Sfântul Marcu Evghenicos sta viu în fata noastra si ne striga, aratându-ne cu sfintitul sau deget pe papistasi (catolici): „Fugiti de ei, fratilor, ca si de împartasirea cu ei!!!”.

Imagine similară

 Cel ce îl pomeneste pe papa ca arhiereu ortodox (dreptslavitor) este vinovat…, si latino-cugetatorul (ecumenistul) va fi judecat împreuna cu latinii (catolicii) si va fi considerat ca un tradator al credintei.
„Bine este sa ne aflam în pace cu toti (oamenii), dar sa fim uniti într-un gând în ceea ce priveste dreapta credinta. Pentru ca pacea care se dobândeste în chip just si cuviincios este cel mai bun câstig; totusi, când se face cu rautate si înrobire, este un lucru foarte rusinos si cu totul vatamator”.
„Prin urmare, fugiti de ei, fratilor, ca si de împartasirea cu ei! Caci unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni care se prefac în apostoli ai lui Hristos”.
**********
Știm că Papa Francisc a agreat o vizită în România, ca răspuns la invitația statului român, cu acordul Sf. Sinod al BOR. Există șanse ca această vizită papală să fie concretizată într-un viitor previzibil?
Papa Francisc are o vocaţie de reformator, dar întâi de toate de reformator spiritual, ceea ce înseamnă, în Biserică, un echilibru foarte fin între tradiţie şi înnoire, între clasic şi modern. Dincolo de deciziile cerute de evoluțiile interne ale Bisericii Catolice, cred că asistăm, cu Papa Francisc, la un stil care îşi propune să aibă în centru relaţia personală, ca mediu vital al credinţei, şi nu instituţia, a cărei utilitate trebuie just dimensionată.
Cred că realizarea unui astfel de proiect nu poate fi decât benefică pentru țara noastră și, în plan mai larg, pentru creștinismul european. Papa Francisc are o mare sensibilitate pentru spiritualitatea ortodoxă, pentru viziunea ortodoxă asupra sinodalității, pe care a recomandat-o cu diferite prilejuri, și pentru națiunile care și-au păstrat credința în mijlocul tribulațiilor istorice. Există bune rațiuni pe care România și Bisericile din România le pot oferi. E important ca semnele întrezărite să întâlnească, pentru a rodi, condiții favorabile.
„Fugiţi, fraţilor! Fugiţi de părtăşia cu cele de neîmpărtăşit şi de pomenirea celor de nepomenit!”
http://www.contributors.ro/cultura/interviu-cu-bogdan-tataru-cazaban-ambasadorul-romaniei-pe-langa-sfantul-scaun-%C8%99i-ordinul-suveran-de-malta-%E2%80%9Epentru-mine-doua-dimensiuni-au-fost-prioritare-cultura-%C8%99i-educa%C8%9Bi/
Imagine similară
https://vatican.mae.ro/gallery/1326
Imagine similară
http://www.e-communio.ro/stire2506-trei-ani-de-ridicarea-la-demnitatea-de-cardinal-a-preafericitului-parinte-lucian
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s