La mărturisire se dau bani?

Fotografia de profil a lui Mihail PrisacariMozaicul iudaic în Ortodoxie
Pe data 19.03.2017 am fost şocat de ” Cuvântul Preotului „o emisiune realizata de TV.DROCHIA …cu participarea protiereului Ioan Grigoraş..
El invata o învaţătura straina Ortodoxieii 
Taina Spovedanieii o socoate cu bani ..(drept dovada dând legea mozaica..deja combatuta de Ap.Pavel ) 
 Ep.Sf.Apostol Pavel catre Galateni.Cap-3
2.Numai aceasta voiesc să aflu de la voi: Din faptele Legii primit-aţi voi Duhul, sau din ascultarea credinţei?
3.Atât de fără de minte sunteţi? După ce aţi început în Duh, sfârşiţi acum în trup?
4.Aţi pătimit atâtea în zadar? – dacă a fost în zadar, cu adevărat.
5.Deci Cel care vă dă vouă Duhul şi săvârşeşte minuni la voi, le face, oare, din faptele Legii, sau din ascultarea credinţei?
6.Precum şi Avraam a crezut în Dumnezeu şi i s-a socotit lui ca dreptate.
7.Să ştiţi, deci, că cei ce sunt din credinţă, aceştia sunt fii ai lui Avraam.
8.Iar Scriptura, văzând dinainte că Dumnezeu îndreptează neamurile din credinţă, dinainte a binevestit lui Avraam: „Că se vor binecuvânta în tine toate neamurile”.
9.Deci cei ce sunt din credinţă se binecuvintează împreună cu credinciosul Avraam.
10.Căci toţi câţi sunt din faptele Legii sub blestem sunt, că scris este: „Blestemat este oricine nu stăruie întru toate cele scrise în cartea Legii, ca să le facă”.
11.Iar acum că, prin Lege, nu se îndreptează nimeni înaintea lui Dumnezeu este lucru lămurit, deoarece „dreptul din credinţă va fi viu”.
12.Legea însă nu este din credinţă, dar cel care va face acestea, va fi viu prin ele.
13.Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: „Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn”.
14.Ca, prin Hristos Iisus, să vină la neamuri binecuvântarea lui Avraam, ca să primim, prin credinţă, făgăduinţa Duhului.15.Fraţilor, ca un om grăiesc; că şi testamentul întărit al unui om nimeni nu-l strică, sau îi mai adaugă ceva.
16.Făgăduinţele au fost rostite lui Avraam şi urmaşului său. Nu zice: „şi urmaşilor”, – ca de mai mulţi, – ci ca de unul singur: „şi Urmaşului tău”, Care este Hristos.
17.Aceasta zic dar: Un testament întărit dinainte de Dumnezeu în Hristos nu desfiinţează Legea, care a venit după patru sute treizeci de ani, ca să desfiinţeze făgăduinţa.
18.Căci dacă moştenirea este din Lege, nu mai este din făgăduinţă, dar Dumnezeu i-a dăruit lui Avraam moştenirea prin făgăduinţă.
19.Deci ce este Legea? Ea a fost adăugată pentru călcările de lege, până când era să vină Urmaşul, Căruia I s-a dat făgăduinţa, şi a fost rânduită prin îngeri, în mâna unui Mijlocitor.
20.Mijlocitorul însă nu este al unuia singur, iar Dumnezeu este unul.
21.Este deci Legea împotriva făgăduinţelor lui Dumnezeu? Nicidecum! Căci dacă s-ar fi dat Lege, care să poată da viaţă, cu adevărat dreptatea ar veni din Lege.
22.Dar Scriptura a închis toate sub păcat, pentru ca făgăduinţa să se dea din credinţa în Iisus Hristos celor ce cred.
23.Iar înainte de venirea credinţei, noi eram păziţi sub Lege, fiind închişi pentru credinţa care avea să se descopere.
24.Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credinţă.
25.Iar dacă a venit credinţa, nu mai suntem sub călăuză.
la intrebarea unei enoriase :daca la marturisire se dau bani ..ascultati ce invata El….Anatema sa fie ..Îl Condamna :
Ieromonah Nicodim Sachelarie – PRAVILA BISERICEASCĂ
Immagine correlata
ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Nicodim%20Sachelarie%20-%20Pravila%20Bisericeasca.pdf
La capitolu SPOVEDANIA spune :
1907. -Pe cei ce nu pazesc legatura canonica dupa repetatele lamuriri si indemnuri, duhovnicul poate sa nu-i mai primeasca la spovedanie, ca sa nu se faca partas la pacatele lor, caci va da seama de sufletul fiecarui credincios inaintea lui Dumnezeu. De asemenea el nu poate sa ceara prin vorbe sau semne ceva pentru spovedanie, caci iertarea si vindecarea sufleteasca nu se poate castiga cu bani. -Trebnic p. 528.
A ÎNCĂLCAT CANONUL 7 .Sinod Ecumenic .punct .4 si Canonul 23 Trul.
Comentariul lui Ioan Grigoraş cu pilda vindecarii celor 10 leprosi si cu plata lor ..adica ritualul iudaic ..nu are comun cu CRESTINISMUL ..Hristos i-a trimis sa duca tributul (plata) ca sa arate ca El -Hristosul e mai presus ca LEGEA ,dar îndeplineste legea ..caci Harul inca nu se dase Apostolilor …Harul a fost dat pe urma si in DAR.
.MAT.10.8.Tămăduiţi pe cei neputincioşi, înviaţi pe cei morţi, curăţiţi pe cei leproşi, pe demoni scoateţi-i; în dar aţi luat, în dar să daţi…
mai este oare loc ce invata Protoiereul Ioan Grigoraş??? 
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s