CELE MAI GRAVE PACATE CARE NE OPRESC PE MULTI ANI DE LA SFÂNTA IMPĂRTĂSANIE

 

Immagine correlata
SF.NICODIM AGHIORITUL
Alţii fac alte deosebiri în rândul păcatelor celor de moarte şi ale celor vrednice de iertare, tâlcuind cuvântul lui Ioan care zice:
„Este păcat spre moarte şi este păcat nu spre moarte”׳,precum şi al lui Mitrofan al Smirnei, care zice:
״Păcat spre moarte este tot păcatul care se pedepsea în legea veche cu moartea, precum: hula împotriva lui Dumnezeu, uciderea de bună voie, zăcerea cu dobitoace şi altele;perveriunile sexuale etc…
Iar pacat,nu spre moarte sunt acelea care nu se pedepseau cu moartea, precum: uciderea fără de voie şi altele.
” Iar Anastie Sinaitul (întreb. 54) zice că păcat spre moarte este acela care se face cu ştiinţă, nu cu neştiinţă.
Dar şi hula împotriva lui Dumnezeu şi păcatul cel mare săvârşit cu ştiinţă, precum, UCIDEREA SI DESFRANAREA , SANT PACATE DE MOARTE
Iar canonul al 5-lea al Sinodului al VH-lea Ecumenic numeşte păcat spre moarte pe cel nepocăit. şi neîndreptat.
Ce sant pacatele de moarte sau pacatele opritoare?….sânt păcatele care au fost interzise de Sfintii Parinti a fi dezlegate,si fiind legate prin canonisirea lor pe un anumit numar de ani stabilit de ei.
Toti acesti ani cei ce au pacatuit sânt opriti de le Sfânata Impărtasanie pe numarul de ani stabilit de ei plus alte nvointe ca sa fie dezlegate si iertate si apoi sa aiba dezlegare de la Sf Impartasanie.
CELE MAI GRAVE PACATE CARE NE OPRESC DE LA SF IMPARTASANIE SANT DESFRANAREA UCIDEREA VRAJITORIILE URA,CERTURILE SI DUSMANIILE care ajung să nu se ierte.
DESFRANAREA:
DESFRANAREA CARE CUPRINDE:
-CURVIA
-ADULTERUL SAU PREACURVIA
-SODOMIA
-ONANIA
-MALAHIA sau MASTURBATIA
-HOMOSEXUALITATEA SAU PEDERASTIA
-INCESTUL
-SACRILEGIUL
TOT AICI LA DESFÂNARE SE INCADREAZA SI:
CUNUNIILE MIXTE
CUNUNIILE NECANONICE
APOI:
VRAJITORIILE ,URA,CERTURILE SI DUSMANIILE care ajung să nu se ierte.
UCIDEREREA…
-Sant uciderile cu voie
-uciderile involuntare
-uciderile care se fac prin orce metode de contraceptie…. cei care se păzesc să nu pro­creeze copii, avându-se în vedere că mulţi se păzesc cu mijloace moderne precum sterilet, pilule contraceptive, injecţii şi alte mijloace care sunt avortive…chiar si paza de copii fara nici o metoda de cantraceptie este interzisa de Sf Biserica,ca sa nu uitam ca Onan a fost omorat pentru asta.
DECI:
PAZA DE A NU AVEA COPII CU ORCE METODE DE CONTRACEPTIE ESTE INTERZISA DE SF BISERICA SI SE CANONISESTE CONFORM SF CANOANE LASATE DE SFINTII PARINTI PENTRU MULTI ANI DE OPRIREA DE LA SF IMPARTASANIE
Răspuns: Dumnezeu a poruncit omului să „crească şi să se înmulţească” (Geneza 1:28) iar căsătoria a fost instituită de Dumnezeu ca un mediu stabil pentru a avea şi a creşte copii. În societatea noastră, copiii sunt adesea consideraţi ca un obstacol şi ca o povară. Copiii sunt văzuţi cel mai adesea ca obstacole în calea realizării în carieră, în atingerea obiectivelor financiare, sau chiar afectând “standardul social”. Şi tot la fel de des, egoismul oamenilor sta la baza utilizării metodelor contraceptive.
