ÎN ZILELE NOASTRE, DACĂ ÎI URMEZI PE SFINȚI, EŞTI ”SECTAR”?…

Imagine similară

Fiţi,însă, atenţi, ce studiaţi, pentru că la facultăţile de teologie învăţătura de credinţă e deja falsificată; în publicaţiile, radiourile şi televiziunile patriarhiei aşa-zis”ortodoxe” din România (”Lumina”, ”Trinitas”) se propovăduieşte pan-erezia ecumenismului cu ajutoare ca pr. Teofil Pârâian, iar majoritatea cărţilor sunt cenzurate sau amestecate etc.
Nu vă luaţi după aparenţe. Să nu vă păcălească fastul, mulţimea seminariilor, a facultăţilor de teologie, a bisericilor, a slujbelor pompoase… toate acestea sunt nimic înaintea lui Dumnezeu dacă nu sunt făcute în şi pentru Adevăr.
Sfântul Lavrentie al Cernigovului spunea în secolul al XIX-lea:
„Vine timpul, şi nu e departe, când foarte multe biserici şi mânăstiri se vor deschide şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru, ci şi pe dinafară. Vor auri acoperişurile atât ale bisericilor cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului, ci numai la cărămizile lui Faraon”.
Dar astăzi ce se întâmplă? Papalitatea este numită „parte a ortodoxiei”, ”biserică-soră”;
Bine este să trăim în pace cu toţi, dar numai cu aceia care cugetă aceleaşi despre buna credinţă ortodoxă şi mai bine este să ne războim când pacea lucrează conglăsuirea către rău.”
https://traditiaortodoxa.files.wordpress.com/2011/02/03-in-zilele-noastre-daca-ii-urmezi-pe-sfinti-esti-sectar.pdf
Anunțuri

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre citirea cărților, Despre erezii, Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s