Ce trebuie să facă cineva după ce se va face duhovnic.

Risultati immagini per despre duhovnici la spovedanieCe trebuie să facă cineva după ce se va face duhovnic. Şi, întâi, cum se cuvine să mărturisească
Acestea avându-le şi în acest fel fiind pregătit, te urci, o, duhovnice, în scaunul cel înalt al mărturisirii, cu evlavie, vesel, cu grai, cu privire blândă, şi cu dumnezeiască dragoste (cum spune Simeon Tesaloniceanul, cap 257).
Şi aşa şezând, trebuie să socoteşti că spre cel ce se mărturiseşte porţi trei feţe: de părinte, de doctor şi de judecător.
-ca un părinte trebuie să primeşti pe păcătos cu braţele deschise,asa cum Parintele cel ceresc a primit pe fiul cel desfrânat, fără a-l certa sau a te scârbi de dânsul,sau a te arata inmarmurit, pentru păcatele lui.
-Ca un doctor trebuie să vindeci rănile lui cu untdelemn şi cu vin, adică cu iubire de oameni şi cu rânduire de canon, după pilda celui ce a căzut între tâlhari.
-Iar ca un judecător, hotărârea ta trebuie să fie foarte dreaptă şi nu înşelată de daruri sau de frică, sau de prietenie, sau de vreo altă patimă, ca să fie neclintită pe pământ şi în cer, după cuvântul care spune: ”(Mat 18,18)si pentru ca judecata duhovnicului sa fie si judecata lui Dumnezeu,de aceea trebuie sa fie naintinata si nepartinitoare,dupa cum sta scris:
Carte foarte folositoare de suflet - Nicodim Aghioritul  Risultati immagini per Carte foarte folositoare de suflet - Nicodim Aghioritul
Sf. Nicodim Aghioritul
http://www.emag.ro/carte-foarte-folositoare-de-suflet-nicodim-aghioritul-egu973-7952-77-4/pd/EWP250BBM/
https://teologiepastorala20102014.files.wordpress.com/2013/06/sfc3a2ntul-nicodim-aghioritul-de-cautat-carte-foarte-folositoare-de-suflet.pdf
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Carte folositoare de suflet - Sf.Nicodim Aghioritul, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s