Geneza 38 prezintă istoria fiilor lui Iuda, Er şi Onan. Er s-a căsătorit cu o femeie numită Tamar, însă el a fost un om rău şi Domnul l-a nimicit, lăsând-o astfel pe Tamar fără soţ şi fără copii. Tamar a fost apoi dată ca soţie fratelui lui Er, Onan, în conformitate cu legea privind căsătoria leviţilor prezentată în Deuteronom 25:5-6.
Onan nu a dorit să împartă moştenirea sa cu vreun copil pe care l-ar fi avut din căsătorit cu Tamar, astfel că el a practicat cea mai veche formă de contracepţie.
Geneza 38:10 spune că „ce făcea el n-a plăcut Domnului, care l-a omorât şi pe el”. Motivaţia faptei lui Onan a fost egoismul: el s-a folosit de Tamar pentru propria lui plăcere, însă a refuzat să îşi facă datoria în locul fratelui său, de a da fratelui său decedat un urmaş. Acest pasaj biblic este adesea prezentat ca dovada faptului că Dumnezeu nu aprobă nici un fel de metodă de contracepţie.
1. Omorul sau uciderea.
Prin omor sau ucidere se înţelege ridicarea intenţionată a vieţii aproapelui prin orice fel de mijloace.
Uciderea este si ea de doua feluri: trupeasca si sufleteasca.
Uciderea trupeasca inseamna ridicarea vietii aproapelui cu orice fel de arma, sau lovirea si ranirea lui care-i aduce mai tarziu moartea.
Uciderea sufleteasca inseamna indemnurile rele care se dau aproapelui, facandu-l sa se abata din calea cea buna si a pacatui, ceea ce ii aduce moartea sufletului,
Batjocorirea si lovirea in cinstea aproapelui este socotita ca o ucidere morala a acestuia, precum insusi Hristos ne spune:
„Ati auzit ca s-a zis celor de demult: „Sa nu ucizi”; iar cine va ucide, vrednic va fi de osanda. Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau „netrebnicule”, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice „nebunule”, vrednic va fi de gheena focului” (Matei 5, 21-22).
Mîntuitorul ne învaţă că mai există un omor şi mai de temut : uciderea sufletească : «Şi să nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-1 ucidă ; ci temeţi-vă mai vîrtos de cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheena» (cf. Matei 10, 28).
Această ucidere sufletească sau morală se poate face prin învăţături şi sfaturi rele,ademeniri şi exemple, sminteală şi ispită, iar cei ce fac aceasta sînt ucigaşi mai de temut decît ucigaşii trupului.
Această ucidere sufletească sau morală se poate face prin învăţături şi sfaturi rele,
ademeniri şi exemple, sminteală şi ispită, iar cei ce fac aceasta sînt ucigaşi mai de temut decît ucigaşii trupului.
*****************
1. Omuciderea constienta si avortul
Avortul este unul dintre pacatele mari care aduc mania lui Dumnezeu peste noi toti. Avortul il putem considera crima cu premeditare; chiar daca dupa legile omenesti nu este sanctionat, dar in judecata lui Dumnezeu va fi chiar mai aspru pedepsit decat uciderea unui om. Avortul este o dubla crima: in primul rand, impotriva lui Dumnezeu, care a creat acea fiinta, si apoi impotriva acelui suflet, care, nefiind unit cu Hristos prin taina Sfantului Botez, va fi lipsit de slava lui Dumnezeu, ramanand intr-un loc intunecos pana la Infricosata Judecata cand, prin mila lui Dumnezeu va fi izbavit.”
„Asadar, mare mânie va să vină. Multe răutăti se întâmplă în lume, îndeosebi două: desfrâul si avortul. Un rău atât de mare nu s-a întâmplat în nici o vreme, ca mamele să ucidă 6-10 copii si să nu simtă deloc mustrare de constintă, când, dacă ar fi avut o cât de mică urmă de pocăintă si simtire, ar fi trebuit să-si deschidă mormintele si să intre de vii în ele ca să se chinuie, dar sunt nepăsătoare…Se spovedesc uneori, dar fără să se pocăiască sincer”
http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortul/avort-nastere-copil-2-luni.htm
*****************
ATENȚIE!!..
