Povestea lui Lucifer

Immagine correlata
Povestea lui Lucifer – originile
Pentru a găsi originea lui Lucifer, ne întoarcem la Vechiul Testament. În ebraică, numele Lucifer este tradus din cuvântul ebraic „helel”, care înseamnă luminozitate. Această denumire, referindu-se la Lucifer, este prezentata ca „luceafărul de dimineaţă”, „Steaua Diminetii” sau „Steaua Stralucitoare”, care este prezentata în Isaia. „Cum ai căzut din cer, O stea de zi, fiul lui Zori cum ai fost doborât la pământ, tu, care ai pus neamurile in inima ta.” Mă voi sui la cer, voi ridica scaunul domniei mele mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi sta pe înălţimile muntelui Ţafon; mă voi sui in partea de sus a norilor, voi fi ca „Cel Prea Înalt” (Isaia 14:12-14, NIV).
Contextul acestui pasaj este o trimitere la împăratul Babilonului, aşa cum este prezentat cu mandrie in splendida sa lucrare. Cu toate acestea, puterea regelui Babilonului este sustinuta de fortele raului.Regele muritor ar pretinde că scaunul lui de domnie a fost superior celui al lui Dumnezeu sau că el a fost Cel Prea Înalt. Puterea din spatele regelui babilonian este Lucifer, fiu al zorilor.
Povestea lui Lucifer – Istoria lui
Lucifer este doar un alt nume pentru Satan, care în calitate de şef al răului lumii este real, deşi invizibilă, puterea a stat in spatele conducătorilor succesivi aiTirului, Babilon, Persia, Grecia, Roma. Acest pasaj merge dincolo de istoria omului şi marchează începutul păcatului în univers şi căderea lui Satana în sferele curate, fără de păcat înainte de crearea omului.
Vedem, de asemenea, acelasi motiv în Ezechiel: „În plus, Cuvântul Domnului a venit la mine. Mortal, ridica un cântec de jale asupra împăratului Tirului, şi spune-i:, Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: Aţi fost inelul de perfecţiune, pe deplin, înţelept şi desăvârşit în frumuseţe, Ai fost în Eden, grădina lui Dumnezeu, fiecare piatră preţioasă a fost acoperita cu, carneol, crisolit, şi piatra de luna, hrisolit, onix, jasp şi, safir, turcoaz, şi de smarald, şi lucrate în aur au fost.
Gravurile au pregatite de un heruvim in  ziua in care ai fost creat .Uns în calitate de gardian te-am pus,pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, ai umblat printre pietrele de foc, ai fost fără prihană în căile tale, din ziua în care ai fost creat, până ai găsit nelegiuirea în tine, in abundenţa de comerţ si plin de violenţă ai păcătuit. Aşa te-am aruncat ca un lucru profan de pe muntele lui Dumnezeu, condus de un heruvim gardian. Pietrele de foc au iesit din inima ta din pricina frumusetii si mandriei tale. Din cauza pierderii intelepciunii te-am aruncat pe pamant.Te-am expus înaintea împăraţilor, pentru a vedea cu ochii lor multitudinea de nelegiuiri savarsite de tine, nedreptatea comerţului, ai profanat sancuarele lor si de aceea ai fost alungat..Te-am distrus şi te-am întors în cenuşă pe pământ, în faţa tuturor celor care au văzut totul. Sti ca popoarele sunt ingrozite de tine, ai ajuns la un sfarsit cumplit si asa va ramane pentru totdeauna. „(Ezechiel 28:11-19, NIV).
Acest pasaj pare să fie adresat „regele Tirului.” În realitate, el trece dincolo de rege la cel care se află în spatele regelelui Tirului . Acest pasaj are, de asemenea o profeţie în apropiere şi în prezent, aproximativ Lucifer / Satan pentru că, deşi sfârşitul lui final este deja sigur, aceasta nu sa întâmplat încă şi are loc după hotărârea finală (Apocalipsa 20:7-10). În ambele pasaje Isaia şi Ezechiel, reprezentarea nu este data de Lucifer / Satan care nu se limiteaza la propria sa persoană, ci la lucru şi la planurile sale pământeşti prin prisma regilor şi conducătorilor care iau  onoruri divine şi care, de asemenea ştiu acest lucru sau nu, regula este în spiritul şi în conformitate cu obiectivele Satanei. „Căci lupta noastră nu este împotriva duşmanilor de sânge şi carne, ci împotriva căpeteniilor, împotriva autorităţilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac cosmic prezent, împotriva forţelor spirituale ale răului în locurile cereşti” (Efeseni 6:12, NIV) . Satana este principalul în spatele acestui sistem de lume coruptă.
