CELE TREI IMPARTASANII NEVAZUTE… PARINTELE NICODIM MANDITA

Imagine similară
CELE TREI IMPARTASANII NEVAZUTE….PARINTELE NICODIM MANDITA
Prin păzirea poruncilor dobândim curăţia copilărească, nevinovată, când ,Sfintele lui Hristos Taine lucrează asupra noastră uimitor.
Omul credincios care se osteneste dupa buna rinduiala,a pazi cu sfintenie legea lui Dumnezeu,apoi unul ca acela se poate impartasi cu Dumnezeu,apoi unul ca acela se poate impartasi in chip nevazut pe trei cai posibile.
Iar impartasirea in chip vazut,primind Sfintele Taine din mina preotului este ca o pecete a celor trei Impartasiri care se face in chip nevazut.
Omul fiind creat de Dumnezeu cu sufletul nemuritor,se Impartaseste cu El in chip nevazut pe trei cai:
1 Cind crestinul drept credincios se osteneste zi de zi si noapte de noapte a pazi cu sfintenie poruncile lui Dumnezeu,ferindu-se de rau si facind binele,unul ca acesta are mereu ope Dumnezeu petrecind in inima lui,dupa cuvintul evangheliei care zice:
„Cel ce are poruncile Mele si le pazeste,acela este care Ma iubeste;iar cel ce Ma iubeste pe mine,va fi iubit de Tatal Meu,si Tatal Meu il va iubi si vom veni la el si vom face lacas la el.”
14:21 Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui.
14:22 I-a zis Iuda, nu Iscarioteanul: Doamne, ce este că ai să Te arăţi nouă, şi nu lumii?
14:23 Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el.
14:24 Cel ce nu Mă iubeşte nu păzeşte cuvintele Mele…
Asa ca de nu vom pazi cu adevarat poruncile lui Dumnezeu,vom avea intodeauna pe Dumnezeu in noi,facind lacas chiar in inima noastra,dupa cum a fagaduit in Sfinta Sa Evanghelie pina la sfirsitul veacului” „Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului”
2 A doua cale posibila de a ne impartasi cu Dumnezeu in chip nevazut este atunci cind facem rugaciune cu toata luarea-aminte,cu umilinta si evlavie si sa ajungem intr-o stare de lacrimi.Atunci e bine sa raminem aici si sa nu mai continuam mai departe cu rugaciunea,deoarece Domnul nostru Iisus Hristos este prezent in inima noastra.De nu vom continua mai deperte cu rugaciunea,atunci pierdem aceasta stare de umilinta si evlavie si rugaciunea nu mai are nici o valoare,ba mai mult se preface chiar in pacat si se chiama rugaciune blestemata.De vom ramine in aceasta stare de umilinta,evlavie si lacrimi chiar si ori intregi,ea are asa valoare mare inaintea lui Dumnezeusi e socotita ca mii si mii de pravile.Tocmai acesta e rostul rugaciunii celor 7 laude pe care sintem datori sa le facem zilnic,de a putea ajunge la asa stare,adica a tew impartasi cu Dumnezeu pe calea rugaciunii,sau mai bine zis,sa ne intilnim cu El rugindu-ne.Daca ne-am intilnit cu Dumnezeu pe calea rugaciunii,atunci ce rost mai are sa nu continuam rugaciunea sa fim impreuna cu El…
3 A treia cale posibila de a ne Impartasi cu Dumnezeu in chip nevazut este atunci cind ascultam Cuvintul lui Dumnezeu:in predici,cintari religioase sau cind citim de prin cartile religioase sau cind citim de prin cartile Sfinte si ne vin lacrimi de umilinta,gindind la marea bunatate a lui Dumnezeu si la ticalosiile vietii nostre.Ia cit de mult il suparam noi pe Dumnezeu cu pacatele noastre.In aceasta stare de umilinta,evlavie si lacrimi,Dumnezeu,in marea lui dragoste,coboara in inima noastra.Ne cerceteaza,ne mingiie cu prezenta si ne asigura totodata ca vom fi si vom ramine cu El in aceasta vremelnica viata,vom petrece cu el in vesnicie .Asa se intelege cuvintul Mintuitorului nostru Iisus Hristos in sfinta Evanghelie la Mat.4:4 Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”.De aici intelegem ca pentru a trai omul in Impartasire cu Dumnezeu este mare nevoie a se hrani zilnic cu cuvintul lui Dumnezeu.
Asa s-a Impartasit cu Dumnezeu Maria Eagipteanca,in cei 47 de ani cit a vietuit in pustie,de statea la rugaciune ridicata in vazduh ca de trei palme si numai o singura data s-a Impartasit in chip vazut cu Sfintele Taine de la Parintele Zosima.Asa s-a impartasit cu dumnezeu in chip nevazut si atitia pustnici si pustnice care au vietuit in pustietatitoata viata lor,nevazind fata d eom;iar acum stralucesc ca soarele intru Imparatia lui Dumnezeu.
DE CITE ORI CRESTINUL GINDESTE CU EVLAVIE IN MINTEA SA LA MAREA TAINA A INTRUPARII SI LA PATIMILE LUI HRISTOS SI CU CHIPUL ASTA SE APRINDE DE DRAGOSTEA LUI,DE ATITEA ORI SE CUMINECA(IMPARTASESC)IN DUH CU DOMNUL NOSTRU IISUS
De aceea zice Sf.I.G.Aur:
„ca se plinge diavolul zicind:mari vase mi-a rapit mie POCAINTA”
iar in Mintuirea Pacatosilor se zice ca:
„Înfringerea inimi are atita putere incit iarta pacatul mai inainte de a ajunge omul sa se marturiseasca la Preot,pe care singura marturisirea a pacatelor fara aceasta infringere a inimii nu are putere sa ierte pacatele.
In timpul cind credinciosii crestini primesc de la preotul liturghisitor Preacuratele Taine,crestinul care poate este oprit de duhovnicul lui sa primeasca Sfintele Taine sau din alte motive nu s-a putut pregati pentru a le primi,gindind cu durere despre aceasta,de ce mare Dar s-a lipsit,si este atit de umilit si evlavios,incit ii curge lacrimile,se impartaseste in chip nevazut cu Domnul nostru Iisus Hristos.
Iar cel ce se Impartaseste din mina Preotului fara pregatire cuviincioasa,ramine indoielnica starea lui, daca un asemenea crestin s-a Impartasit cu Domnul Hristos.sau numai de catre preot,care dupa cum zice Sf.I.G.Aur că:
multi se impartasesc de preot,dar nu si de Domnul nostru Iisus Hristos”
Sa raminem statornici in respectarea poruncilor lui Dumnezeu.Sa facem rugaciuni cu umilinta si evlavie catre El.Sa citim carti,zi de zi,ca astfel facind sa avem parte de impartasirea cu Dumnezeu pe cele trei cai nevazute.Iar ca pecete a tuturor celor trei feluri de impartasiri sa avem parte intodeauna a primi Sfintele Taine si din mina preotului cu o buna pregatire,ca sa avem nadejde de mintuire.