Pr.Cleopa a avut multe învățături bune care pe mulți a ajutat,dar avînd în vedere că nu e sfânt asta e un semn de întrebare….și dacă la acești părinți contemporani găsim lucruri care contravin învățăturilor Sfinților Părinți trebuie să luăm aminte! Așa si la pr Cleopa să luă aminte că are mult bune dar are și abateri grave de la învățăturile Sfinților Părinți,si asta nu e bine…așa cum spunea si el
Parintele Cleopa : “Auzi cum amesteca diavolul otrava cu mierea ca sa te duca in iad?”…. „Diavolul mai intai te invata bine, pana i te inchini lui. Iar dupa ce te inchini lui, te duce la pierzare”
iată aici cîteva din abaterile lui:
*****************
,,Părintele Cleopa” – demascarea unui mit
https://ortodoxianecenzurata.wordpress.com/2011/05/13/parintele-cleopa%E2%80%9D-%E2%80%93-demascarea-unui-mit/
*****************
RĂTĂCIRILE ECUMENISTE ale Arhim. ILIE CLEOPA din cartea “CĂLĂUZĂ ÎN CREDINŢA ORTODOXĂ”
http://silviu-ion.blogspot.it/2017/01/despre-ratacirile-ecumeniste-ale-arhim.html
*****************
“Marii duhovnici” Cleopa, Arsenie Papacioc si botezul ortodox
https://ortodoxianecenzurata.wordpress.com/2011/02/18/%E2%80%9Cmarii-duhovnici%E2%80%9D-cleopa-arsenie-papacioc-si-botezul-ortodox/
*****************
1. Omuciderea constienta si avortul
Avortul este uciderea pruncilor în pîntece, prin diferite mijloace,care se incadreaza tot la ucideri.
Apoi,cei care se păzesc să nu pro­creeze copii, avându-se în vedere că mulţi se păzesc cu mijloace moderne precum sterilet, pilule contraceptive, injecţii şi alte mijloace care sunt avortive…chiar si paza de copii fara nici o metoda de cantraceptie,este interzisa de Sf Biserica,ca sa nu uitam ca Onan a fost omorat pentru asta.
-daca savarsesti avorturi (astazi mai ales prin mijloace moderne ca :
sterilet , injectii anticonceptionale ,fertilizari in vitro,si altele care sant avortive.
Intre acestea,mai pot fi numarate si urmatoarele: vasectomia si legarea trompelor ; injectii, folosirea prezervativului si a altor anticonceptionale, care impiedica trairea fireasca a apropierii trupesti.
*****************
Cain l-a omorat pe fratele sau, Abel. Cain este primul criminal din lume. Dupa omorarea lui Abel, Dumnezeu i-a spus lui Cain: „Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta. Cand vei lucra pamantul, acesta nu-si va mai da roadele sale tie; zbuciumat si fugar vei fi tu pe pamant” (Facere 4, 10-12).
Omorarea unui om este un pacat strigator la cer, caci glasul sangelui celui omorat se ridica la Dumnezeu si cere dreptate, adica razbunare. .
Pentru ca uciderea este rodul maniei, Domnul Iisus ne indeamna sa ne curatim mai ales inimile, „caci dinauntru, din inima omului, ies cugetele cele rele, desfranarile, hotiile, uciderile” (Marcu 7, 21).
Batjocorirea si lovirea in cinstea aproapelui este socotita ca o ucidere morala a acestuia, precum insusi Hristos ne spune: „Ati auzit ca s-a zis celor de demult: „Sa nu ucizi”; iar cine va ucide, vrednic va fi de osanda. Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau „netrebnicule”, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice „nebunule”, vrednic va fi de gheena focului” (Matei 5, 21-22).
Avortul este o crima care, desi este trecuta cu vederea de societate, striga la cer, inaintea lui Dumnezeu. Parintele Serafim Man spune: „Ne intristam cand auzim de razboaie, de crime sau accidente, dar nu ne gandim ca, de-a lungul timpului, avortul a curmat mai multe vieti decat toate razboaiele si bolile la un loc. In fata lui Dumnezeu, avortul este cea mai urata crima, ca insusi mama sa-si ucida copilul, lucru ce nu se intampla niciodata in lumea animalelor. (…)
http://www.crestinortodox.ro/editoriale/pacatele-strigatoare-141404.html
************************************
AVORTUL
117. -Avortul este uciderea pruncilor în pîntece, prin diferite mijloace.
