CE ESTE PACATUL DESFRANARII SI CINE SANT CEI CARE SE DESFRANEAZA

Immagine correlata
Desfrânarea este pacat de moarte, oprit si de cele zece porunci ale lui Dumnezeu. Iar cel ce are curatie, pe toate acestea le biruieste, le calca în picioare si de nimic nu este vatamat, caci înfrânarea pazeste pe om feciorelnic, curat, nestricat, asemenea îngerilor lui Dumnezeu si aduce lui Dumnezeu jertfa vrednica, totdeauna, în tot timpul si locul.
http://mpanait.3x.ro/cele7.htm
Sf.Ignatie Briancianinov
Dumnezeu a creat pe om,inocent,drept,luminat cu toata virtutea, plin de toate bunatatile,un alt inger inchinator , cunoscatorul lumii vazute si al lumii spirituale,initiat in lumea duhovniceasca,imparat pamantesc condus de Dumnezeu,vremelnic trupeste si nemuritor sufleteste, material si spiritual,la mijloc intre maretie si smerenie acelasi si duh si trup,duh,datorita harului,iar trup din cauza mandriei,duh,ca sa ramana si sa laude pe Binefacatorul Sau,iar trup ca sa se smereasca si sa-si dea seama de neputinte sa.
Prin Sfantul Botez,omul se curata de pacatul stramosesc,si de toate pacatele facute pina la Botez,se naste o noua viata spirituala,din apa si din duh(ioan 3,5),devine madular al Trupului Tainic a lui Hristos si deci membru al Bisericii si fiu a lui Dumnezeu,dupa har(Gal 3,27;1Ioan 3,1)
Sfantul Apostol Pavel ne spune:
Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – Capitolul 4
6.Şi pentru că sunteţi fii, a trimis Dumnezeu pe Duhul Fiului Său în inimile noastre, care strigă: Avva, Părinte!
7.Astfel dar, nu mai eşti rob, ci fiu; iar de eşti fiu, eşti şi moştenitor al lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos.
Taina cea mare la care este chemat omul este indumnezeirea sa.
Dumnezei santeti si toti fii ai Celui Prea Inalt(Ps81,6)ne spune Duhul Sfant prin gura Sfantului Prooroc David.
Pacatul este calcarea cu deplina stiinta si cu voie libera prin gand cuvant si fapta voii lui Dumnezeu. Chipul in care se naste pacatul,il arata Sf Apostol Iacob :
„Nimeni sa nu zica atunci ca este ispitit:de la Dumnezeu sant ispitit , pentru ca Dumnzeu nu este ispitit de rele si El Insusi nu ispiteste pe nimeni,ci fiecare este ispitit cand este tras si momit de insasi pofta sa.Apoi pofta zamislind,naste pacat,iar pacatul,o data savarsit,aduce moartea”(Iacb 1,13-15).
Ispita este indemnul la pacat si trezeste pofta omului spre a dobandi ceva prin calcarea legii morale.Ispita vine dinlauntru omului prin:”pofta trupului si pofta ochilor si trufia vietii”(1Ioan 2,16).Iar din afara omului,ispita vine si de la diavoli(Luca 22,31,Fapt 5,3)si de la oameni pacatosi.
Sf Apostol Pavel spune:
„Nu stiti oare ca voi santeti templul al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?De va strica cineva templul lui Dumnezeu,il va strica Dumnezeu pe el,pentru ca sfant este templul lui Dumnezeu care santeti voi”(1 Cor 3 16-17)Toate celellalte pacate pingaresc si spurca numai sufletul;iar aceasta urata fara-de-lege a curviei,pingareste pe om si la suflet si la trup .
Desarta si mincinoasa este toata frumusetea trupului,si fara-de-minte si orbi sant cati pagubesc cereasca bucurie,pentru atat de scurta dulceata si spurcata pofta.Cand este trebuinta de aceasta fapta afrodisiaca,pentru inmultirea neamului nostru,dupa dumnezeiasca porunca,si se face cu a bisericii randuiala,precum poruncesc Sfintele Canoane ale Sfintilor Parinti,nu este pacat.
(Numai legaturile trupesti care au loc intre doua persoane de sex opus care sant cununate religios,si urmaresc zamislirea de prunci,cu infranare in zilele randuite de Dumnezeieasca Biserica Ortodoxa,sant binecavantate de Dumnezeu).Insa omul pacatos si-a facut din aceasta legatura trupeasca un scop al placerilor vietii,cazand sub conditia animalica.Pentru ca nu vei vedea la animale pacatele pe care le face omul in cautarea fericirii trupesti.Pentru ca dobitoacele au aceasta lege a inmultirii pusa de Dumnezeu in firea lor.Omul pacatos prin libertatea pe care o are de la Dumnezeu in cautarea fericirii trupesti cauta mereu alte noi placeri si ajunge la pacate impotriva firii pe care nu le vei intalni nicodata la dobitoace.
Porunca a şaptea: “Să nu fii desfrânat”
Care este porunca a saptea?
Porunca a saptea este: “Sa nu fii desfranat” (Ies. 20, 14).
Ce se opreste prin aceasta porunca?
Prin aceasta porunca sunt oprite toate cugetele si dorintele necurate, toate cuvintele si faptele necuviincioase de care crestinul trebuie sa se rusineze inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor.
De asemenea, porunca aceasta opreste toate acele lucruri si fapte care pot duce pe crestin la pacatul desfranarii, precum: imbracamintea necuviincioasa, necumpatarea in mancare si bautura, citirea cartilor pornografice, jocurile si cantecele necuviincioase, betia si lenea. Tot de pacatul desfranarii tine si calcarea credintei dintre sot si sotie, adica adulterul.
