POCĂINȚA….ÎNFRÎNGEREA INIMII ESTE CEA CARE IARTĂ PĂCATELE MAI ÎNAINTE DE A FI MĂRTURISITE….

Imagine similară

ÎNFRÎNGEREA INIMII ÎNDUPLECĂ MILA LUI DUMNEZEU
Cele 4 pĂrti ale spovedaniei
Dacă una sau mai multe părti din aceste părti va lipsi,atunci Taina Spovedaniei nu este complectă,adică nu este valabilă,nu se foloseste cel ce o face.
Prima parte sau temelia spovedaniei este înfrângerea inimii sau durerea inimii,că am supărat pe Dumnezeu care este atât de bun si de milostiv,cu hotărârea de a nu mai păcătui.
Si atâta putere are înfrângerea inimii, că iartă pe om mai înainte de a ajunge să se spovedească,pe cînd numai spovedania singură fără înfrângerea inimii nu are putere să ierte pe om.
A doua parte a spovedaniei este mărtiurisirea păcatelor înaintea preotului.Dar mărturisirea aceasta ca să fie valabilă,trebuie mai întâi ca să fie sinceră,apoi curată,complectă,cu o bună pregătire după cartea cu păcatele omenesti(îndreptarul de spovedanie)fără să învinuim pe cineva,ba nici chiar pe diavol.
A treia parte este canonul pe care trebuie să-l ceri cu stăruință,să-l ținem minte si să-l facem cît mai curând.Cine se leneveste a face canonul în această viață în care a păcătuit,îl va face negresit după ce va păsi pragul mormântului.Dreptatea lui Dumnezeu nu îngăduie ca păcatul să rămănă nepedepsit:ori aici,ori în vesnicie negreșit.
A patra parte a spovedaniei,care este ultima,este dezlegarea păcatelor pe care o face preotul pe capul nostrum.A nu primi cineva dezlegare de păcate de la preot ,înseamnă că spovedania nu e valabilă,nu e complectă.
http://www.librariasophia.ro/carti-Viata-parintelui-Nicodim-Mandita-Vol-1-Ionescu-Gheorghe-so-3095.html
***************************************************
SF IOAN GURĂ DE AUR arată cum plînge diavolii zicînd:
”Mari vase mi-a răpit mie pocăința”…iar în Mântuirea păcătosilor se zice că:
„Înfrângerea inimii are atâta putere , încât iartă păcatul mai înainte de a ajunge omul să se mărturisească la Preot,pe care singura mărturisirea păcatelor fără acestă înfrângere a inimii nu are putere să ierte păcatele”
***************************************************
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la POCĂINȚA….ÎNFRÎNGEREA INIMII ESTE CEA CARE IARTĂ PĂCATELE MAI ÎNAINTE DE A FI MĂRTURISITE….

  1. maria zice:

    cum stii ca ti le-a dezlegat?ca doar nu vezi ce face cu mainile

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s