„Despre femeile care curvesc şi-şi omoară fătul în pîntece, fortîndu-se să facă ucideri, să se oprească după hotărîrea dată mai înainte, ca să se împărtăşească la ieşirea din viaţă. Dacă procedînd cu iubire de oameni, după cum am aflat, hotărîm ca (să fie oprite)de zece ani, după treptele canonisirilor hotarîte” – Ancira, 21.
http://www.ortodoxia.md
118. -„Femeile care iau buruieni otrăvitoare si pierzătoare, ca si cele ce primesc otrăvuri omorâtoare de prunci, să se supună canonului ucigasului, adică să fie oprite 20 de ani de la Sfânta împărtăsanie” (Sinodul VI ecumenic, canonul 91 si Sfântul Vasile cel Mare canonul 56).
119. -„Femeile, care-şi omoară copilul în pîntece prin meşteşugire, se supun canonisirii ucigaşului. La noi nu se tine seama de subtilitatea expresiei de copil format sau neformat în pîntece, căci nu se osîndeşte numai pentru copilul care va să se nască, ci şi pentru primejdia femeii, care s-a pus pe sine în pericol de moarte, căci de multe ori, femeile care fac astfel de încercări se nenorocesc şi mor. Pe lîngă aceasta, se mai adaugă şi uciderea copilului, ca o ucidere după intenţie. Pocăinţa lor nu se va întinde pînă la moarte, ci să se primească după zece ani, însă să se aprecieze bine felul lor de îndreptare, nu numai după mulţimea anilor, ci şi după evlavia întru pocăinţă” – Sf. Vasile, 2.
120. -„Femeile care au născut in călătorie şi n-au purtat de grijă de pnunc,să fie supuse vinovăţiei ucigaşului” – Sf. Vasile, 33.
121. -„Despre femeile de care Sf. Vasile în canonul 2 şi 18 spune că:femeile care strică copilul în pîntece cu meşteşuguri, precum şi cele care dau şi iau doctorii pentru ca să-i piardă şi să dea copilul afară, noi hotărîm ca (în condiţiile canonului 3) acestora să li se dea canonisire cel mult cinci sau trei ani” – Ioan Post. 33.
122. -„Femeile care fără voie au pierdut copilul, se canonisesc un an” -Ioan Post. 34.
123. -„Femeia care nu se îngrijeşte de copilul ei cu intenţie, sau din neglijenţă avortează, să i se dea canonul pentm uciderea premeditată” -loan Post. 36.
124. -„Femeia ce va bea ierburi ca să scurgă rodul trupului şi să nu nască coconi, aceea să aibă pocanie cinci ani şi metanii cîte treisute cinci pe zi. Iar de va face şi bărbatul aşa, mai rău este, nici Biserica să nu-i primească prescura lui,nici prinosul lui, de nu se va pocăi” -PBG, 20
125. -„Muierea care-şi va ucide pruncii la naştere cu ajutorul vrăjitorilor de bună voie, aceea întru toate zilele vieţii ei să se pocăiască. Muierea curvă ce va
bea ierbi ca să nu nască, sau de va naşte şi va sugruma coconul ei, să aibă pocanie nouă ani şi metanii cîte 16o pe zi şi altele” – PBG. 20 .
126. -„Muierea de va zămisli şi va bea ceva ca să scurgă şi să se lepede începerea dintr-însa, să se pocăiască 8 ani şi metanii 367 zilnic. Dacă ea va muri din avort, să nu se îngroape în cimitir” -PBG. 124.
127. -„Femeile care-şi strică pîntecele, ca să nu mai nască copii, zece ani să se pocăiască. Doi ani să stea afară, în curtea Bisericii, trei ani să stea la -uşa Bisericii ascultînd Scripturile; alţi patm ani să stea cu catehumenii în tinda Bisericii, (adică în pronaos), pînă ce diaconul zice: „Cei chemaţi ieşiţi”…; iar un
an să stea în Biserică cu credincioşii, la Liturghie şi apoi să se împărtăşească” -ILT. 21, p. 245.XXI.
