A 5-a întâlnire a Forumului European Catolico – Ortodox. IPS Iosif reprezintă Biserica Ortodoxă Română

La Paris are loc în perioada 9 – 12 ianuarie 2017 cea de a 5-a întâlnire a Forumului European Catolico – Ortodox.

La acest eveniment, Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Tema de anul acesta este următoarea: Europa și teama amenințărilor terorismului fundamentalist și valoarea persoanei umane și libertatea religioasă.

Forumul își propune să ia în discuție chestiuni legate de antropologie creștină, sociale și culturale de o importantă crucială pentru vremurile în care trăim și pentru viitorul Europei și al umanității. Obiectivul acestui Forum este și de a-și aduce contribuția la identificarea unor poziții comune asupra problemelor sociale și morale actuale, ne-a mărturisit IPS Iosif.

Forumul a fost inițiat în urmă cu 10 ani de Consiliul Conferințelor episcopale europene, avându-l ca președinte la acea vreme pe Arhiepiscopul de Estergom – Budapesta, Cardinalul Pețer Erdö, și Patriarhia de Constantinopol.

Foto: Arhivă

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s