SF. CANOANE…NU CUMVA PRIN ACESTEA CREȘTINII SE ÎNDEPĂRTEAZĂ DE BISERICĂ ȘI DE PREA CURATELE TAINE?

Imagine similară

Nu sfintele canoane sunt pricina depărtării creștinilor de Biserica lui Hristos ci nepăzirea scumpătății și a iconomiei celor rânduite de canoane îi îdepărtează pe preoți și pe popor de Biserica lui Hristos.
Sfintele canoane dintotdeauna sunt spre folosul și mântuirea sufletelor, chiar și acelea care au numai valoare istorică și nu se mai pun în aplicare azi:
Canoanele istorice ne arată cum au fost puse pe atunci în aplicare de sfinții părinți și de conducătorii Bisericii creștine când Biserica era atacată de erezii și prigoane.Acest lucru nu este mic spre orientarea celor ce păstoresc azi Biserica lui Hristos atât în Răsărit cât și în Apus.
Canoanele care conțin în ele dogme și legi morale cu nimic nu și-au pierdut valoarea.Ele sunt ca niște faruri de lumină ale Bisericii spre îndreptarea corabiei celei vii care este Biserica lui Hristos ce plutește în valurile veacurilor spre limanul mântuirii.
Deci nimeni nu are voie să învinuiască sfintele și dumnezeieștile canoane pentru răutatea ce stăpânește azi pe cei ce nu au frică de Dumnezeu.
Un lucru trebuie ținut minte:
Preoții și păstorii să cunoască bine scumpătatea și iconomia sfintelor canoane și să le pună în practică după vreme și de la caz la caz cu fiecare suflet rănit de păcate.Studenții teologi ar trebui să cunoască cât mai bine cum să aplice scumpătatea și iconomia canoanelor care s-au pus de Duhul Sfânt în Biserica lui Hristos.Mare primejdie este atât pentru preoți cât și pentru păstoriții lor dacă nu cunosc cât de puțin sfintele canoane precum și felul cum trebuie să le aplice.
Căci zice Sfântul Ioan Gură de Aur :
„Mare primejdie este pentru un preot a nu cunoaște canoanele și mare prăpastie este acolo unde canoanele nu stăpânesc”.De aceea și fiecare episcop când se hirotonește mărturisește că va păzi canoanele Bisericii ”(canonul 2 al sinodului VII ecumenic).
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri5.htm
*****************
Drept aceea Nichifor Hartofilax dezlegând unele întrebări ale lui Teodosie Zăvorâtul zice: 
״Cu adevărat primejdios lucru şi cu îndrăzneală este a lega şi a dezlega pe cei ce au căzut în greşeli şi a nu face leacurile potrivite cu patimile”.(nu sunt canonisiți cum trebuie)
https://teologiepastorală20102014.files.wordpress.com/2013/06/sfc3a2ntul-nicodim-aghioritul-de-cautat-carte-foarte-folositoare-de-suflet.pdf
**********
ATENȚIE!!...
Pr.Cleopa a avut multe învățături bune care pe mulți a ajutat,dar având în vedere că nu e sfânt asta e un semn de întrebare…și dacă la acești părinți contemporani găsim lucruri care contravin învățăturilor sfinților părinți trebuie să luăm aminte!Așa și la pr.Cleopa să luăm aminte că are multe bune dar are și abateri grave de la învățăturile sfinților părinți si asta nu e bine…așa cum spunea și el.
Părintele Cleopa :“Auzi cum amestecă diavolul otrava cu mierea ca să te ducă în iad?”…„Diavolul mai întâi te învață bine până i te închini lui.Iar după ce te închini lui te duce la pierzare.”
Iată aici câteva din abaterile lui:
********
* ,,Părintele Cleopa” –demascarea unui mit
https://ortodoxianecenzurată.wordpress.com/2011/05/13/părintele-cleopa%E2%80%9D-%E2%80%93-demascarea-unui-mit/
* RĂTĂCIRILE ECUMENISTE ale Arhim. ILIE CLEOPA din cartea “CĂLĂUZĂ ÎN CREDINŢA ORTODOXĂ”
http://silviu-ion.blogspot.it/2017/01/despre-rătăcirile-ecumeniste-ale-arhim.html
*“Marii duhovnici” Cleopa, Arsenie Papacioc și botezul orthodox
https://ortodoxianecenzurată.wordpress.com/2011/02/18/%E2%80%9Cmarii-duhovnici%E2%80%9D-cleopa-arsenie-papacioc-și-botezul-ortodox/
Sunt unii care contestă această postare cum că ar fi blogul stiliștilor…dar ei au luat de pe blogurile noastre…iată:
* Dialoguri cu Părintele Arsenie Papacioc – Despre sfintele taine
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pr.arsenie_sfintele taine.htm
******

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre canoane, Fără categorie, Pr.Cleopa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s