Caci cel ce se impartaseste cu ea(împărtăsanie eretică) este strain de mostenirea lui Hristos, precum Iuda, si este partas cu cei care L-au luat pe Domnul ca sa fie rastignit.

Imagine similară

Ia aminte, roaba a lui Hristos, sa nu-L rusinezi pe Cel Ce te-a chemat la marturisirea Lui!!
Scrisoarea 244-Unei egumene
Mi-a vestit fratele ca vazut cinstita ta fata si ca este sanatoasa dupa duh, tinand nadejdea prin rabdare. Si am slavit pe bunul nostru Dumnezeu, Cel Ce isi arata puterea Sa si in firea cea neputincioasa. Caci cu adevarat fericita esti tu intre monahii, dar si intre toate femeile, ca in zilele acestea in care nu numai femeile canonice[32] si cele cu schima, asemenea voua, au fost biruite, ci mai trebuie putin si toti monahii si egumenii din Bizant [vor fi la fel], tu, impreuna cu cele patru, ai ales mai bine sa patimesti pentru Hristos decat sa te impartasesti cu impartasirea eretica ce desparte de Hristos. Caci cel ce se impartaseste cu ea este strain de mostenirea lui Hristos, precum Iuda, si este partas cu cei care L-au luat pe Domnul ca sa fie rastignit. Caci prigonitori si rastignitori ai lui Hristos sunt cei ce defaima si dispretuiesc icoana lui Hristos, asemenea si a Nascatoarei de Dumnezeu si a fiecaruia dintre sfinti.
Ia aminte, roaba a lui Hristos, sa nu-L rusinezi pe Cel Ce te-a chemat la marturisirea Lui. Samanta sfanta esti (si las deoparte pe cea dupa trup, caci si aceasta este asemenea [celei dupa duh]), din cea a Teclei, intaia mucenita, a Fevroniei, Eugeniei, Matroanei si celor asemenea [lor]. Si am zis Matroana[33] pentru ca si in zilele ei, fiind erezie si unele monahii staruind in lepadarea impartasaniei [eretice], dupa cum [faceti] voi acum, razbunatorii eretici, cuprinsi de nebunie, cu mana silnica le-au deschis gurile si le-au varsat [pe gat] impartasania lor. Dar ea nu a fost de acord cu mana [cea silnica] si de aceea se vede ca a suferit multe ispite pentru Hristos. Dar sa nu ne abatem nicidecum. Caci Hristos este ajutorul nostru, chiar daca ei [ereticii] ne ispitesc pana la sange.
Roaga-te pentru noi, ca si noi, pacatosii, pentru Domnul, sa nu fim despartiti de Hristos.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/11/11/sfantul-teodor-marturisitorul-porunca-domnului-este-a-nu-tacea-in-vremea-primejduirii-credintei/
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s