…nimeni căruia îi merge bine să nu se fălească,fiindcă toți cei care s-au încrezut în ei înșiși s-au prăbușit…

Fotografia postată de Gina Rusu.

SA SE TEAMA CEL CE NU ARE NECAZURI,CA NU CUMVA SA FIE IN NUMARUL CELOR OSINDITI !
O,pe citi va inseala averea si norocul,indestularea,sanatatea,prezenta muierilor si a copiilor lor,si socotesc ca-i iubeste Dumnezeu,si le da norocire si toata desfatarea !
Vai celor fara minte!nu cunosc ca atit cit sint in acesta stare ,sint bolnavi si prea saraci, si i-a parasit Stapinul pentru nerusinarea lor?
Cind vei vedea vreun bogat pacatos ca are norocire multa si-i merg toate lucrurile dupa dorinta,este semn ca Dumnezeu l-a urit,…………

Toata viata crestinului de va voi sa traiasca dupa Evanghelie nu este decit numai cruce si mucenicie impotriva intregii lumii care fagaduieste numai bogatie si desfatare,si apoi dupa putin timp de buna norocire cei nebuni si inselati si iubitori de lume,sa se munceasca in cealalta viata todeauna cu munca neincetata”si iarasi citi cu rabdare in necazuri urmeaza lui Hristos,pentru putina si reaua patimire,ca niste fii ai lui Dumnezeu si impreuna mostenitori ai lui Hristos,vor dobindi acea neauzita si negraita slava vesnica a Raiului.

Deci este aratat cum ca,calea cea strimta este mai folositarea decit vietuirea cea larga cu toate dobindirile lumesti.Pentru aceasta ,si Preabunul Dumnezeu,ne pedepseste aici,ca un parinte iubitor de fii si in toate zilele ne invata si ne mustra.Si cind vede ca nu ne indreptam numai cu cuvintul si cu porunca,ne da si batai spre intoarcere si pocainta,Caci daca nu ne-ar iubi Domnul,nu ne-ar intrista,ci ne-ar lasa sa facem voile naostre.Si trebuie sa-i recunoastem marea binefacere,multumindu-i ca ne cearta vremelnic ca sa nu ne osindeasca vesnic, precum zice Avva Isidor:
„In aceasta, viata Domnul iarta pe pe pacatosi si pe cei faradelege,iar pe cei alesi si pe prietenii Lui nu-i iarta.In cea viitoare va ierta pe cei alesi,si pe pacatosi ii va munci.
Deci omul priceput,care stie desertaciune cistigurilor lumesti,le uraste si le defaima din inima;si cind are necaz i se impotriveste cu nadejdea slavei vesnice si nu numai ca-l indura fara cirtire,ci inca se bucura in el,stiind ca nu sint vrednice patimirile acestea de acum,pentru slava cea viitore de care nu se invrednicesc cei iubitori de lume,care au norocire si desfatare;caci cel ce iubeste lenea si odihna,nu este vrednic de veselia cea viitoare.
Sa se teama citi nu au necazuri,ca nu cumva sa afle,ticalosii,in numarul celor osinditi! O,pe citi va inseala averea si norocul ,indestularea,sanatatea,prezenta muierilor si a copiilor lor,si socotesc ca-i iubeste Dumnezeu,si le da norocire si toata desfatarea!Vai celor fara minte!nu cunosc ca atit cit sint in acesta stare ,sint bolnavi si prea saraci,si i-a parasit Stapinul pentru nerusinarea lor?
Cind vei vedea vreun bogat pacatos ca are norocire multa si-i merg toate lucrurile dupa dorinta,este semn ca Dumnezeu l-a urit,Si daca nu crezi aceasta,asculta o minune infricosata sa te cutrmuri,pe care o scrie Sf Ambrozie Episcopul Mediolanului,ca a vazut cu ochii sai,si ne-a lasat-o in scrierile sale,pilda.
‘Mergind la Roma,acest Sfant s-a oprit o noapte sa se odihneasca intr-un sat,la casa unui bogat,pe care l-a intrebat Sfantul,cum petrece in bunatatile sale vremelnice si de a avut necazuri vreodata.Iar el a zis:Eu stapinul meu,am avere multa,robi,copii,nepoti si stranepoti si toate lucrurile imi vin cu noroc si niciodata,cu rugaciunile tale n-am incercat vreun necaz.Atunci indata sculindu-se Sfantul,a zis catre oameni;sa fugim degraba fii mei de la acesta blestemata casa,caci Domnul nu este aici.Degraba sa va departati,mai ininte de a ne va gasi judecata dumnezeiasca.Asa a zis si cu multa graba a plecat.Si o,minune!inca nu erau 125 de pasi departe de acel loc,ca s-a despicat pamintul,si a inghitit pe cel bogat,cu toata casa,cu rudele si cu toate lucrurile lui.”
Acestea vazind fericitul a zis:
„O,cita indurare are Domnul de noi cind ne pedepseste si ne intristeaza in aceasta lume si cit se minie asupra celor care traiesc din belsug!Ar trebuie sa-i recunoastem si sa-i multumim prin cercetarile ce ni le trimite,pentru multul folos ce-l luam rabdindu-le,semn ca sintem prietenii Lui,si cit ne cearta ca pe niste fii ai Sai dupa cum zice Apostolul:
„Pe cine iubeste Domnul cearta…”
„Deci de nu sinteti pedepsiti sa stiti ca nu sinteti fii dupa Lege,ci din curvie.Pentru ce sa urim aceasta certare?Pentru ce sa nu primim vindecarea de la un doctor prea intelept?Ca sa luam sanatate trupului nostru ce se maninca de viermi,ascultam pe doctorii trupesti si-i primim sa ne vindece(care pot sa greseasca ca niste oameni)cu bauturi amare,taiere de cutit,si de arderi cu foc si de la cel Intelept doctor,care nu poate gresi niciodata,nu primim pentru mintuirea sufletelor,vindecarea suferintelor noastre?
Mare nenorocire este buna norocire la cei nelegiuiti! Caci ei vazind ca nu sint pedepsiti, indraznesc si fac mai rele faradelegi.Si iarasi,de nu va fi pedepsit cineva este semn de osindire vesnica,pentru ca vrajmasul nu supăra pe prietenii lui Dumnezeu.Si iarasi,a uri cineva necazul si a nu-l primi,este semn de moarte,precum vedem bolnavul care uraste doctoriile si nu primeste pe doctor, Deci,este aratat,dupa cum am dovedit,ca pe cit Dumnezeu,iubeste mai mult ii da certare mintuitoare de suflet.
Spune in mintuirea pacatosilor:
„Daca doresti sa te cunoasca lumea ,sileste-te sa te faci tuturor necunoscut ,ca pe cit doresti cinstea si o cauti ,cu atit mai mult se departeaza si fuge de tine ,Socotind ca esti tarina si cenusa nu vei pofti cinste desarta pe care cei nepriceputi si orbi o cauta atit Nedorind cinste ,te invrednicesti de ea prin defaimarea ta de buna voie Imparatul slavei in ziua cinstei Luicele mari era calare pe un smerit minz si asin si in  ziua cinstei Lui a luat pe cruce moarte de necinste si ocara „
 
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Mântuirea păcătoșilor.Andrei Criteanu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s