CARE ESTE SOARTA DUHOVNICILOR CARE AU LEPADAT INVATATURILE SFINTILOR ? SI MAI ALES SFINTELE CANOANE CARE SANT CUPRINSE IN „PIDALION”.

 

Immagine correlataANATEMA SANT DUHOVNICII CARE AU INDRAZNIT A INCALCA SFINTELE CANOANE CARE SANT CUPRINSE IN „PIDALION”

„S­a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi, cei ce ori în Credinţă, ori în Canoane ar păcătui (al V­lea Sinod Ecumenic în trimiterea către Iustinian, foaia 392 al tomului al 2­lea).
Anatema …se da celor ce dispretuiesc si ataca adevarurile dogmatice,morale si de cult si prin aceasta ei duc la ratacire si pierzare de suflet pe cei nestiutori,devenind periculosi societatii bisericesti.
La cine se rerera?….la duhovnici!….DECI ANATEMA SANT ACEI DUHOVNICI
dar mai intâi sa vedem:CE INSEAMNA ANATEMA”
Anatema, anatematizare, anatematisme:act de extrema severitate,folosit in vechime de autoritatea bisericeasca impotriva celor ce profesau o erezie de doctrina sau de etica,prin excluderea din comunitate si prin condamnarea ca atare a invataturii lor gresite.
Expresia:„Sa fii anatema apare la sfarsitul expunerii doctrinei ortodoxe de catre sinoadele ecumenice,in sensul ca cine nu marturiseste aceasta doctrina va fi supus condamnarii Bisericii.
Anatema preia de fapt sensul cuventului ebraic ,,herern”, care indica obiectul sau persoana asupra caruia este invocat si se concentreaza blestemul lui Dumnezeu in cazul când un juramânt sau o fagaduinta nu a fost tinuta(Deut.7,2,26)
Deoarece,nimeni nu putea implini legea Vechiului Testament,toti erau sub blestemul legii,facandu-Se pentru noi blestem;Blestemat este tot cel spanzurat pe lemn”(Gal 3,13).
Expresia este folosita de Apostolul Pavel ca fiind opusa „binecuvantarii”si ca dovada ca este gata sa preia asupra sa osanda ce apasa asupra fratilor sai„dupa trup”din dragostea de a-i vedea convertiti:
„As fi dorit sa fiu eu insusi anatema de la Hristos pentru fratii Mei cei de un neam cu Mine,dupa trup”(Rom 9,3).
In general,Biserica are autoritatea de a judeca si condamna ereziile , avertizand , indrumand si chiar iertand pe cei care se expun acestui discernamant.
In legatura cu nestorianismul se cunosc cele 12 anatematisme contra lui Nestorie(+450)cuprinse in scrisoarea a 3 al Chiril al Alexandriei citata de la sinodul de la Efes(431).
Anatema este cea mai grea pedeapsa pe care o poate da Biserica.Ea se da celor ce dispretuiesc si ataca adevarurile dogmatice,morale si de cult si prin aceasta ei duc la ratacire si pierzare de suflet pe cei nestiutori,devenind periculosi societatii bisericesti.
Anatema cuprinde blestem,afurisenie si predare a celui anatemisit pe mana satanei,de care asculta si ale carei fapte si misiune le implineste,devenind mort sufleteste si vrajmas lui Dumnezeu.Ceea ce este pedeapsa cu moartea in legile de stat,este anatematizarea in legile Bisericii.
Prin anatematizare, „se afieroseste acela diavolului si mai mult sa n-aiba parte de mantuire si sa se faca instrainat de Hristos.
”Nimanui dintre crestini sau clerici nu-i este ingaduit sa intrebuinteze anatema,nici macar in gluma,caci face mare pacat(Matei 5,21-26);Numai Sf Sinod poate folosi aceasta anatema,dupa ce a epuizat toate mijloacele de indreptare si cel vinovat a fost judecat si osandit public,pentru fapte contra adevarurilor lui Dumnezeu si a Bisericii Sale.
Anatema este despartirea de Dumnezeu si impreunarea si mostenirea satanei.
Iar al patrulea sfant sobor,pentru anatema graieste asa:
„nici un om credincios crestin sa nu-si zica anatema,ci numai ereticilor si calugarilor care leapada chipul si nu vor sa se mai intoarca;iar,de vor veni spre pocainta,primeste-i si imbratiseaza,pentru ca Domnu Iisus Hristos,care s-a pogorat din ceruri pentru mantuirea noastra zice:
„N-am venit sa chem pe cei drepti,ci pe cei pacatosi la pocainta”si „mare bucurie se face in cer de un pacatos care se pocaieste”
DECI SA NE FIE LIMPEDE:!!….CARE ESTE SOARTA DUHOVNICILOR CARE AU LEPADAT INVATATURILE SFINTILOR ? SI MAI ALES SFINTELE CANOANE CARE SANT CUPRINSE IN „PIDALION”?!!…..
DECI OSANDA VESNICA…DESPARTIREA DE DUMNEZEU SI PETRECEREA LOR IMPREUNA CU SATANA….
Anatema este despartirea de Dumnezeu si impreunarea si mostenirea satanei.
Anatema este cea mai grea pedeapsa pe care o poate da Biserica.Ea se da celor ce dispretuiesc si ataca adevarurile dogmatice,morale si de cult si prin aceasta ei duc la ratacire si pierzare de suflet pe cei nestiutori,devenind periculosi societatii bisericesti.
Anatema cuprinde blestem,afurisenie si predare a celui anatemisit pe mana satanei,de care asculta si ale carei fapte si misiune le implineste,devenind mort sufleteste si vrajmas lui Dumnezeu.
SI MAI MULT….NICI DUPA MOARTEA LOR NU NE PUTEM RUGA PENTRU EI CA AU BATJOCORIT SFINTELE TAINE ALEL LUI DUMNEZEU.
DECI E LIMPEDE …….CA NICI DUPA MOARTEA LOR(celor ce au incalcat Sfintele canoane,in special duhovnicii)NU NE PUTEM RUGA PENTRU EI….pentru ca sant anatematisati.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/03/s%C2%ADa-hotarat-de-sfintii-parinti-a-se-intrebuinta-si-dupa-moarte-a-se-anatematisi-cei-ce-ori-in-credinta-ori-in-canoane-ar-pacatui-deci-e-limpede-ca-nici-dupa-moartea-lorcelor-care-a/
Anunțuri

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Anatema, Despre duhovnici, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s