CARE ESTE SOARTA DUHOVNICILOR CARE AU LEPĂDAT ÎNVĂȚĂTURILE SFINȚILOR ? ȘI MAI ALES SFINTELE CANOANE CARE SUNT CUPRINSE ÎN „PIDALION”

 

Immagine correlataANATEMA SUNT DUHOVNICII CARE AU ÎNDRĂZNIT A ÎNCĂLCA SFINTELE CANOANE CARE SUNT CUPRINSE ÎN „PIDALION”.

„S­-a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi, cei ce ori în Credinţă ori în Canoane ar păcătui (al V­lea Sinod Ecumenic în trimiterea către Iustinian, foaia 392 al tomului al 2­lea).
Anatema …se dă celor ce disprețuiesc și atacă adevărurile dogmatice, morale și de cult și prin aceasta ei duc la rătăcire și pierzare de suflet pe cei neștiutori, devenind periculoși societății bisericești.
La cine se referă?…La duhovnici!… DECI ANATEMA SUNT ACEI DUHOVNICI.
Dar mai întâi să vedem: CE ÎNSEAMNĂ ANATEMA”:
Anatema, anatematizare, anatematisme: act de extremă severitate, folosit în vechime de autoritatea bisericească împotriva celor ce profesau o erezie de doctrină sau de etică, prin excluderea din comunitate și prin condamnarea ca atare a învățăturii lor greșite.
Expresia: „Să fii anatema„ apare la sfârșitul expunerii doctrinei ortodoxe de către sinoadele ecumenice,  în sensul că cine nu mărturisește această doctrină va fi supus condamnării Bisericii.
Anatema preia de fapt sensul cuvântului ebraic ,,herern”, care indică obiectul sau persoana asupra căruia este invocat și se concentrează blestemul lui Dumnezeu în cazul când un jurământ sau o făgăduință nu a fost ținută(Deut.7,2,26).
Deoarece, nimeni nu putea împlini legea Vechiului Testament, toți erau sub blestemul legii, făcându-Se pentru noi blestem.Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn”(Gal 3,13).
Expresia este folosită de Apostolul Pavel ca fiind opusă „binecuvântării” și ca dovadă că este gata să preia asupra sa osânda ce apăsa asupra fraților săi„după trup” din dragostea de a-i vedea convertiți:
„Aș fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru frații mei cei de un neam cu mine, după trup”(Rom 9,3).
În general, Biserica are autoritatea de a judeca și condamna ereziile , avertizând , îndrumând și chiar iertând pe cei care se expun acestui discernământ.
În legătură cu nestorianismul se cunosc cele 12 anatematisme contra lui Nestorie(+450) cuprinse în scrisoarea a 3-a a sf.Chiril al Alexandriei citată de la sinodul de la Efes(431).
Anatema este cea mai grea pedeapsă pe care o poate da Biserica.Ea se dă celor ce disprețuiesc și atacă adevărurile dogmatice, morale și de cult și prin aceasta ei duc la rătăcire și pierzare de suflet pe cei neștiutori, devenind periculoși societății bisericești.
Anatema cuprinde blestem, afurisenie si predare a celui anatemisit pe mâna satanei, de care ascultă și ale cărei fapte și misiune le împlinește, devenind mort sufletește și vrăjmaș lui Dumnezeu.Ceea ce este pedeapsa cu moartea în legile de stat este anatematizarea în legile Bisericii.
Prin anatematizare, „se afierosește acela diavolului și mai mult să n-aibă parte de mântuire și să se facă înstrăinat de Hristos.”
”Nimănui dintre creștini sau clerici nu-i este îngăduit să întrebuințeze anatema, nici măcar în glumă, căci face mare păcat(Matei 5,21-26). Numai Sf. Sinod poate folosi această anatemă, după ce a epuizat toate mijloacele de îndreptare și cel vinovat a fost judecat și osândit public pentru fapte contra adevărurilor lui Dumnezeu și a Bisericii Sale.
Anatema este despărțirea de Dumnezeu și împreunarea și moștenirea satanei.
Iar al patrulea sfânt sobor pentru anatema grăiește așa:
„Nici un om credincios creștin să nu-și zică anatema, ci numai ereticilor și călugărilor care leapădă chipul și nu vor să se mai întoarcă, iar de vor veni spre pocăință primește-i și îmbrățișează pentru că Domnu Iisus Hristos care S-a pogorât din ceruri pentru mântuirea noastră zice:
„N-am venit să chem pe cei drepți, ci pe cei păcătoși la pocăință” și „Mare bucurie se face în cer de un păcătos care se pocăiește”.
DECI SĂ NE FIE LIMPEDE!!!… CARE ESTE SOARTA DUHOVNICILOR CARE AU LEPĂDAT ÎNVĂȚĂTURILE SFINȚILOR? ȘI MAI ALES SFINTELE CANOANE CARE SUNT CUPRINSE ÎN „PIDALION”?!!!…
DECI OSÂNDA VEȘNICĂ…DESPĂRȚIREA DE DUMNEZEU ȘI PETRECEREA LOR ÎMPREUNĂ CU SATANA…
Anatema este despărțirea de Dumnezeu și împreunarea și moștenirea satanei.
Anatema este cea mai grea pedeapsă pe care o poate da Biserica.Ea se dă celor ce disprețuiesc și atacă adevărurile dogmatice, morale și de cult și prin aceasta ei duc la rătăcire și pierzare de suflet pe cei neștiutori, devenind periculoși societății bisericești.
Anatema cuprinde blestem, afurisenie și predare a celui anatemisit pe mâna satanei de care ascultă și ale cărei fapte și misiune le împlinește, devenind mort sufletește și vrăjmaș lui Dumnezeu.
ȘI MAI MULT… NICI DUPĂ MOARTEA LOR NU NE PUTEM RUGA PENTRU EI CĂ AU BATJOCORIT SFINTELE TAINE ALE LUI DUMNEZEU.
DECI ESTE LIMPEDE … CĂ NICI DUPĂ MOARTEA LOR(celor ce au încălcat Sfintele canoane, în special duhovnicii) NU NE PUTEM RUGA PENTRU EI… Pentru că sunt anatematisați.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/03/s%C2%ADa-hotarat-de-sfintii-parinti-a-se-intrebuinta-si-dupa-moarte-a-se-anatematisi-cei-ce-ori-in-credinta-ori-in-canoane-ar-pacatui-deci-e-limpede-ca-nici-dupa-moartea-lorcelor-care-a/
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Anatema, Despre duhovnici, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s