Ieromonah Nicodim Sachelarie – PRAVILA BISERICEASCĂ
DECI:
PAZA DE A NU AVEA COPII CU ORCE METODE DE CONTRACEPTIE ESTE INTERZISA DE SF BISERICA SI SE CANONISESTE CONFORM SF CANOANE LASATE DE SFINTII PARINTI PENTRU MULTI ANI DE OPRIREA DE LA SF IMPARTASANIE
MIJLOACE ANTICONCEPŢIONALE
1. Spirala (sterilet n.n.) sau IUD (Intra-Uterin-Device)
2. Condom-ul sau prezervativul
3. Spermicide sub forma de supozitoare, săruri, alifii, spray-uri, tampoane
4.pilula anti-baby
5. Sterilizarea bărbatului şi a femeii
Este cunoscută de mult timp. Se realizează pe cale chirurgicală, deseori fără o indicaţie medicală, şi constituie un mijloc radical de evitare a sarcinii.
Există două tehnici operaţionale:
-laparotomia, deschiderea cavităţii abdominale, şi
-laparoscopia, intervenţie realizată prin examinarea vizuală a cavităţii abdominale .
Penetrarea cu succes a abdomenului este asigurată în mare măsură de tehnica nouă a laparoscopiei, care face superfluă laparotomia.
Paza de a nu avea copii e un pacat f.f.f grav aratat de Sfinitii Parinti,si care astazi majoritatea famililor prin diferite metode de paza se protejeaza de a nu avea copii.
DESFRANAREA …..CARE CUPRINDE:
CURVIA -Păcatul curviei este când cineva necăsătorit se împreunează cu altă persoană. Chiar şi ginerele cu mireasa, înainte de a se cununa în biserică, nu au voie să se împreune. Dacă se împreună, fac păcatul curviei.Atât băiatul, cât şi fata, dacă s-au împreunat cu alte persoane înainte de căsătoria lor, au făcut păcatul curviei.
De asemenea femeile văduve sau bărbaţii văduvi, dacă greşesc cu alte persoane, fac păcatul curviei”
ATENTIE”…..Deci:pina la casatorie,crestinul trebuie sa se pastreze curat de orce intinaciune…as­tăzi nu mai găsim decât foarte rar logodnici care să vină la cununie în stare de feciorie tru­pească,pentru că ei fac căsătoria de probă
CATI DINTRE TINERI SE DUC IN STARE DE FECIORIE LA ALTAR,PENTRU CUNUNIE?!!SI E LIMPEDE CA EI NU AU VOIE SA SE IMPARTASEASCA…SI NOI STRIGAM SI INDEMNAM LA DEASA IMPARTASNIE?!!….DAR PE CINE CHEMAM OARE…..?!!
„…..daca tanarul inainte de casatoria lui era obisnuit sa traiasca in necuratie si desfrau , la fel va face si in casnicie.Pentru o perioada scurta de timp va fi multumit de sotia lui.Dar grabnic se va intoarce la lucrurile de dinainte,la vorbe porcoase,la glume viclene,la fapte de desfrau pe care nu-mi este ingaduit sa le descriu.”(p250)
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/09/08/nu-se-pot-impartasi-tinerii-care-nu-si-au-pastrat-curetenia-pina-in-ziua-nuntii/
*****************************************************************
Iar altul din cele mai grave păcate ale precurviei este perversitatea sexuală.
Acest păcat poate fi făcut de către soţi în mod anormal şi nenatural, în chip animalic şi demonic sau, mai grav, când se face între persoane de acelaşi sex. Aceste păcate făcute de oameni depăşesc chiar şi animalele. Aceste păcate aduc foc din cer peste omenire, asemenea celor două cetăţi Sodoma şi Gomora din Vechiul Testament, care au fost arse cu focul coborât din cer din pricina acestor păcate.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/27/despre-pacatul-cel-urat-de-dumnezeu-al-desfranarii/?preview=true&preview_id=721&preview_nonce=adf76c2b79
*******************
CE ESTE PRECURVIA
Păcatul precurviei este infidelitatea conjugală.Adică după ce s-a căsătorit cineva şi greşeşte cu altă persoană face păcatul precurviei. Deci păcatul curviei îl face cel necăsătorit, iar păcatul precurviei îl face cel care s-a cununat.
Păcatul precurviei este mult mai greu decât al curviei deoarece atunci când cineva se căsătoreşte depune jurământ înaintea lui Dumnezeu că va păstra fidelitatea conjugală până în mormânt, adică nu va înşela soţia niciodată sau soţia nu-1 va înşela pe soţ niciodată.
În momentul când unul din soţi cade în acest păcat de infidelitate, cade în păcatul precurviei.
Păcatul curviei se pedepseşte cu 7 ani oprire de la împărtăşanie, iar cel al precurviei cu 15 ani, deci dublu.
