELE 7 PĂCATE DE MOARTE

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – Capitolul 6
12. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.
13. Bucatele sunt pentru pântece şi pântecele pentru bucate şi Dumnezeu va nimici şi pe unul şi pe celelalte. Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, şi Domnul este pentru trup.
14. Iar Dumnezeu, Care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi prin puterea Sa.
15. Au nu ştiţi că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!
16. Sau nu ştiţi că cel ce se alipeşte de desfrânate este un singur trup cu ea? „Căci vor fi – zice Scriptura – cei doi un singur trup”.
17. Iar cel ce se alipeşte de Domnul este un duh cu El.
18. Fugiţi de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârşi omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuieşte în însuşi trupul său.
19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.
Nu poți să spui cuiva e interzis să mânânci,păcătuiești dacă mănânci!pentru că hrana este pentru toate ființele cele vii.
Nu ti-a interzis nimeni sa mananci…dar ca fiinta rationala trebuie sa te gandesti…imi este de folos sa mananc orce si oricat de mult?cu suguranta nu!…exista anumite conditii si anumite limite daca vrem sa ramanem sanatosi…daca vrem sa nu ni se vatame sanatatea…ce anume?…masura la mancare…nu manca mai mult decat se cuvine si dincolo de cele ce le permite dieta trupului….ceea ce este in plus nu este nici de folos nici binecavantat(Sf Cosma Etolianul)„iti ajung 100 de dramuri de piine ,sa o mananci,…e binecuvantat…ai mancat 10 dramuri in plus…este pacat…ceea ce prisoseste nu este al tau,ci al semenului tau sarac….cand stai la masa cu toate bunatatile nu uita ca in alte parti mii si mii de oameni mor de foame”.
Nu se poate sa manaci peste masura si alti frati ai tai sa moara de foame.Este păcat.Asadar sa ai masura la mancare…si la bautura sa ai masura…Dumnezeu a sădit viile …dar sa ai masura…
Ap.Pavel să nu te lași stăpînit de nimic…
Cand te stapineste pantecele devii sclav…si pe linga altele,si iti sapi groapa…adica iti provoci moartea…e sinucidere sa mananci ceea ce iti vatama sanatate.Pentru ca din excesul mutimilor de alimente se nasc multime de boli,si viata se scurteaza….de aceea Apostolul Pavel avertizeaza”luati aminta sa mancati…dar toate cu masura ca niste fiinte rationale.
Lacomia pantecelui e unul din cele 7 pacate de moarte.Porcul mănaca cat ii dai…nu fi ca porcul, pune-ti masura…. Lacomia(pîntecelui) este cauza avorturilor…”nu avem cu ce sa-i crestem!”…. pai daca tu manaci cat 10!!…..Asadar,lacomia nu este un pacat mic…traim intr-un veac de cheltuiala fara masura,risipa in macare…etc..peste tot risipa…De aceea despre pintece si despre bucate Apostolul Pavel spune,”Dumnezeu le va distruge si pe unul si pe altul…si pintecele si bucatele(1cor 6,13)

*********

sursa:Predică la Apostolul din Duminica Fiului risipitor – DESPRE LĂCOMIA PÂNTECELUI (2013)

http://prediciortodoxe.ro/predica-la-apostolul-din-duminica-fiului-risipitor-despre-lacomia-pantecelui-2013/
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre lăcomia pântecelui, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s