Observaţi că declaraţia este dată în pasaj din Ezechiel, „heruvimul uns.” Aceste declaraţii nu ar putea fii aplica pentru un rege uman, dar, acestea se aplică lui Lucifer / Satan, care se află în spatele regelui uman.
Acest înger este cea mai mare creatura create vreodată de Dumnezeu. Domnul spune despre el, „Ai fost pecetea de perfecţiune, plin de înţelepciune, şi desăvârşit în frumuseţe.” Satana a fost cea mai înţelepta creatura a lui Dumnezeu creata vreodată. Nici un alt inger,nici o altă fiinţă nu a fost creata cu inteligenta pe care Dumnezeu ia dat-o aceastei creaturi. Dumnezeu spune că această creaţie este „desăvârşit în frumuseţe.”
În afară de Sfânta Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, această creatură este astăzi cea mai mare.
În versetul Ezechiel 28:14 se spune, „Ai fost heruvimul uns.” Acest lucru ne spune că nu este vorba despre un rege uman.Cuvântul heruvim este singular pentru heruvimi. Heruvimi sunt inadorabili simbolic de prezenţa Sfânta al lui Dumnezeu şi Maiestatea Sa.
Acesti heruvimi ocupa o pozitie unica.”Uns heruvim” se refera la imaginea din Grădina Edenului după ce Adam şi Eva au fost trimisi de Dumnezeu, si heruvimii au fost pusi sa pazeasca drumul spre pomul vieţii. De asemenea, atunci când Moise a făcut cutia milei şi a pus-o în Sfânta Sfintelor in cortul sau, slava lui Dumnezeu a venit şi a locuit între heruvimi. Ei au „acoperit” cutia milei cu aripile lor.
Aşa că, acum vedem că Satana a fost un heruvim şi poziţia lui era de a păzi tronul lui Dumnezeu. Poziţia sa a fost cel al protejării sfinţeniei lui Dumnezeu. Satana a avut cea mai mare dintre toate poziţiile, o poziţie pe care a dispreţuit-o şi pierdut-o.
Avem aici în Ezechiel o imagine de cea mai mare dintre creaturile lui Dumnezeu, perfect in intelepciune, frumos dincolo de orice descriere, un muzician şi pe deasupra a tot ceea ce el a fost datorita pozitiei sale exaltată.
Dar, această creaţie, cu toate aceste atribute minunate a avut de asemenea, o voinţă liberă.
Într-o zi, Dumnezeu spune că la această creatură minunată, „sa găsit nelegiuirea în tine”.
Povestea lui Lucifer – statutul său
Ce fel de nedreptate au gasit in el ? În cartea lui Ezechiel, Dumnezeu asista la inceput la originea si crearea lui Satana. Dar, de ce spune Dumnezeu acest lucru? Ce este această fărădelege? Noi trebuie să privim înapoi la Isaia 14:12, care ne spune de Lucifer / Satan ‘s . „Mă voi sui la cer, voi ridica scaunul de domnie mai  sus de stelele lui Dumnezeu; voi sta pe inaltimile muntelui Ţafon. Mă voi sui in  partea de sus a norilor, voi fi ca Cel Prea Înalt”.
Aţi observat, în acest pasaj din toate El a spus că va ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu „. Cuvântul „stele” aici nu se referă la ceea ce vedem în cerul de noapte. Aceasta se referă la îngerii lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, „eu voi prelua cerul ,voi  fi Dumnezeu.” Acesta este Lucifer / Satan.
El nu vrea să fie slujitorul lui Dumnezeu. El nu vrea să facă ceea ce el a fost creat sa faca. El vrea să fie servit şi există milioane de oameni care au ales să facă exact acest lucru,il servesc. Ei au ascultat minciunile sale şi au ales să-l urmeze. Eva a crezut minciuna că ea ar fi ca Dumnezeu.