Din cauza acestui păcat al precurviei se întâmplă toate relele în familie.
Când soţul, spre exemplu, a căzut în păcat cu altă femeie,s-a spurcat, cu alte cuvinte cu ea, după aceea se împreună cu femeia lui, o spurcă şi pe femeia lui şi implicit spurcă toată casa.
Această spurcăciune înseamnă introducerea diavolilor în casa sa.
Dacă este conştient de acest fapt grav, părăseşte păcatul, nu îl mai face, se spovedeşte, face canonul rânduit de preot şi se căieşte din toată inima lui. Atunci Dumnezeu îl poate ierta şi nu se mai răsfrânge asupra familiei sale.
Însă dacă acea persoană nu încearcă să părăsească păcatul, nu se spovedeşte sau, mai grav, nici nu ia în seamă gravitatea acestui păcat şi continuă să-l facă, urmările catastrofale în familie sunt inevitabile.
O dată ce bărbatul se împreună cu acea femeie străină se produce o legătură ilegală ce afectează legătura lui legală cu soţia sa.Iubirea nu poate fi manifestată la două persoane în acelaşi grad.Cu siguranţă iubirea de soţie se diminuează şi trece pe locul secundar; dacă se continuă aşa poate să se stingă definitiv dragostea soţului faţă de soţie. De aici încolo apar marile probleme. Apar certurile, apare gelozia, apar invidia, ura, bătăile,iar dacă se continuă mai mult timp se ajunge până la despărţire.
Iată ce poate face precurvia!
Un alt mare păcat al precurviei este împreunarea între rude. Este atunci când cineva păcătuieşte cu o rudă: verişor,unchi, naşi sau, mai grav, incestul, când părinţii păcătuiesc cu proprii lor copii.
Iar altul din cele mai grave păcate ale precurviei este perversitatea sexuală. Acest păcat poate fi făcut de către soţi în mod anormal şi nenatural, în chip animalic şi demonic sau, mai grav, când se face între persoane de acelaşi sex. Aceste păcate făcute de oameni depăşesc chiar şi animalele. Aceste păcate aduc foc din cer peste omenire, asemenea celor două cetăţi Sodoma şi Gomora din Vechiul Testament, care au fost arse cu focul coborât din cer din pricina acestor păcate.
http://tineretulortodox.md/…/20…/03/Sf.TainaaSpovedaniei.pdf
*************************
TOT AICI LA DEFRÂNARE AVEM DESPRE PACATUL CEL URÂT DE DUMNEZEU AL DESFRÂNARII
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/27/despre-pacatul-cel-urat-de-dumnezeu-al-desfranarii/
****************************
apoi tot la desfrânare sânt:
CÂSÂTORIILE NECANONICE CARE ESTE TOT DESFÂNARE
CASATORIILE NECANONICE SÂNT ACELE PERSOANE CARE SE DIVORTEAZA FARA SA AIBA MOTIVE LA BAZA URMATOARELE CAUZE…..MOARTEA UNORA DIN SOTI APOI: adulterul, lepadarea de credinta, intrarea in monahism .
DACA ACELE PERSOANE DIVORTEAZA FARA SA AIBA LA BAZA ACESTE CAUZE, DIVORTUL LOR NU ESTE VALID INAINTEA LUI DUMNEZEU SI EI TOT CUNUNATI RĂMÂN INAINTEA LUI DUMNEZEU.SI MAI MULT NU AU VOIE SA MAI INCHEIE INCA O ALTA CĂSĂTORIE CA DACA O FAC EA ESTE TOT DESFRÂNARE.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/27/despre-casatoriile-necanonice/
*******************
TOT AICI LA DEFRÂNARE ESTE SI CONCUBINAJUL CARE ESTE TOT DESFÂNARE
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/27/concubinajul/?preview=true&preview_id=731&preview_nonce=a46c34602d
****************************
TOT AICI AVEM SI CASATORIILE MIXTE:CARE ESTE DESFRÂNARE
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/09/03/137/?preview=true&preview_id=137&preview_nonce=077f5b5946
********************************
TOT AICI LA DEFRÂNARE AVEM SI CĂSĂTORIA ÎNTRE RUDE:
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/27/casatoria-intre-rude/?preview=true&preview_id=726&preview_nonce=9dcf2cce04
************************************
Anunțuri

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s