NU VĂ LĂSAȚI AMĂGIȚI DE CEI CE FĂȚĂRNICESC ADEVĂRUL!!

Immagine correlata
SPUNE PĂRINTELE PRUTEANU PETRU ÎNTR-UN COMENTARIU CĂTRE CINEVA:
„© Ieromonah Petru Pruteanu spune:
Pidalionul nu a fost şi nici nu este o carte normativă pentru Biserică. Sunt nişte interpretări şi păreri personale privind sensul unor Canoane.Ca dovadă,chiar Biserica din care presupun că faceţi parte,mă refer la BOR (dar nu numai),prin faptul că ţin calendarul nou încalcă Pidalionul.Vi se pare mai grav să intre o femeie în biserică decât să se anuleze un vechi post al Bisericii care,apropo,este menţionat pentru prima dată în aceleaşi„constituţii apostolice”pe care eu le-am citat şi în legătură cu menstruaţia?Deci prin asta eu nu vreau să acuz BOR-ul sau celelalte Biserici de stil,ci să confirm caracterul relativ al Pidalionului.
SĂ VEDM CE SPUN SFINȚII…TRÂMBIȚELE LUI DUMNEZEU

TEXT PRELUAT DIN PIDALION

„Cum că de către toţi se cuvine a se păzi Dumnezeieştile Canoane nestrămutate.Că cei ce nu le păzesc se supun sub înfricoşate certări ori canonisiri.
„Episcopilor, acestea s-­au rânduit vouă pentru canoane de către noi. Voi însă rămânând într-însele vă veţi mântui şi pace veţi avea, iar nesupunându-vă vă veţi munci şi luptă unii cu alţii necurmată veţi avea. Plata neascultării cea cuvenită luând-o.(apostolii în sfârşitul[epilogul]cuvântării canoanelor.)
„S­-a socotit de către sfântul sinod acesta să rămână şi de acum adeverite şi întărite spre vindecarea sufletelor şi spre tămăduirea patimilor canoanele cele primite şi întărite de către sfinţii şi fericiţii părinţi cei mai înainte de noi, dar încă şi predanisite nouă anume ale sfinţilor şi slăviţilor apostoli şi ale ecumenicelor IV sinoade după nume ale celor locale anume şi cele ale părinţilor în parte anume.Şi numărul a­-i fi iertat rău a le schimba şi a surpa canoanele cele mai­-nainte arătate.”
„Iar de s­-ar prinde cineva că a chenotomisit[a izvodit din nou]vreun canon din cele zise ori că se apucă să răstoarne vinovat va fi după canonul cel de acel fel; precum acela hotărăşte să primească certare şi prin acela în care greşeşte să se vindece” (canonul al 2­lea al sinodului VI).
„Bucurându­-ne pentru acestea precum când află cineva dobânzi multe,îmbrăţişare primind la piept dumnezeieştile canoane şi o întărim pe aşezarea acestora întreagă şi neclătită a acelor aşezate de către trâmbiţele Sfântului Duh. Adică de întru tot lăudaţii apostoli şi ale celor VI sinoade ecumenice şi ale celor de pe alocuri adunate…Şi pe ale sfinţilor părinţilor noştri…Şi pe cei ce acelea îi anatematisesc şi noi îi anatematisim . Iară pe cei cei îi caterisesc şi noi îi caterisim iară pe cei ce îi afurisesc şi noi afurisim.Şi pe cei ce îi dau certării şi noi aşişderea îi supunem.(canonul I al sinodului VI)”
„Deci legiuim ca bisericeştile canoane să ţină rânduiala de legi cele de către sfintele patru sinoade aşezate ori adeverite, adică de cel în Nicheea şi de cel în Constantinopol şi de cel dintâi din Efes şi de cel din Halkidon. (novela 131 a lui
Iustinian)”
„Legiuim dar ca rânduială de legi să aibă bisericeştile canoane cele aşezate de sfintele cele şapte sinoade ori adeverite(prin ziceri adeverite se arată canoanele sinoadelor locale şi ale părinţilor celor din parte, cele adeverite de sinoadele ecumenice, după Balsamon.) Că dogmele mai înainte ziselor sfinte sinoade ca pe dumnezeiştile scripturi le primim şi canoanele ca pe legi le păzim. (cartea a 5­a titlul 3,cap.2 din Basilicale,la Fotie titlul 1,cap.2 )”
„S-a hotărât de sfinţii părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi cei ce ori în credinţă ori în canoane ar păcătui(al V­lea sinod ecumenic în trimiterea către Iustinian,foaia 392 al tomului al 2­lea).Vezi iubitule înfricoşat cuvânt.”
