SFINTIREA BISERICII ORTODOXE ROMANE DIN PAMPLONA…ITALIA

Imagine similarăLa eveniment au participat, pe linga cele aproape 1000 de persoane, multe dintre acestea venind de departe sa se bucure de acest eveniment, si peste 20 de preoti, atat din Spania cat si din Romania, precum si reprezentanti ai guvernului Romaniei prin prezenta doamnei consul din Bilbao, insotita fiind de catre doamna consul al Republicii Dominicane, care a dorit sa cunoasca mai indeaproape cultura crestin ortodoxa a romanilor.
De asemenea au fost prezenti si primarul localitatii si episcopul catolic Monseñorul Francisco Perez.  
„Iar piatra aceasta, pe care am pus-o stâlp, va fi pentru mine Casă a lui Dumnezeu, şi din toate câte îmi vei da Tu mie îţi voi da zeciuală” (Facere 28,22). „Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi nici porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16,18).
Piatra despre care vorbeşte Sf. Scriptură este piatra pe care partriarhul Iacob, fiul lui Isaac, şi nepotul lui Avraam, şi-a pus-o la cap când s-a culcat seara, în drum spre Mesopotamia, şi a avut un vis mare: a văzut o scară de la pământ la cer, pe care se urcau şi se coborau îngerii, iar în vârful scării a văzut pe Dumnezeu, Care i-a zis: „Să nu îţi fie teamă! Eu sunt Domnul Dumnezeul lui Avraam, şi a lui Isaac, părintelui tău. Pământul pe care dormi ţi-l voi da ţie şi urmaşilor tău. …Iar Eu voi fi cu tine şi te voi păzi oriunde vei merge; te voi întoarce în ţara aceasta şi nu te voi părăsi …” (Fac. 28,12-15).
Când s-a sculat Iacov a zis: „Într-adevăr, Domnul este în locul acesta, şi eu nu am ştiut! .. el nu este altceva decât casa lui Dumnezeu: aceasta este poarta cerului!… a luat piatra a pus-o stâlp şi a turnat pe ea untdelemn. Și a numit Iacov locul acela cu numele de Betel (care înseamnă casa Domnului)” (Fac. 28, 16-19). Iar despre piatră a zis: „Iar piatra aceasta, pe care am pus-o stâlp, va fi pentru mine Casă a lui Dumnezeu” (Fac. 28, 22).
Iata cum inca o data Bunul Dumnezeu nu a uitat de credinciosii ortodocsi si prin puterea Harului Sau a facut ca si romanii ortodocsi din Pamplona sa se bucure de un locas de rugaciune frumos si incapator. În data de 28 octombrie 2008, Parohia ortodoxă română din Pamplona a primit în concesiune, pe o perioadă de 25 de ani, o biserică catolică în care să se oficieze sfintele slujbe. La acel moment edificiul era scos din registrul funciar, însă comunitatea de români a demarat un proces de reabilitare, investind aproximativ 100.000 euro .(Sursa). Dupa 4 ani de greutati si cheltuieli financiare mari, in data de 12.10.2012, credinciosii parohiei din Pamplona au putut, in sfarsit, sa se bucure de sfintirea locasului de rugaciune de catre IPS IOSIF, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale si de catre PS TIMOTEI, Episcopul Spaniei si Portugaliei, primind astfel hramul „Minunea Sfantului Arhanghel Mihail din Colose”. A primit acest hram, deoarece s-a facut o minune mare, caci dintr-o ruina prin bunavointa lui Dumnezeu si jertfa oamenilor, s-a inaltat o frumoasa biserica.
La eveniment au participat, pe linga cele aproape 1000 de persoane, multe dintre acestea venind de departe sa se bucure de acest eveniment, si peste 20 de preoti, atat din Spania cat si din Romania, precum si reprezentanti ai guvernului Romaniei prin prezenta doamnei consul din Bilbao, insotita fiind de catre doamna consul al Republicii Dominicane, care a dorit sa cunoasca mai indeaproape cultura crestin ortodoxa a romanilor.
De asemenea au fost prezenti si primarul localitatii si episcopul catolic Monseñorul Francisco Perez.  
Multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a invrednicit sa putem merge si participa si noi la acest eveniment unic in viata unei parohii.

Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s