Ereticii din B.O.R.

 
1
Monahul Teodot:
Cineva a afirmat ca, toti arhiereii care n-au fost la Creta, la intoarcerea primilor, au fost pusi sa semneze si ei. Daca este adevarat, situatia este de gravitate maxima si avand in vedere ca nu a luat nici o pozitie oficiala niciunul din cei ramasi in Tara, se prea poate sa fie adevarat. in acest moment, din pacate nu avem – ca in Grecia, Serbia, Cipru – nici un ierarh roman – in afara de PS Longhin – care sa fi luat atitudine impotriva apostaziei de la Creta. Dar, Biserica nu este episcopocentrica, ci Hristocentrica.
2
Monahul Teodot:                                                                                                                                  Despre „ortodoxia” Patriarhului Daniel, cunoastem inca de pe cand era Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Un singur exemplu doresc sa prezint, ca unul ce l-am avut profesor la Facultatea de Teologie din Iasi. Intr-o zi, la o ora de curs, noi, toti studentii din anul III-Pastorala, ne-am hotarat sa-l intrebam cum ii intrebau Sf.Parinti la Sinoade pe eretici, ca sa le verifice Ortodoxia: Au catolicii Taine ? Va rugam sa ne raspundeti cu Da sau NU.
1.prima data, a inceput sa argumenteze liturgic, dar nu a dat un raspuns Da sau Nu. Noi am insistat: Da sau Nu?
2.a doua oara, a inceput sa argumenteze istoric, dar nici a doua oara nu a dat un raspuns Da sau Nu. Ne-am ridicat cu toii in picioare: Da sau Nu?
3.a treia oara a adus alte argumentari iar noi l-am intrebat din nou : Da sau Nu ? Avand in vedere ca nici a treia oara nu a raspuns concret, ne-am inspaimantat fiecare si am tacut, aratandu-ne Dumnezeu ca el, este de fapt, eretic.
*
3
Monahul Teodot:
A aparut insa, pe 16 august 2016, un comunicat scris chiar in greaca si semnat de Mitropolitul Ierotheos Vlachos in care lauda contributia Patriarhului Daniel si a Mitropolitului Teofan la adunarea de la Creta. Unii sunt contrariati si se intreaba : cum de i-a laudat Mitr.Ierotheos Vlachos pe cei doi eretici, el care a fost printre cei peste 25 de Mitropoliti care nu au semnat la Creta ?
Explicatia care o voi da, se bazeaza pe urmatoarele:
1. Patriarhul Daniel si Mitropolitul Teofan vad ca o parte din preoti, ieromonahi, monahi, monahii si credinciosi din toata Tara, s-au desteptat si s-au hotarat la lupta prin mijloacele Bisericii – intreruperea pomenirii, luari de cuvant , proteste, neparticiparea la slujbele lor… si cauta sa creasca in ochii credinciosilor si sa se arate „ortodocsi”. Faptele lor fiind evident apostate, cauta sprijin dinafara, chiar de la adevaratii ierarhi marturisitori din Grecia , Georgia…
2. In Grecia, de exemplu, slujeste in eparhia IPS Serafim de Pireu, Pr. Matei Vulcanescu. El este arhicunoscut ca preot marturisitor antiecumenist, chiar prigonit. Insa, el are o portita de intrare (de influentare-atenuare a ravnii sale sfinte pentru Ortodoxie) a ecumenistilor, de care inca nu-si da seama, desi eu , personal, l-am avertizat: maica Fotini, iconoma M-rii Paltin-Petru-Voda. Am observat ca, chiar IPS Serafim de Pireu l-a laudat inainte de Creta pe Patriarhul Daniel, ca pe un mare Ortodox. De ce oare ? Crede ca prin laude desarte il poate face ortodox ? O fi zis el – Patriarhul Daniel – cate ceva despre ortodoxie la Creta, dar semnatura pentru erezie ramane si nu are nici o intentie sa si-o retracteze.
Oare acest comunicat de lauda desarta al Mitropolitului Ierotheos Vlachos, la adresa celor doi arhierei eretici romani a fost facut la sugestiile Pr.Matei Vulcanescu-maica Fotini ? Iar daca este adevarat, ar fi putut suna cam asa :
