Numai Maica Domnului Il putea mulțumi pe Dumnezeu pentru tot și pentru toate și nu-l lăsa a se întrista și a se tulbura…

Imagine similară

RAZBOIUL NEVAZUT- SF. NICODIM AGH
Cap. XLK. Felul de a te ruga prin Născătoarea de Dumnezeu
Si mai este un fel, iubite, de a cugeta şi de a te ruga. Prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.
Du-te cu mintea întâi la cerescul Părinte, apoi la prea dulcele Iisus, şi al treilea, la însăşi prea slăvită Lui Maică.
Cugetând la Dumnezeu, meditează la marea bucurie, ce din veac o lua Dumnezeu socotind faţa Născătoarei de Dumnezeu, Măria;al doilea virtuţile şi faptele ei, de la naştere până la adormirea ei.
Întâi să cugeti astfel. înalţă-ţi gândul deasupra vremii şi anilor, deasupra oricărei făptuiri zidită ce cugetă şi intrând în veşnicia însăşi şi în Mintea lui Dumnezeu, ia în seamă desfătările şi negrăitele bucurii, ce le avea Dumnezeu pentru pururea Fecioara Măria (81)
(81)Sfinta Treime cu toata dreptatea se bucura si prea se bucura mai inainte de veac, cunoscind, prin dumnezeiasca vedere cea autocuprinzatoare pe pururea Fecioara Maria.
Ca unii telogi cred:
-daca din intimplare toate cele 9 cete ale Ingerilor s-ar fi prabusit din Ceruri si s-ar fi facut diavoli,
-daca toti oamenii cei din veac s-ar fi facut rai si toti ar fi mers in munci,fara a scapa cineva;
-daca toate zidirile,cerul luminatorii, stelele, stihiile, plantele, vietatile s-ar fi ridicat asupra lui Dumnezeu,ar fi iesit din rinduiala lor si s-ar fi prabusit in neant,totusi acele nenorociri,fiind comparate cu implinirea sfinteniei Nascatoarei de Dumnezeu , nu puteau sa-L intristeze pe Dumnezeu.
Caci numai Doamna Nascatoare de Dumnezeu.Il putea multumi in toate si pentru toate si nu-l lasa a se intrista si a se tulbura de pierderea atitor si atitor fapturi,cit mai ales a se bucura cu covirsire numai prin sine.
Adica ea singura l-a iubit fara aseamanare mai mult decit toate.Numai ea mai mult decit toate s-a supus vointei Lui .Caci numai ea s-a facut vas incapator si primitor de toate cele firesti,voite si suprafiresti daruri,impartite de Dumnezeu intregii zidiri.
Scurt,ea s-a facut a doua lume,incomparabil mai buna decit toata lumea vazuta si închipuita . Era deajuns pentru a sălvi intodeauna pe facatorul din frumusetea si varietatea darurilor ei , mai mult decit zidirea totului.
Nascatoarea de Dumnezeu din cele zise se aseamana,cum zice Grigorie al Tesalonicului,in cuvintul,1-iu la botez si din Cuvintarea la Nasterea lui Hristos,ca livada plantata pentru a da pomi si pomii se sadesc pentru rod,tot astfel lumea vazuta si fizica in intregime,a fost facut a in acest sop;adica pentru Doamna Nascatoare de Dumnezeu,iar Ea s-a nascut pentru Domnul Nostru Iisus Hristos.
Astfel s-a implinit sfatul cel de demult si intîiul scop al lui Dumnezeu,căci toate s-au incheiat in Hristos,s-a unit cu Ziditorul,nu in mod firesc,nu prin invoire,nici prin har,ci dupa insusi Ipostaza dumnezeiasca,cea mai inalta treapta a unirii,decit care n-a fost si nu va fi alta cea mai inalta.
http://sfantulioancelnou.ro/carti/Razboiul_nevazut/Razboiul_nevazut.htm

Imagine similară

 

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s