Scoala la Episcopia Ortodoxă Română a Italiei : „Avem nevoie de un nou ecumenism al poporului”

Immagine correlata

PENTRU CEI CARE NU CUNOSC LIMBA ITALIANĂ IATĂ TRADUCEREA FILMULEȚULUI….
ITALIANUL :Avem o temă nouă de dezfășurat în interiorul realității ecumenismului.Să ne imaginăm cu mare creativitate.Nu putem să practicăm un ecumenism care care să nu fie ecumenismul poporului,adevărat misionar.Cu adevărat capabil de a se întoarce și a vorbi,la inima tuturor locuitorilor europei în diversitatea lor.

Sîntem numiți un ecumenism de bază un ecumenism al poporului..A venit timpul, cu fenomenul de migrație, care, de asemenea, v-a interesat și pe voi de un ecumenism care trebuie să se vadă așa alegeri practice, fără a exclude activitatea doctrinară necesară a corpurilor Bisericilor. Acest ecumenism de bază al fiecărui popor care trebuie să-l vedem ca profund așteptat la unitate cu diversitate care nu implică a exclude activitatea doctrinară necesară a corpurilor Bisericilor. …dimpotrivă implică a trăi toate astea ca o diversitatea în unitate care să fie bogăția reală și care devine caracterul unei propuneri fascinante care să atingă inima.

Sfatul meu pentru căsătoriile mixte…am învățat că„Este ca și cum a făcut Dumnezeu ar glumi, să ne constrângă la ecumenismul religios punîndu-ne ceea ce este cel mai important în viața fiecăruia. Punîndu-ne în față dragostea și respectul reciproc chiar și la nașterea de prunci la educarea lor ca nuște lucruri necesare pentru toți.În acestă priviță credincioșii noștri sînt de acord de ambele părți,nu sînt prea multe discuții contradictorii.
Ecumenismul într-o căsătorie se practică în fiecare zi,în sensul că se iubesc se respectă,se respectă chiar și sensibilitatea tradițională în educarea copiilor.Deci la familia e o hîrtie decisivă la toate aceste nivele în acestă societate,,i în mod special la nivelul ecumenic.
Viațe care o trăim,ne propune unele provocări.Una din provocările creștinilor este să găsim răpunsul acestor frământări.
Noi avem multe lucruri în comun dar nu sîntem mereu conștienți de asta.Nu numai că avem un cer comun cu soare cum zice Apostolul cre răsare în fiecare zi peste toți și buni și răi. Strămoşii noştri au împărtăşit 1000 de ani de viață creștină bazîndu-se pe aceste valori comune și mai ales scrierile Sfinţilor Părinți.Cred că putem începe să colaborăm pentru identificarea răspunurilor socității de azi ce ne pune în față…o europă ce-și caută inima sa….identitatea sa.Creștinii au datoria de a aduce aminte identitatea creștină a acestei europe că fără rădăcini creștine nu au prospectiva de a crește în mod armonios,nu e ușor dar familia creștină modelu din biserică poate fi un punct de plecare și răspunde și corespunde a ceea ce europa așteaptă.

