Să luăm aminte cu cine ne asemănăm …cu Dumnezeu sau cu davolii-Sf.Ignatie Briancianinov

Imagine similară

„Voi sinteti biserica lui Dumnezeu.Omul nu poate fi altceva decit casa si lacas.
Din momentul calcarii poruncii de catre Adam ,in inima si in trup si in ratiune s-a asezat satana ,incepatoriile si puterile intunericului.care,cuibarindu-se in inima ,de acolo din launtru vorbeste si arunca toate gindurile cele urite ,rele si hulitoare ,inemnindu-l pe om la pacate..
Fiintei noastre i-s-a facut posibilitatea de comunicare in mod egal.Faptul ca omul este liber sa aleaga comunicarea cu diavolii si cu duhurile viclene ,il face sa devina loc al satanei .In schimb omul daca doreste o comuniune cu ingerii si Duhul Sfant ,fiinta sa se transforme in Biserica acestuia .
Asadar fratilor cercetati-va constiinta :cu cine comunica ea,cu ingerii sau cu demonii 
A cui biserica si lacas sinteti al lui Dumnezeu sau al diavolului ?”
http://www.librariasophia.ro/carti-Cuvant-despre-om-Ignatie-Briancianinov-sf-so-1821.html
AVVA DOROTEI
Facem slujba dracilor si ca niste orbi nu cunoastem ca vrajmsul de obste nu face niciodata bine ,ci numai tulbura, sminteste si strica ,asa si noi sintem in ajutorul lui spre pierzania noastra si a aproapelui nostru Ca cel ce sminteste un suflet ,ajuta dracilor si lucreaza impreuna cu ei ,dupa cum dimpotriva ,cel ce foloseste un suflet este ajutor ingerilor”
http://sfantulioancelnou.trei.ro/carti/Avva_Dorotei/Avva_Dorotei.htm
Fiindca orce virtute sfinta evanghelica este pentru suflet un mic rai.Pentru fiecare din pacatele lui,omul se uneste nemijlocit,in duh,cu diavolul.Tot pacatul omului este in aceeasi masura si al diavolului.Omul savirseste pacatul din cauza unirii lui,in duh cu diavolul,caci in diavolul exista mai inainte si iese la iveala tot pacatul omului,omul fiind doar impreuna lucrator cu el:diavolul lucreaza,omul colaboreaza.
Cel mai bum exemplul este Iuda Iscarioteanu:indata ce diavolul a intrat in el,a savirsit impreuna cu el cel mai mare pacat din istoria lumii.
PRIN GÎNDURILE NOASTRE NE ASEMĂNĂM CU DIAVOLII SAU CU ÎNGERII – SF SILUAN
Sunt oameni care zic că nu există Dumnezeu. Ei vor­besc aşa pentru că în inima lor viază duhul mândriei, care le insuflă minciuni împotriva Adevărului şi împotriva Bi­sericii lui Dumnezeu. Ei cred că sunt inteligenţi şi deş­tepţi, dar în fapt nu înţeleg nici măcar că aceste gânduri nu sunt ale lor, ci vin de la vrăjmaşul; dacă cineva le pri­meşte în inima lui şi le îndrăgeşte, acela se înrudeşte cu du­hul cel rău şi se face asemenea lui. Şi să nu dea Dumnezeu nimănui să nu moară în această stare.
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre asemănarea cu Dumnezeu, Fără categorie, Sf.Ignatie Briancianinov. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s