Viata parintelui Nicodim Mandita Vol 2 Gheorghe Ionescu
http://www.librariasophia.ro/carti-Viata-parintelui-Nicodim-Mandita-Vol-2-Ionescu-Gheorghe-so-8167.html

 

Anunțuri

Despre maria

IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE(cu păcate opritoare) DUCE LA DEMONIZAREA OMULUI ******************************************************************************** .....Căci şi atunci diavolul a intrat în Iuda după ce s-a împărtăşit; diavolul n-a dispreţuit Trupul Stăpânului, a dispreţuit pe Iuda, pentru neruşinarea lui, ca să afli că în aceia care se împărtăşesc cu nevrednicie cu Dumnezeieştile Taine, în aceia, mai cu seamă, intră mereu diavolul, ca şi în Iuda atunci. Cinstea este de folos celor vrednici, dar cei care se bucură cu vrednicie de cinste îşi atrag mai mare osândă....... ******************************************************************************** ....De aici tu trebuie să vezi că diavolul tocmai asupra acelora are stăpânire, care cu nevrednicie se împărtăşesc din această Sfântă Taină, şi că ei înşişi se aruncă într-o osândă încă mai mare. Eu aceasta o zic nu pentru a vă înspăimânta de această sfântă masă, ci pentru a vă face mai cu luare aminte....... ******************************************************************************** ....Adică, precum hrana cea trupească, intrând într-un stomac bolnav, mai mult sporeşte boala, aşa hrana cea sufletească, gustându-se cu nevrednicie, mai mult măreşte răspunderea şi osânda. De aceea vă conjur să nu ascundem în sufletul nostru nici un gând păcătos, ci să curăţim inima noastră, căci noi suntem Biserica lui Dumnezeu, dacă facem aceasta!” (Cuvânt la Sfânta şi Marea Joi, în vol. Omilii la Postul Mare…, p. 138) ******************************************************************************** https://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/11/02/sfantului-ioan-gura-de-aur-despre-sfanta-impartasanie/
Acest articol a fost publicat în Despre Sf.Împărtășanie, Fără categorie, Pr. Nicodim Măndiță. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la CELE TREI IMPARTASANII NEVAZUTE… PARINTELE NICODIM MANDITA

  1. Pingback: NU NUMAI SFÂNTA IMPĂRTĂSANIE NE MÂNTUIESTE !!….Ci și Împărtasirea duhovniceasca si mintală,care sînt legate una de alta. | DEASA IMPARTASIRE CU NEVREDNICIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s