***************************

Familia este primul subiect al Evanghelizare și a familiilor mixte sunt expresia de bază a ecumenismului care are nevoie disperată Europa. „
Arhiepiscopul s-a întâlnit cu o delegație a preoților ortodocși români, condusă de Episcopul Siluan, care a participat apoi Pontificale Liturghia pentru solemnitatea Catedralei Sf. Charles
„O călătorie în comun  împreună reflectînd timp de două zile, la centrul pastoral al Seveso, transmiterea credinței generațiilor mai tinere. Relații și grupuri de lucru pe care le-au permis un dialog fructuos.
” La încheierea conferinței, care a reunit preoți și laici ai Episcopiei românești din Italia și ambrozian, definiția dată de permanent diaconul Roberto Pagani, șeful Comisiei pentru Ecumenism și Dialog, și de sinteza unei comparații fericite cu privire la aspectele carene interesează pe toată lumea.
„Cele două abordări pe aceeași temă au permis o amplitudine care nu este de obicei atinsă de spovedania unică”, remarcă Pagani, care este lângă vicar episcopal, Mons Luca Bressan.
Deci, nu putea fie modul cel mai bun pentru a concluziona întâlnirea celor două zile de întîlnire care a întîlnit pe Episcopul Siluan, reprezentând 230 de parohii ortodoxe române din Italia, o episcopie foarte tânără, cu 10.000 de botezuri, înregistrate în fiecare an, începând cu anul 2010.
Fiind împreună în practica de zi cu zi
„Sunt convins că în Europa Ecumenismul ar trebuie să joace un rol principal în ceea ce privește marea sarcina de a proclama pe Hristos cetățenilor bătrânului continent, obosit, și încercat și de multe ori uitat Botezul lor – a spus Arhiepiscopul, față de Siluan episcopul și o delegație de peste douăzeci de miniștri români, unii însoțiți de soțiile lor și copii mici .
Într-o societate ca a noastră la plural, în comparație cu marea nevoie de sensul vietii pentru noi este Iisus Hristos, unitatea nu este numai de dorit, dar esențială. Dacă nu suntem unul, celălalt nu crede. Trebuie să ne comunice un ecumenism complet nou și diferit.
Din partea noastră va punem la dispozitie instrumente, pornind de la biserici, dar este vorba în realitate, să se reunească din cadrul practicii de zi cu zi. Ne dorim să fie în concordanță cu istoria și  tradițiile fiecăruia, o singură Biserică.Din partea voastră angajamentul nu este doar de a exercita o slujire în favoarea credincioșilor care trăiesc aici, ci de a contribui la propunerea unificată a lui Hristos. „
Pe scurt, un mod de viață care urmează să fie propuse pentru oameni, atât de mult, astfel încât Cardinalul pune accentul pe:
„În Europa, în calitate de catolici și ortodocși,avem un rol cu totul nou  de desfășurare ,de imaginare cu mare creativitayte. Un ecumenism al poporului adevărat misionar, capabil să se întoarcă să vorbească cu inimile tuturor. A venit timpul, cu fenomenul de migrație, care, de asemenea, v-a interesat și pe voi de un ecumenism care trebuie să se vadă așa alegeri practice, fără a exclude activitatea doctrinară necesară a corpurilor Bisericilor. O pluralitate în unitate, care să fie  bogăția reală și care devine caracterul unei propuneri fascinante. Într-o societate marcată de individualism, care își asumă caracterul unui autism spiritual, trebuie să se schimbe în mod radical, împărtășind nevoia care este de o noă imagine”.
De asemenea, pentru că nu mai este un ecumenism omogen.
„În lumea catolică marea problema care trece pe credința noilor generații este caracterizat printr-o articulație, uneori atât de exasperată, că principiul unității dispare, în timp ce dimensiunea voastră generală de pastorație ar putea fi un mare ajutor”,a punctuates Scola vorbind direct prezent.
Un dialog non-verbal, dar esențial
Cuvintele colectate imediat de la Siluan episcop, care este martorul intereselor reale, pentru un dialog care, cu toate acestea, „nu vrea să emită doar idei, dar este interesat în a vorbi despre o viață comună cu durata de 1000 de ani.”
„Deși de-al doilea mileniu al creștinismului ne-a despărțit, astăzi ne confruntăm cu o imensă provocare. Am ieșit de la comunism oarecum nepregătiți, vaccinati de materialismul dialectic, ideologic, dar nu și practic. Suntem o diaspora tânără și eradicate – observă Siluan aduce datele din cele peste un milion de români din Italia și 150.000 de copii care frecventează școlile din țară, având cel puțin un părinte român -. Observăm că, împreună, aveți posibilitatea să partajați, de asemenea, preocuparea pentru această lume care nu mai știe unde merge. În calitate de creștini trebuie să fim preocupați pentru mântuirea tuturor. Această lume secularizată este insensibil iar acest lucru ne obligă să ne întoarcem asupra cauzei și în cauză, să fie mai puțin discursivă și să crească în, pentru a face curățirea sufletului, pentru a elimina ceea ce ne împiedică să ne deschidem spre celălalt. Acest creștinism, care aduce în inima întreaga lume, cred că, ar putea fi baza unui alt tip de relație între creștini, ceea ce constituie un punct de plecare pentru un dialog pe o bază non-verbală, dar esențială. Din diferite orizonturi noastre, alăturîndu-ne și mai mult de Hristos: numai această convingere”, a conchis episcopul.
În cele din urmă, înainte de schimbul de cadouri, un ultim gând al Cardinalului la o întrebare privind căsătoriile mixte, plasată de părintele Traian Valdman, la Milano, timp de 40 de ani și astăzi este unul dintre decanii Bisericii Ortodoxe Române din Lombardia. „Este ca și cum a făcut Dumnezeu să ne constrângă la  ecumenismul printr-unul dintre factorii constitutive ale experienței umane.
Într-o căsătorie mixtă ecumenismul se practică în casă, în fiecare zi, în ceea ce privește și în creșterea copiilor. În acest domeniu, familia este esențială. Trebuie să fim atenți la presiunea mass-media, care tinde a spune că familia este o realitate și de a depăși criza. Nu este adevărat, în criză este relația dintre bărbat și femeie.
Familia este primul subiect al Evanghelizare și a familiilor mixte sunt expresia de bază a ecumenismului care are nevoie disperată Europa. „

 

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre ecumenism, Episcopul Siluan al Italiei, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Scoala la Episcopia Ortodoxă Română a Italiei : „Avem nevoie de un nou ecumenism al poporului”

 1. Aurora zice:

  Esti o rusine pt. Ortodoxie, Siluan, Vanzatorule !

  Apreciază

 2. Sluga netrebnica zice:

  Urare de Anul Nou

  ”Aho, aho, părinți și frați,
  Stați puțin și cugetați,
  Lângă noi v-alăturați
  Și cuvântu΄ ascultați.

  Mâine anu΄ se-noiește,
  Ecumenismul sporește,
  În Creta s-a validat,
  La sinodul apostat.

  De Sfinți n-au ascultat,
  Biserica au tulburat,
  Cu duhul lor diplomat,
  Ce i-a făcut de-au semnat.

  Însă frații georgieni
  Și vecini bulgăreni
  Încontinuu au vegheat
  Și turma și-au apărat.

  Dar basilica.ro
  Induce erori engro,
  Dictatura a dat rod,
  Păcălindu-l pe norod.

  CMB-ul ne conduce
  Pe cărarea care duce
  La credința fără Cruce
  Și la compromisul dulce.

  Mulți părinți, mai sfinți ca noi
  S-au ridicat la război
  Și deloc nu le păsa
  Ce prigoană îi păștea.

  Fost-a pe vremuri, cândva
  Un Sfânt Grigorie Palama,
  Altul, Maxim Mărturisitorul
  Ca΄ Nainte Mergătorul.

  Ei cu curaj înfruntau,
  Erezia distrugeau
  Și deloc nu le lăsau
  Până nu o nimiceau.

  Iubiți creștini adevărați,
  Exemplul lor să urmați,
  Compromisul alungați,
  ADEVĂRUL să urmați!”

  La mulți ani, spre mântuire în Hristos !

  Sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/01/01/urare-de-anul-nou/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s