Pământul a fost pus loc de pocăința atît pentru strămoșii nostri cit si pentru întreg neamul omenesc care va descinde din ei.

Immagine correlata

”Cind omul a fost alungat din rai ,asezat in preajma gradinii celei din Eden(Fac.3 24) ca necontenit , aducindu-si privirile spre aceasta,sa se consoleze cu nadejdea intoarcerii daca va petrece intr-o necontenita pocainta cu lacrimi .
Prin aceasta asezare el se afla intr-o permanenta amintire.Chiar si pamintul cu toate frumusetile sale –chiar daca era sub blestem
Pamintul a fost pus loc de pocainta atit pentru stramosii nostri cit si pentru intreg neamul omenesc care va descinde din ei.
Deci,in concluzie ,viata paminteasca a fiecarui om este data pentru pocainta. Chiar daca pribegeste pe acest pamint,ea nu trebuie sa se lipeasca cu inima de lucrurile lui si nici sa-si rezume traiul doar in acest „hotel”pamintesc ci sa cugete permanent la tara cea de sus,straduindu-se din toate puterile sa ajunga la ea.
Munca si indelungata suferinta a raului sint relele cele mei de baza calauze alel pocaintei si smereniei
Omul trebuie sa fie constient ca Domnul i-a dat sa manince in sudoarea fruntii,nu numai piinea materiala,ci si pe cea duhovniceasca.
”Sf,Igntie Briancianinov “cuvint despre om”
DECI ASTA ESTE SCOPUL VIEȚII NOASTRE PE PAMINT,CA VESNIC SA PLINGEM PACATELE SI SA CERSIM MILA PRECUM VAMESUL,SI FACIND ASA NU VOM MAI AVEA TIMP SI PENTRU ALTELE…
SF Siluan spune Sfintii l-au cunoscut pe Domnul pe calea plinsului.
http://www.librariasophia.ro/carti-Cuvant-despre-om-Ignatie-Briancianinov-sf-so-1821.html
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în despre pocăință, Despre păcate, Fără categorie, Sf.Ignatie Briancianinov. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s