Ce este iadul? ….Un loc al singurătății.

Risultati immagini per SF._Parinti_IOACHIM_si_ANA-218x300

AVVA DOROTEI

„Nu cauta dragostea aproapelui tau;caci cel ce o cauta se tulbura daca nu o dobindeste.Ci mai virtos tu arata dragoste catre aproapele tau si nu numai ca te vei odihni,ci si pe el il vei aduce la dragoste.”

Credem că dragostea este proprietatea noastră – însă ea ne-a fost dată de Dumnezeu, ca s-o înmulțim.
Dragostea este un talant. (…) Fiecăruia i-a fost dat talantul acesta, dragostea este în fiecare om.
Fiecare om vrea să iubească și fiecare om vrea să fie iubit, însă această dorință de a iubi depinde de necesitatea noastră de a înmulți acest simțământ, acest talant.
Unii oameni se tem de asta, se zgârcesc. Se tem că vor fi folosiți, că vor fi manipulați.
Aceasta este puținătătatea noastră de suflet, puținătatea noastră de credință. Credem că dragostea este proprietatea noastră – însă ea ne-a fost dată de Dumnezeu, ca s-o înmulțim.
Înmulțește, nu te zgârci, dă! După cum se spune, nu va sărăci mâna dăruitorului.
Fără Dumnezeu și fără dragoste omul nu poate trăi, se va sufoca.
Ce este iadul? Un  loc al singurătății.
Dragostea autentică este legată în mod necesar de prezența lui Dumnezeu în sufletul tău. Este ținta spre care mergem. Dacă Dumnezeu este dragoste, înseamnă că mergem mereu către Dumnezeu, către dragostea autentică, și poate să nu ne ajungă o viață întreagă ca să ajungem la ținta aceasta.
(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată: taina dragostei înainte și după căsătorie, Traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, 2012, p. 42)

AVVA DOROTEI

Însă lucrul peste putinta şi fara randuiala sa nu incerci nici a incepe.
De pilda: de ar fi o scara cu un capat pe pamant şi cu celalalt in cer, iar tu stand in mijlocul ei ai zice: cum sa zbor de la pamant şi sa mă aflu tocmai in vraful scarii? Acest lucru nu-i cu putinta şi nici Dumnezeu nu-l cere de la tine. Ci deocamdata stai pe loc, silindu-te sa nu te pogori jos.
Adică a nu face intai rau apoapelui, nu-l ocarâ, nu-l grai de rau, nu te scarbi de el, nu-l necinsti şi dupa ce te vei deprinde cu acestea, incepe a-ti fie mila de dansul, a-l mangaia cu cuvantul, apoi sa-l şi ajutorezi la vreo lipsa ce va avea.
 In acest chip, cate o treapta suindu-te, ajungi cu ajutorul lui Dumnezeu la varful scarii. Ca ajutand  apoapelui tau cate putin, incepi sa iubesti şi binele lui ca şi cum ar fi al tau şi folosul lui ca al tau. Aşa se implineste porunca care zice: sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine.
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre dragostea dumnezeiască, Despre iad, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s