„Cei ce pun în defăimare sfintele şi dumnezeieştile canoane ale sfinţilor părinţilor noştri care şi pe sfânta biserică o sprijinesc şi pe toată credinţa petrec împodobind o povăţuiesc către dumnezeiasca evlavie, fie anatema. (sinodul din Constantinopol, cel după Constantin Porfirogenetul, foaia 977 din tomul al 2­lea al Sinodicalelor, adică tomul unirii).”
Cum că dumnezeieştile canoane sunt mai tari decât împărăteştile legi.
În praxa a doua a sinodului al II­lea se scrie: „Prea slăviţii boieri au zis:măritului stăpânitor al lumii (adică lui Marchian împăratul)i-au plăcut ca nu după împărăteştile cărţi ori după pragmaticile forme[şi aşa se numesc cărţile împărăteşti] să urmeze preacuvioşii episcopi,ci după canoanele cele legiuite de sfinţii părinţi. Sinodul a zis: Împotriva canoanelor nici o lucrare să poată. Canoanele părinţilor să se ţie.Şi iarăşi:Îi rugăm ca fără zicerea împotrivă lucrările cele de oarecare,în toate eparhiile,spre vătămarea canoanelor să rămână nelucrătoare;ci să stăpânească canoanele prin toate…Toţi acestea le zicem. Toate lucrările să se surpe. Canoanele să stăpânească…După hotărârea sfântului sinod şi în toate celelalte eparhii hotărârile canoanelor să stăpânească.
„Că acelea cu adevărat,adică canoanele cele de împăraţi şi de sfinţii părinţi aşezate şi întărite se primesc ca dumnezeieştile scripturi.Iar legile numai de împăraţi s­-au primit ori s­-au aşezat şi pentru acesta nu au tărie mai multă decât dumnezeieştile scripturi, nici decât canoanele. (Balsamon în scolie la cap.al doilea de mai sus a lui Fotie)”
„Nu-­mi spune legile cele din afară, căci şi vameşul legea din afară plineşte, dar însă se osândeşte (Hristostom cuvântul 57 la cea de la Matei.)
”Şi iarăşi:
„Nici toţi împăraţii de multe ori nu se ostenesc cu conglăsuire la legi.Cuvântul 6 la Andriante.)”
http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/fisiere/carti/pidalionul.pdf
*****
„S­a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi, cei ce ori în Credinţă, ori în Canoane ar păcătui”…..
INTRODUCEREA LA PIDALION
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2015/10/03/s%C2%ADa-hotarat-de-sfintii-parinti-a-se-intrebuinta-si-dupa-moarte-a-se-anatematisi-cei-ce-ori-in-credinta-ori-in-canoane-ar-pacatui-deci-e-limpede-ca-nici-dupa-moartea-lorcelor-care-a/
**********
Ce este canonul si care sînt urmările celor care nu le împlinesc….
https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2017/01/20/ce-este-canonul-si-care-sint-urmarile-celor-care-nu-le-implinesc-2/
************
DECI:„S-a hotărât de sfinţii părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi cei ce ori în credinţă ori în canoane ar păcătui(al V­lea sinod ecumenic în trimiterea către Iustinian,foaia 392 al tomului al 2­lea).Vezi iubitule înfricoşat cuvânt.”
DECI ÎNFRICOȘĂTOR LUCRU…CĂ NICI DUPĂ MOARTEA LOR NU TE POȚI RUGA PT. CEI CE AU ÎNDRĂZNIT ȘI AU ÎNCĂLCAT LEGILE DUMNEZEIEȘTI CARE AU FOST STABILITE DE TRÂMBIȚELE LUI DUMNEZEU…
E ÎNDRĂZNEALĂ MARE A CELOR CARE ÎȘI PERMIT ȘI VIN CU TOT FELUL DE POGORĂMINTE DUPĂ MINTEA LOR GÂNDIND CĂ VINDECĂ SAU AJUTĂ PE CINEVA…CĂ LEPĂDÂND LEGILE LUI DUMNEZEU NU VA ADUCE DECÂT SUFERINȚĂ ȘI MOARTE , PLATA”NEASCULTĂRII LUÂNDU-O”…SFINȚII SUNT CEI CARE NE VINDECĂ, NU LEGILE OMENEȘTI .
 
Reclame

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre canoane, Fără categorie, Rătăcirile Ierom.Petru Pruteanu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la NU VĂ LĂSAȚI AMĂGIȚI DE CEI CE FĂȚĂRNICESC ADEVĂRUL!!

  1. Pingback: Rătăcirile ieromonahului Pruteanu Petru | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s