Motivul cu care a fost ispitit Lucifer / Satana este acela pe care l-a dorit mereu, să fie in locul lui Dumnezeu.
*************************
Lucifer a fost cel mai frumos dintre ingeri,cel mai inzestrat  spiritual,avea cele mai frumoase daruri,era capetenie ingerilor,desi se bucura de multe privilegii,datorita frumusetii si multimilor de daruri cu care l-a impodobit Dumnezeu,uitind cine l-a impodobit a ingaduit sa intre gindurile rele si sa-i tulbure mintea,si a inceput sa se tulbure si sa aiba o sete nesfirsita de marire de slava si cinste pe care le avea Dumnezeu.El se credea ca va ajunge deasupra tuturor dar cu atit ia fost mai mare ispita ca nu a avut trup sa cunoasca neputintele.
Ajuns acolo nu a stiut sa se opreasca si a aparut vanitatea,fiind trufas dispretuitor,fata de Dumnezeu si fata de cei din jurul lui.Se credea ca nimeni nu mai e mai bun ca el,ca nimeni nu mai face ce face el,ca el este cel mai mare si ca lui i se cuvine totul,ca nimeni nu a fost si nu va mai fi mai bun ca el.
Oare nu asa facem si noi?ne consideram nedreptatiti si opriti de altii in drumul nostru spre afirmare,visam la puteri,apoi dorim mariri slaviri,De cite ori nu spunem:”cine-i mai bun ca mine?cine face ce fac eu?daca nu mai merit eu cine sa mai merite?…”
Lucifer a avut o pozitie inalta,dar fiinta care a abuzat de libertatea primita si s-a indepartat de El..
Lucifer a dorit sa atinga cunoasterea,a dorit sa fie liber,sa nu fie comandat de nimeni sa nu fie dominat de nimeni sa nu venereze pe nimeni decit pe el insusi.
**************************
Lucifer a avut o pozitie inalta dar ,fiinta care a abusat de libertatea primita si s-a indepartat de Dumnezeu.
…spune ca el ajunsese „la cea mai inalta desavarsire”. …ocupand pozitia cea mai inalta intre ingeri, se bucura de respect si de dragoste din partea tuturor ingerilor.
Iata asadar ca Scriptura ne prezinta o fiinta, pe nume Lucifer, care a detinuto pozitie atat de inalta, incat se da o atentie speciala pana si hainelor sale; dar este o fiinta care a abuzat de libertatea primita si s-a indepartat de Domnul.
Ingerii doreau sa faca asa cum li se spunea. Ei reflectau frumusetea Creatorului lor si Il laudau pentru privilegiul de a trai in acel paradis de armonie cereasca. Faptul ca Ii aduceau mereu slava Creatorului lor, ii inspira sa manifeste dragoste unii fata de altii si, atata timp cat aceasta a fost singura lor dorinta, ei au trait intr-o atmosfera plina de iubire.
In acest mediu ceresc, domneau armonia, desavarsirea, dragostea si lauda. Lucrul acesta este greu de imaginat pentru noi.
Daca citim cu atentie Ezechiel 28,13, observam un lucru interesant. Dupa ce aminteste pietrele pretioase cu care era acoperit, textul spune ca toate au fost „pregatite pentru ziua cand ai fost facut”. Vesmintele lui Lucifer nu facea decat sa reflecte pozitia inalta pe care o ocupa. Dupa cum vom vedea in studiile de trimestrul acesta, hainele pot arata foarte multe despre statutul si pozitia noastra. Prin urmare, hainele lui Lucifer aratau ca el era o fiinta frumoasa, cu o pozitie inalta, care avea putere si influienta.
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Povestea lui Lucifer

  1. teodora zice:

    SA SE COBOARE IN IAD,CU LUCIFER,TOTI CEI CARE HULESC PE SFINTI MUCENICI,CUVIOSI SI MARTURISITORI AI DREPTE CREDINTE ORTODOXE!ANATEMA SI CELOR CE HULESC CRUCEA SI PE MAICA SFANTA!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s