Dragostea dintre sot si sotie trebuie sa se asemene in curatie cu dragostea dintre Hristos si Biserica (Efes. 5, 21-33). Orice abatere de la aceasta dragoste curata, fie si numai cu gandul, inseamna o calcare a poruncii a saptea (Matei 5, 28). 
Dar si pina la casatorie,crestinul trebuie sa se pastreze curat de orce intinaciune.Daca unul dintre soti moare,iar cel ramas in viata nu poate sa se mentina curat,atunci spune Sf.Apostol Pavel, sa se casatoareasca(Tim.5,14)
SODOMIA este desfranare prin acte de perversiune sexuala,adica prin orce acte nefiresti,deviate de la o viata sexuala normala.Provine din neogrecul”sodomia-relatii anormale,contra naturii.Este pacatul desfranatilor din Sodoma;Zis-a deci Domnul:Strigarea Sodomei si a Gomorei e mare si pacatul lor cumplit de greu.Pogori-Ma-voi deci sa vad daca faptele lor sant cu adevarat asa cum s-a suit pina la Mine strigarea impotriva lor….”(Fac.18,20-21),iar Sf Apostol Pavel spune ca sodomitii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu”(1 Cor.6,9-10)
Sodomia este desfraul impotriva firii, precum si impiedicarea cu stiinta a zamislirii de prunci si lepadarea lor. Desfraul impotriva firii (sodomia, sexul anal) .
Impotriva firii sunt toate acele apropieri trupesti care nu au loc asa cum le-a randuit Dumnezeu, in chip firesc, intre un barbat si o femeie.
Pacate care striga la cer pot avea loc intre doi barbati, intre doua femei, dar si intre un barbat si o femeie, dupa cum urmeaza: sexul anal, sexul oral, alte practici sexuale perverse, precum si pozitiile sexuale, care nu cauta firescul, ci altceva.
Intre acestea, pot fi numarate si urmatoarele: vasectomia si legarea trompelor; folosirea prezervativului si a altor anticonceptionale, care impiedica trairea fireasca a apropierii trupesti.
ONANIA SAU MALAHIA sau MASTURBATIA este o anomalie sexuala care consta in obtinerea placerilor sexuale prin autoexcitatie,de obicei manuala”.Denumirea vine de la Onan,unul dintre cei trei fii ai lui Iuda,care nu a vrut sa aiba urmasi cu femeia fratelui sau mort provocandu-si onanie,pentru ca femeia sa nu ramana insarcinata.Legea Leviratului la evrei le permitea,ca, in cazul mortii cumnatului,fratele lui putea sa se casatoreasca cu sotia celui mort si sa ridice urmasi(Deut,25,5)
Malahia pricinuieste vatamare vesnica nu numai la suflet,ci pricinuieste vatamare si trupeasca.Caci lipseste trupul de Imparatia Cerurilor si-l osandeste la mincile vesnice-precum zice Sf Apostol Pavel:”Nu va amagiti!Nici desfranatii nici inchinatorii la idoli,nici adulterii,nici malahieni nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu”(Cor 6,9-10).Malahia pierde fecioria sufletului care este cel mai cinstit lucru si care,de se pierde,nu se mai dobandeste niciodata,si pentru ca il face pe om de aduce jertfa diavolului prin risipirea samantei trupului sau..
Un studiu efectuat pe elevii de liceu arata ca 90% din baieti si 65% din fete se masturbeaza.
Asadar,acest pacat este o ciuma si stricaciune a neamului omenesc,si face pe malahi sa petreaca si aici o viata ticaloasa,si in cealalta viata sa se munceasca in focul cel vesnic.
HOMOSEXUALITATEA SAU PEDERASTIA este o perversiune sau o inversiune sexuala care consta in atregerea sexuala fata de indivizi de acelasi sex,barbati(homosexuali) si femei(lesbiene).
Este pacat interzis de Dumnezeu:”Sa nu te culci cu barbat ca cu femeie:aceasta este spurcaciune”(Leviticul 18,22),iar alta data Dumnezeu avertizeaza:”De se va culca barbat cu barbat ca cu o femeie amandoi au facut nelegiuire si sa se omoare,ca sangele lor asupra este”(Lev.20,13)
SACRILEGIU(provine din latinescul „sacrilegium”profanare),este desfranare a unor persoane care au depus votul castitatii.Cel care-si calca cele trei voturi monahale:saracia,castitatea si fecioria si ascultarea sau taierea voi,cazand,in pacatul desfranarii,comite pacat strigator la cer.Canonul 16 al Sinodului al patrulea ecumenic,prevede clar:”Fecioarei care s-a consacrat pe sine Domnului Dumnezeu si de asemenea nici monahilor,nu le este iertat a se casatori,iar daca se vor afle facand aceasta se fie excomunicati.”
INCESTUL(Lat „incestus”spurcat,necurat; incesto-a pingari)Este legatura sexuala,oprita de legile juritice si morale,intre parinti si copii,sau intre frati si surori.Este pacat strigator la cer si constituie cea mai criminala si respingatoare forma a desfranarii.Acest pacat este condamnat aspru de Dumnezeu:Cel ce se va culca cu femeia tatalui sau….sa fie omorati,caci amandoi vinovati sant”(Lev.20,11;18,6-18).Sf Apostol Pavel condamna aspru pe ticalosul din Corint care traia cu femeia tatalui sau,spunandu-le crestinilor din Corint?”sa dati pe unul ca acesta Satanei,spre pieire trupului,,ca duhul sa se mantuiasca in ziua Domnului Iisus”(1 Cor.5,5)Canoanele 4,54,si 87 ale Sinodului sase ecumenic condamna aspru legaturile sexuale intre consangeni,pe linie verticala(frati,surori,verisori etc),oprindu-i de la Sf Impartasanie sapte ani”fireste dupa ce s-au despartit de insotirea nelegiuita”Iar Sf Vasile cel Mare,prin canonul 75 opreste incestuos doisprezece ani de la Sf Impartasanie.

