Diavolii nu se supără că noi împlinim virțuile… ci la toate virtuțile se trudesc să ne aducă mîndrie

Immagine correlata
dumnezeiescul Maxim, spune într-un loc:
„Dumnezeu cauta la scopul tuturor celor faptuite de noi,fie ca lucram pentru aceasta,sau alt pricina”
Scopul tuturor lucrurilor pe care le facem noi este Dumnezeu, fie le facem pentru El, fie pentru altă pricină” (״Despre Dragoste” 102, 36).
Iar în alt loc spune:
„Dracii nici întreaga înţelepciune nu o urăsc, nici de post nu se îngreţoşează, nici de împărţirea banilor, nici de iubirea de străini, nici de cântarea Psalmilor, nici de celelalte toate, prin care se închipuie viaţa cea după Dumnezeu, atâta timp cât scopul şi pricina acelora se îndreaptă către dânşii” (״Despre Dragoste” 105, cap. 70).
deci: scopul şi pricina acelora se îndreaptă către dânşii”adică cum spune Sf Ioan Scărarul:
In toate straluceste soarele cu imbelsugare.Si de toate straduintele se bucura slava desarta.
De pilda:sint stapinit de slava desarta cind postesc;dezlegindu-l,ca sa nu fiu cunoscut(ca postitor),
-iarasi ma stapineste slava desarta,pentru modestia mea; imbracindu-ma in haine luxoase sint biruit de ea, schimbindu-le in haine nearatoase,                                                                        
-iarasi sint stapinit de ea;vorbind sint biruit de ea;                                                                            
-tacind iarasi sint biruit de ea.oricum voi arunca acest glob cu trei coarne,totdeauna unul sta drept si el e acel centru.
Deci…slava desarta este imediat prezenta la orce virtute ce vrem sa o lucram,
Sa ne straduim sa implinim virtutile cu smerenie gindind ca sintem praf si cenusa si nevrednici de nimic,si ca tot darul si tot ce facem bun a Lui este a noastre sint toate netrebniciile si toate neputintele in care ne scaldam.
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s