” Inalt Prea Sfintite Mitropolit, este o grupare extremista in Moldova la Mitropolitul Teofan, unde ati fost la o confererinta acum cativa ani, care vrea incetarea pomenirii sale. Intr-adevar, Mitropolitul Teofan a semnat la Creta, dar are de gand sa se dezica la un sinod din BOR in toamna. Dati acum, va rugam, un cuvant de intarire a ortodoxiei sale, a cugetului sau ortodox in fata Bisericii, dupa cum ne-ati obisnuit cu nobletea d-voastra. Sa-i ajutam sa se ridice si sa redevina ortodocsi, sa-si retraga semnaturile de la Creta si sa iasa din CMB, pentru ca, unii extremisti, fara texte teologige bine intocmite, au cam luat-o razna si se grabesc cu intreruperea pomenirii.”
1
Monahul Teodot:
Multe blestematii a facut si face Daniel in Biserica.
Daniel asta, in asa fel a distrus BOR, – numai uitati-va la regulamentele monahale si la toata legislatia papistasa introdusa de el in Biserica, incat nu stiu daca se va mai putea reveni vreodata, la randuieli ortodoxe in BOR. Doar dupa moartea lui. Trebuie schimbat totul din radacina, inclusiv modul de alegere a ierarhilor. Dar cine va face asta ?
1
Monahul Teodot:
Acum (Biserica) e impartita in privinta credintei: unii cu arhiereii eretici ecumenisti, de frica prosteasca ca fara arhierei nu ar fi Biserica, altii cu Hristos in dreapta credinta si despartiti de arhiereii eretici ecumenisti, spre a lor mantuire. In privinta altor episcopi din afara BOR, care ar fi aceia ? Eu ii astept sa faca un Sinod contra Creta si ecumenisti. Dar va fi oare asa ceva ? Ps Longhin, IPS Serafim de Pireu … Mitropolitul Ierotheos Vlachos m-a dezamagit. Arhiereii din Serbia, Rusia, Cipru, Grecia, Georgia. Daca acestia nu fac un Sinod contra Creta, au mare pacat. Sa ne rugam pentru ei.
1
Monahul Teodot:
Inca un exemplu care arata caderea episcopilor in erezie. Serafimm Joanta ii pregateste direct biserica lui antihrist : ” A venit ÎPS Serafim J. și a ținut o sinaxă la noi în măn. A zis, că ce a început în creta se va continua, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să fim uniți nu se pune problema unirii la o singură religie, ci o singură Biserică comună în care fiecare ține rânduiala lui și aaceasta se întâmplă datorită necesității de se mântuii și cel deznădăjduit. Ce ar însemna ca cel bolnav și neputincios cum e homosexualul, să î-l situezi în afara Bisericii, nu se poate, să crezi dacă ești ortodox, numai tu te mântuiești. E nevoie de înțelegere, să-l iubim pe celălalt așa cum e.”
1
Monahul Teodot:
Inca un exemplu care arata caderea episcopilor in erezie. Serafimm Joanta ii pregateste direct biserica lui antihrist :
”A venit ÎPS Serafim Joanta și a ținut o sinaxă la noi în mănastire. A zis, că ce a început în creta se va continua, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să fim uniți nu se pune problema unirii la o singură religie, ci o singură Biserică comună în care fiecare ține rânduiala lui și aaceasta se întâmplă datorită necesității de se mântuii și cel deznădăjduit. Ce ar însemna ca cel bolnav și neputincios cum e homosexualul, să îl situezi în afara Bisericii, nu se poate, să crezi dacă ești ortodox, numai tu te mântuiești. E nevoie de înțelegere, să-l iubim pe celălalt așa cum e.”
2
Teofan Savu, “invata” despre smerenie, el cel care nu se smereste.
Sa se smereasca si el, acest apostat mandru si trufas, care urmeaza, de fapt, adunarii eretice de iude din Biserica.
Sa se smereasca si sa asculte de Sfintele Canoane ale Bisericii si de invataturile Sfintilor Parinti.
Sa se smereasca si sa-si aduca aminte ca Hristos l-a pus acolo, nu satana pe care-l imbratisaza el, lasand turma ortodoxa sfasiata de lupi.
https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/08/20/pf-daniel-este-eretic/
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ereticii din B.O.R.

  1. tutu zice:

    mare adev spune monahul TEODOT

    Apreciază

  2. maria zice:

    aici spune bine…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s