Ieroschim. Xenofont despre nesimţirea duhovnicească, trufie şi martiraj…(despre respecatarea Sfintelor Canoane cuprinse în Pidalion,și despre împărtășania cu nevrednicie(cu păcate opritoare)

…„nu s-a auzit niciodată de la vreun Sfânt Părinte ca să nu mai ținem cont deloc de Canoanele lor !! sau să canonisim în afara Canoanelor, după cum ne taie pe noi mintea și capul să-i canonisim pe cei care ni se spovedesc nouă”….
*************

ASCULTAȚI CU ATENȚIE LA MINUTUL:
12:43.Nu mai vrem să mai respectăm deloc Canaonele Sfinților Părinți…ce sînt canoanele?hotărîrile,legile,normele,regulile pe care ni le-au dat ei,cu privire la învățătura de credință și la viețuirea noastră,și care arată cum trebuie omul canonisit,adică ce mijloace trebuie să folosească duhovnicul să-l îndrepte pe păcătos….înclusiv oprirea d ela împărtășire pentru păcate mai grele mi mulți sau mai puțini ani.
Ei bine,astăzi nu se mai ține cont deloc ele ,prea puțini mai țin cont de ele…auzim cîte o dată unele hule din astea cum am auzisem la un ieromonah care face mari deservicii Bisericii și Trupului tainic al Mântuitorului nostru Iisus Hristos ,care afirmă la un moment dat că :
„Pidalionul cartea în care se găsesc toate Canoanele toate legile date de Sfinții Părinți,nu are nici o valoare”…vă dați seama ce hulă a putut să scoată prin lucru acesta!?…

******************

iată ce spune acest părinte
„Pidalionul nu a fost şi nici nu este o carte normativă pentru Biserică. Sunt nişte interpretări şi păreri personale privind sensul unor Canoane. Ca dovadă, chiar Biserica din care presupun că faceţi parte, mă refer la BOR (dar nu numai), prin faptul că ţin calendarul nou încalcă Pidalionul. Vi se pare mai grav să intre o femeie în biserică decât să se anuleze un vechi post al Bisericii care, apropo, este menţionat pentru prima dată în aceleaşi „Constituţii Apostolice” pe care eu le-am citat şi în legătură cu menstruaţia? Deci prin asta eu nu vreau să acuz BOR-ul sau celelalte Biserici de stil, ci să confirm caracterul relativ al Pidalionului.”
http://www.teologie.net/2014/01/14/precizari-femei-menstruatie/

 ******************

cum să nu aibă nici o valoare că ele au fost date pentru ca să vadă duhovnicii pînă la sfârșitul veacurilor cum să-i canonisească pe creștinii care s espovedesc la ei,si atât timp cît vor fi păcate si ele (legile)vor exista în vigoare pînă la ultima clipă a istoriei omenirii,cum să spui că nu au nici o importanță?si atunci cum canonisești oamenii?după urechi așa cum ți s epare ție?…aud adeseori pe duhovnicii aceștia care nu țin cont de canoane,ca să fim iubitori….să fim iertători…. cu cazuri din Sf Scriptură…dar Dumnezeu cînd ne-a pus ca duhovnici nu ne-a spus să canonisim pe oameni după cum ne taie pe noi mintea și capul,ci ne-arătat :iată cartea…cum avem Sf Scriptură în ceea ce privește viețuirea noastră așa avem Pidalionul,carte în care se găsesc toate canoanele,legile care le-au dat Sfinții Părinți și care arată cum trebuie canonisit fiecare om după păcatele sale.
E adevărat că în acestă carte există un aveantai larg…sînt Sfînți Părinți care canonisesc mult mai aspru si Sfînți Părinți care canonises mai ușor păcatul…cum este Sf Ioan Postitorul….
dar nu s-a auzit niciodată de la vreun Sfânt Părinte ca să nu mai ținem cont deloc de Canoanele lor !! sau să canonosim în afara Canoanelor după cum ne taie pe noi mintea și capul să-i canonisim pe cei care ni se spovedesc nouă”.
 
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Pr.Xenofont, Rătăcirile Ierom.Petru Pruteanu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s