Să luăm aminte la învătăturile mincinoase….

Immagine correlataDuhovnicii noștri contemporani au fost ei urmași fideli ai Sfinților Părinți??
nu vă lăsati îmbătati de marii duhovnici cu renume…. căutați cu mare osîrdie să aflați dacă acești duhovnici contemporani au fost urmași ai Sfinților Părinti… dacă nu… toate sînt spre pierzania lor….daca orb pe orb va povătui vor cadea amandoi in groapa, a zis Domnul.”
Este o mare nenorocire sa cazi din pricina nestiintei si a mintii usoare sub indrumarea unui invatator mincinos, daca orb pe orb va povatui vor cadea amandoi in groapa, a zis Domnul.”
Tîlcuire la Patericul Egiptean
‘’Expresia de iscusit si iscusinta a ramas pana acum in manastiri; prin ea se arata buna pricepere a caracterului individual al monahismului, castigata printr-o curatie a vietii, studiul Sfintei Scripturi si al scrierilor patristice , o buna pricepere umbrita de darul lui Dumnezeu.
In timpurile infloritoare ale monahismului erau multi neiscusiti, care se bucurau de un nume rasunator al sfinteniei , preaslaviti pe de-o parte din ignorant, iar pe de alta parte,  de satana; care ii intrebuinta pe acesti batrani drept unealta pentru sine, pentru ai pierde pe monahi si monahismul.(…)
In planul de lucru al dracilor intotdeauna era si raspandirea zvonurilor rele privitoare la slujitorii cei adevarati ai lui Dumnezeu si a laudelor neobisnuite pentru slujitorii lui satana camuflati sub masca slujitorilor lui Dumnezeu.(…)
Acest lucru s-a spus ca o prevenire pentru monahii incepatori, ca sa stie cum sa-si aleaga povatuitorul.
Nu trebuia sa ne luam dupa parerea societatii omenesti chiar daca aceasta parere ar fii parerea marii majoritati; trebuie sa ne lasam indrumati de lumina Sfintei Scripturi si de scrierile Sfintilor Parinti.
Este o mare nenorocire sa cazi din pricina nestiintei si a mintii usoare sub indrumarea unui invatator mincinos, daca orb pe orb va povatui vor cadea amandoi in groapa, a zis Domnul.”
Pg. 38 Sfantul Ignatie Brancianinov – Talcuire la Patericul Egiptean
*************
Experiente ascetice
“Vin, mai cumplite decat valurile potopului care a inghitit candva intreaga lume, pierzand tot neamul omenesc, vin valurile minciunii si intunericului, inconjoara lumea din toate partile gata sa o inghita, starpesc credinta in Hristos, surpa imparatia Lui pe pamant, innabusa invatatura Lui, vatama obiceiurile, tampesc si nimicesc constiinta, intinzand domnia atotraului, stapanitor al acestei lumi. (…)
Cel care va dispretui aceasta arca, [invatatura Sfintilor Parinti],  cel ce isi va inchipui, din oarba trufie si parere de sine, ca poate sa strabata valurile cumplite in barca subreda a mintii sale, cel ce va dispretui smerita ascultare fata de biserica cea adevarata, care se va sui in alte corabii, vatamate de invataturile mincinoase, roase de amagirea sarpelui viclean, cel ce va lepada calauzirea Sfantului Duh, ori se va calauzi doar cu raceala si fatarnicie dupa Sf. Scriptura, singura in care se afla invatatura Duhului, acela VA PIERII.”
  1. 334 Sfantul Ignatie Briancianinov – Experiente Ascetice, Editura Sophia, 2008
*************
.1. Păzim neclintite şi nefalsificate toate cele legiuite de Sinoade şi de Părinţi. Primim toate câte ei le-au primit şi condamnăm toate câte ei le-au condamnat, ferindu-ne de contactul cu toţi cei care inovează în chestiunile credinţei. Noi nici nu adăugăm, nici nu desfiinţăm vreo învăţătură, nici nu o schimbăm.
Vom ține la hotărârile celor 7 sfinte sinoade ecumenice cu prețul vieții. Pentru noi aceasta este sfânt: mărturisirea de credință a celor 7 sinoade ecumenice. Acestea au fost stabilite de Sfinții Părinți prin Duhul Sânt.
Dacă ne lepădăm de ele, ne lepădăm de Duhul Sfânt. Nu e loc de îndoială în privința dogmelor.
Ierarhii noştri când sunt investiți în episcopie depun un jurământ cum că se obligă să păzească dreapta credință şi cele 7 sinoade ecumenice. Dacă încalcă jurământul, atunci nu mai sunt episcopi.
Deci dacă ei nu se supun mai marilor lor, adică Sfinților Părinți, cum să ne pretindă nouă ascultare? Noi nu ascultăm de amăgitori ci de glasul Bisericii, care vorbeşte prin Sfinții Părinți, nu prin minți îmbătate de mitrele aurite din capul lor.
Păstorii supremi sunt Sfinții Părinți

 

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Să luăm aminte la învătăturile mincinoase….

  1. Sluga netrebnica zice:

    Ieromonah ONISIM BANU, viețuitor al Mănăstirii Făgețel, județul Harghita, din Episcopia Covasnei și Harghitei, a intrerupt pomenirea pseudo-episcopului Andrei.

    Sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/01/13/in-adevar-nimeni-nu-e-singur-in-erezie-nimeni-nu-e-fericit/

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s