****

recomand linkurile de mai jos…„Ce este desfrânarea…care sînt urmările ei…și cum scăpăm de acest duh ucigaș al desfrânării”

****

1. Ce este defrânarea și care sînt urmările ei…Omul aflând din experienţă că orice plăcere are ca urmare în chip sigur durerea…
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/29/ce-este-defranarea-si-care-sint-urmarile-ei-omul-afland-din-experienta-ca-orice-placere-are-ca-urmare-in-chip-sigur-durerea/

****

2. „ …lăcomia şi curvia – sunt păcate grele şi amândouă bagă pe om în gheenă…”
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/30/lacomia-si-curvia-sunt-pacate-grele-si-amandoua-baga-pe-om-in-gheena/

****

3. Cum scăpăm de demonul curviei ? …lectura din Sfintele Scripturi, neuitând însă că lecturile bune folosesc numai atunci când le îmbini numaidecât cu fapta, deoarece lenea face ca patimile să se întoarcă.
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/10/30/cum-scapam-de-demonul-curviei-lectura-din-sfintele-scripturi-neuitand-insa-ca-lecturile-bune-folosesc-numai-atunci-cand-le-imbini-numaidecat-cu-fapta-deoarece-lenea-face-ca-patimile-sa-se-intoa/

****

Anunțuri

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în despre desfrânare, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s