SFÂNTUL NICODIM AGHIORITUL: CARTE FOLOSITOARE DE SUFLET

Immagine correlata                Risultati immagini per SFÂNTUL NICODIM AGHIORITUL... CARTE FOLOSITOARE DE SUFLET
RECOMAND ACEASTĂ CARTE, CARE ESTE FOARTE FOLOSITOARE CELOR CARE VOR SĂ ȘTIE CUM SĂ SE SPPOVEDEASCĂ ,CA SPOVEDANIA LOR SĂ FIE PLĂCUTĂ LUI DUMNEZEU(AȘA CUM NE-AU LĂSAT SFINȚII PĂRINȚI) ȘI CA SĂ LE POATĂ FI DEZLEGATE ȘI IERTATE PĂCATELE, NU SPOVEDANIE FĂȚARNICĂ ȘI DE FORMĂ CI SPOVEDANIE PLINĂ DE SMERENIE CA APOI SĂ SE POATĂ ÎMPĂRTĂȘI.
ESTE UNA ȘI ACEAȘI CARTE DOAR CĂ UNA ESTE O EDIȚIE MAI VECHE, IAR CEALALTĂ ESTE O EDIȚIE MAI NOUĂ.
ACEASTĂ CARTE AR TREBUI SĂ O CITEASCĂ ORICE CREȘTIN CARE VREA SĂ SE MÂNTUIASCĂ.
ACEASTĂ CARTE ESTE DEDICATĂ MAI MULT PREOȚILOR DAR ȘI MIRENILOR CARE DORESC SĂ SE MÂNTUIASCĂ.
„Se cuvine încă să ştii, o, părinte, care vrei să te faci duhovnic,cele zece porunci şi care sunt cei ce le încalcă pe acestea, după cum zice Mărturisirea Ortodoxă.
Pentru aceasta punem aici pe cei ce greşesc la cele zece porunci şi pentru tine, duhovnicul  şi pentru cel ce se pocăieşte(deci și pentru duhovnic și pentru ucenicul care se pocăiește este adresată această carte).
Pentru tine, pentru a-i cunoaşte pe aceştia şi în felul acesta să întrebi cu uşurinţă la spovedanie, pe cei ce se pocăiesc, dacă au greşit încălcând poruncile(deci pentru duhovnic este bună acestă carte ca să știe cum să poată canonisi  păcătoșii).
 Iar pentru cel ce se pocăieşte, ca să-şi cerceteze conştiinţa sa mai înainte de a se spovedi şi să vadă de a greşit la vreuna din aceste zece porunci, pentru ca, aflând cu uşurinţă păcatele sale, să le ţină minte şi să le spovedească pe toate aşa cum trebuie(iar pentru ucenicul care se pocăiește este bună acestă carte ca să știe și să nu poată fi amăgit să accepte să se împărtășească cu nevrednicie.)
DECI: EA ESTE ADRESATĂ ÎN SPECIAL PREOȚILOR PENTRU A ȘTI CUM SĂ-I MĂRTURISEASCĂ PE MIRENI … DAR ESTE FOARTE FOLOSITOARE ȘI MIRENILOR CA SĂ ȘTIE CUM SĂ SE MĂRTURISEASCĂ PENTRU A SE PUTEA ÎMPĂRTĂȘI CU VREDNICIE.
ESTE FOARTE INDICATĂ MIRENILOR PENTRU A ȘTI SĂ NU FIE AMĂGIȚI DE ANUMIȚI DUHOVNICI IRESPONSABILI CARE VOR SĂ-I AMĂGEASCĂ PRIN DEASA ÎMPĂRTĂȘANIE CU NEVREDNICIE. 
http://www.librariasophia.ro/carti-Carte-foarte-folositoare-de-suflet-Sfatuire-catre-duhovnic-Nicodim-Aghioritul-sf-so-378.html
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Carte folositoare de suflet - Sf.Nicodim Aghioritul, Cărți de citit, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

51 de răspunsuri la SFÂNTUL NICODIM AGHIORITUL: CARTE FOLOSITOARE DE SUFLET

  1. Pingback: Iar dacă cineva, fie din nesocotinţă, fie de ruşine nu va spune mai înainte păcatele sale, atunci eşti silit,duhovnice, să-l întrebi tu întâi despre păcatele lui şi acela să răspundă | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s