Stiaţi că?

Fotografia de profil a lui Mihai-Silviu Chirila

Stiaţi că?

  • În vara acestui an a avut loc în Creta un sinod care s-a pretins a fi panortodox?
  • Acest sinod a aprobat ecumenismul ca formă de relaţie a Bisericii cu ereticii?
  • Sinodul din Creta a recunoscut că ereticii şi schismaticii se pot numi “biserici” şi a îngăduit căsătoriile mixte între ortodocşi şi eretici sau schismatici?
  • Ecumenismul a fost numit de către Sfântul Iustin Popovici „panerezie” şi a fost condamnat ca atare de către mitropolitul grec Ieremia de Gortina, care l-a numit “mişcare satanică perfidă, care vrea să amestece credinţa noastră dreaptă cu alte ׂ«crezuri» mincinoase şi să o falsifice”?
  • Căsătoriile mixte sunt interzise prin canonul 72 al sinodului Quinisext?
  • Biserica Ortodoxă este singura Biserică a lui Hristos, în afara ei există numai erezii şi schisme?
  • Ereziile sunt învăţături greşite care împiedică mântuirea celor ce persistă în ele?
  • Ierarhii semnatari ai deciziilor din Creta au devenit părtaşi la erezia ecumenistă?
  • Toţi ierarhii români au acceptat deciziile din Creta, direct prin semnătură sau prin aprobarea sinodului cretan de către Sfântul Sinod al BOR?
  • Preoţii sunt obligaţi să ascundă adevărul şi să se facă părtaşi la erezie?
  • Preoţii care îi pomenesc pe ierarhii semnatari şi credincioşii care merg unde preoţii pomenesc ierarhii semnatari se fac părtaşi la erezia aprobată în Creta?
  • Preoţii se pot îngrădi, în baza canoanelor 31 apostolic şi 15 I-II Constantinopol, de erezia din Creta prin nemai pomenirea ierarhilor, iar credincioşii prin participarea la slujbe numai acolo unde ierarhii părtaşi la erezie nu sunt pomeniţi?
  • Preotul care nu pomeneşte ierarhul părtaş la erezie nu trebuie sancţionat şi nu săvârşeşte schismă, ci trebuie cinstit ca un apărător al Ortodoxiei, potrivit canonului 15 I-II Constantinopol?
  • Cel ce ştie cele spuse mai sus, dar se împărtăşeşte din mâna preotului pomenitor, o face cu nevrednicie, spre osândă?
  • În România există preoţi care nu acceptă sinodul din Creta şi au întrerupt pomenirea ierarhilor semnatari ai documentelor ecumeniste, ca putem frecventa bisericile unde ei slujesc si sa ne impartasim din mana lor?
  • Acest sinod şi-a arogat prerogative de tip catolic, urmând să aibă ultimul cuvânt în materie de credinţă? Aşadar, indiferent ce greşeli vor face, ierarhii semnatari au ultimul cuvânt, fiind infailibili, ca şi papa, iar preoţii şi credincioşii sunt obligaţi să asculte întocmai, nemaiavând dreptul de a-şi apăra credinţa. Aşadar, trăim vremuri de cernere, în care credinţa ne e pusă la încercare, iar pentru mântuire trebuie să ne ostenim mai mult?
  • În urma acestui sinod, ascultarea de Dumnezeu a fost înlocuită cu ascultarea de om? Aşadar, Ortodoxia a fost trădată şi s-a deschis calea pentru o serie de compromisuri antihristice, Acceptarea căsătoriilor mixte poate fi urmată de acceptarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, de impunerea implantării microcipului etc. Preoţii nu vor mai avea dreptul să-i sfătuiască pe creştinii să refuze microcipul şi să le spună acesta este semnul diavolului despre care se vorbeşte în Apocalipsa, capitolele 13, 14 şi 15.: ,,Si ea (fiara) îi sileste pe toti, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi si pe cei robi, ca să-si pună semn pe mâna lor cea dreapta sau pe frunte. Încât nimeni sa nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; caci este număr de om. Si numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)
  • Există preoţi caterisiţi, deoarece au avut curajul de a apăra dreapta credinţă şi de a-i informa corect pe creştini? ( Astfel de caterisiri sunt invalide în faţa lui Dumnezeu).
  • Sfântul Teodor Studitul a spus că :

,,Atunci când credinţa este primejduită, porunca Domnului este de a nu păstra tăcere?”

Aşadar, avem poruncă să ne cunoaştem credinţa ortodoxă, singura cale de mântuire, şi s-o apărăm, informându-ne, trăind-o şi informându-i şi pe alţii, dacă vrem să ne mântuim.                                          

.     Dacă nu ştiaţi aceste lucruri, căutați lămuriri la învățăturile Sfinților Părinți sau la duhovnici care sînt urmași ai Sfinților Părinți.

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu