Pr.Cleopa – CONCUBINAJUL

Cei căsătoriți doar civil, tot vieţuire în concubinaj este.
Se numeşte concubinaj trăirea bărbatului cu femeia fără cununia bisericească, potrivit canoanelor. Pierd binecuvântarea lui Dumnezeu .
****
CONCUBINAJUL
129. Care este scopul evanghelic al nunții creștine ?
– Scopul principal al nunții creștine, după porunca lui Dumnezeu ( Facere 1, 28; 2, 18-24 ) și după învățătura Bisericii Ortodoxe, este unirea prin iubire a celor doi soți în numele Domnului pentru nașterea de copii, spre înmulțirea neamului omenesc.
– Apoi, ajutorarea soților între ei, pentru ușurarea vieții;
– înfrânarea trupească și evitarea desfrâului și a imoralității în lume.
Toate aceste scopuri să fie spre preaslăvirea lui Dumnezeu(Învățătura de Credință Creștină Ortodoxă, pag. 487; Dicționarul Teologic, Pr. I. Bria, 1981, pag. 95-96 ) .
130. Ce păcat săvârșesc cei ce trăiesc fără cununie religioasă și au copii ? Ce trebuie să facă ei spre a se mântui ?
În afară de cerințele fizice, omul are în plus necesități și datorii superioare, sufletești și deci are nevoie în căsnicie și de binecuvântarea lui Dumnezeu, adică de cununia religioasă.
Orice tânăr doreşte o căsătorie binecuvântată de Dumnezeu. Deoarece El este Cel care a instituit familia, reţeta pentru o familie fericită se găseşte tot la Dumnezeu . Dumnezeu binecuvântează pe cei care-L ascultă şi împlinesc tot ce porunceşte El. În momentul când tinerii hotărăsc să se joace de-a familia, nu realizează că ei singuri nu se vor bucura de o viaţă de familie fericită. Vor pierde din fericirea familiei şi vor ajunge să se urască mai tare decât se iubeau. Vor ajunge să-şi reproşeze unul altuia multe lucruri .
Celor ce trăiesc fără această cununie nu li se pot primi darurile și pomelnicele la Sfântul Altar și nu pot fi nași, nici la cununie, nici la botez ,adică se afuriseşte ca un înstrăinat de Dumnezeu şi de legea Lui. Ei nu se pot mântui decât dacă se cunună la biserică făcând și un canon de câțiva ani oprire de la Sfintele Taine ( După Pravila Bisericească de Arhim. Nicodim Sachelarie ) .
Concubinii, pe lângă păcatul lor, aduc şi sminteală altora, de aceea ei nu pot fi naşi la cununie şi botez. Înşişi copiii lor vor purta pecetea nelegiuirii părinţilor şi a blestemului.
Sinodul I Ecumenic, în canonul 3 și VI Ecumenic, în canonul 5, opresc cu desăvârțire pe clericii de orice grad să aibă vreo femeie îngrijitoare la casele lor, ” în afară de mamă, soră, mătușă sau pe alte persoane care nu pot fi bănuite de legătură de concubinaj. ” … ” Iar dacă cineva ar încălca cele hotărâte de noi să se caterisească. Aceasta să respecte și cei căsătoriți, având grijă de curățenia lor morală. ” 
Vezi, deci, ce grijă au avut Sfinții Părinți să păstreze viața morală în Biserica lui Hristos și cu câtă tărie au luptat împotriva smintelii și a cumplitului păcat al desfrânării !
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm
Dar să vedem ce ne spune Ier.Nicodim Sachelrie despre concubinaj.
Related imageIeromonah Nicodim Sachelarie – Concubinajul
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/31/ieromonah-nicodim-sachelarie-concubinajul/

Sf.Nicodim Aghioritul

Locul în care se săvârşeşte păcatul.
Locul în care se săvârşeşte înmulţeşte sau împuţinează greutatea păcatului.
De va ucide cineva sau va fura în Biserică, păcătuieşte mai greu decât cel care a ucis sau a furat în casă. Pentru că cel ce a făcut acestea în Biserică, îndoit păcătuieşte, făcând în acelaşi timp ucidere şi arătând faţă de Dumnezeu păgânătate şi necredinţă şi, totodată, hoţie şi furtişag de cele sfinte. Cel ce a păcătuit în pustie, mai greu păcătuieşte decât cel ce păcătuit în lume, cel ce a păcătuit în mănăstire decât cel ce a păcătuit în oraş, cel din oraş care are multe pilde de fapte bune decât cel de la ţară, cel ce a păcătuit la vedere decât cel ce a păcătuit într-ascuns.
Pentru aceasta şi dumnezeiescul Gură de Aur în Cuvântul către cei ce au ţiitoare(concubină), zice:
״Cât de mari păcate va face cineva, dacă le va face în taină şi pe nimeni nu va sminti, se va canonisi mai puţin decât cel ce va păcătui cu păcate mai mici, însă la vederea celor mulţi, pentru că pe mulţi va sminti”.
*****************
ATENȚIE!
Pr.Cleopa a avut multe învățături bune care pe mulți a ajutat, dar având în vedere că nu este sfânt acesta este un semn de întrebare. Și dacă la acești părinți contemporani găsim lucruri care contravin învățăturilor Sfinților Părinți trebuie să luăm aminte! Așa și la pr. Cleopa să luă aminte că are multe bune, dar are și abateri grave de la învățăturile Sfinților Părinți și aceasta nu este bine, așa cum spunea și el.
Părintele Cleopa : “Auzi cum amestecă diavolul otrava cu mierea ca să te ducă în iad?”… „Diavolul mai întâi te învață bine, până i te închini lui. Iar după ce te închini lui, te duce la pierzare.”
Iată aici câteva din abaterile lui:
********
* ,,Părintele Cleopa” – demascarea unui mit.
https://ortodoxianecenzurata.wordpress.com/2011/05/13/parintele-cleopa%E2%80%9D-%E2%80%93-demascarea-unui-mit/  
******************                                                                                                        
* RĂTĂCIRILE ECUMENISTE ale Arhim. ILIE CLEOPA din cartea “CĂLĂUZĂ ÎN CREDINŢA ORTODOXĂ”.
http://silviu-ion.blogspot.it/2017/01/despre-ratacirile-ecumeniste-ale-arhim.html
*****************
*“Marii duhovnici” Cleopa, Arsenie Papacioc și botezul orthodox.
https://ortodoxianecenzurata.wordpress.com/2011/02/18/%E2%80%9Cmarii-duhovnici%E2%80%9D-cleopa-arsenie-papacioc-si-botezul-ortodox/
Sunt unii care contestă această postare(linkul de mai sus) cum că ar fi blogul stiliștilor, dar ei au luat de pe blogurile noastre. Iată:
* Dialoguri cu Părintele Arsenie Papacioc – Despre Sfintele Taine.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_sfinteletaine.htm
********************
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în despre concubinaj, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pr.Cleopa – CONCUBINAJUL

  1. Pingback: CELE MAI GRAVE PACATE CARE NE OPRESC DE LA SF IMPARTASANIE PENTRU MULTI ANI | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

  2. Pingback: Cele mai grave păcate care ne opresc de la Sf Împărtășanie pentru mulți ani … | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s